iPhone bezitters krijgen nu ook cryptowallet via Opera browser

Opera lanceert haar Opera Touch browser voor iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Op deze manier krijgen bezitter van een iPhone en iPad een geïntegreerde cryptowallet tot hun beschikking. Met de wallet zijn ERC20 tokens, stablecoins en non-fungible tokens (NFT) op te slaan.

Ethereum en Web 3

Web 3 is een overkoepelende term voor een reeks van cryptomunten, blockchains en decentrale applicaties (dApps). Je kunt het zien als een nieuw Decentraal Internet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de huidige pijlers van Web 3 is het open protocol ethereum (ETH). Met dit platform zijn peer-to-peer transacties (in ether) en kunnen decentrale applicaties (dApps) ontwikkeld worden.

Met de wallet kun je ERC20 tokens, stablecoins en non-fungible tokens (NFT) opslaan. Ook kun je bijvoorbeeld vanuit de browser betalen voor een game dApp bijvoorbeeld.

Opera wil graag dé interface worden van Web 3.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Charles Hamel van Opera"]"Opera is nu ruim één jaar actief in de crypto industrie. Met onze browser willen we het laagdrempeliger maken om decentrale apps te gebruiken. De drempel is nu te hoog. [/penci_blockquote]

Over Opera

Opera is in 1995 opgericht in Noorwegen en telt circa 350 miljoen gebruikers wereldwijd. Een van de speerpunten is dienstverlening voor de crypto industrie. Zo biedt het bedrijf de cryptowallet al aan voor Android, Windows, Mac en Linux. Opera is genoteerd op de Amerikaanse techbeurs NASDAQ onder de ticker OPRA.

Lees meer over:
cryptowalletEthereum

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...