Prijs IOTA flink hoger op nieuws Japanese techgigant Fujitsu

861 totale weergaven

De koers van cryptomunt MIOTA stijgt deze morgen scherp nadat Japanse technologiegigant Fujitsu liet weten IOTA als protocolstandaard te gaan gebruiken. IOTA is misschien wel de meest prominente cryptomunt gericht op het internet der dingen (IoT).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Koers

Tegen huidig prijsniveau heeft MIOTA een totale marktkapitalisatie van 1,7 miljard dollar en betreft het de op negen na grootste cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie. Cryptomunt IOTA stijgt met liefst 18 procent tot 0,618 dollarcent, de hoogste koers in meer dan twee weken. Vorige week koerste de cryptovaluta het grootste deel van de week rond de 0,50 dollarcent.

Ondanks deze stijging had ook MIOTA de laatste weken last van de tegenvallende markt. Enkel in de maand augustus daalde de koers van de cryptovaluta liefst 36 procent. Daarmee was het een van de slechtst presterende altcoins. De cryptomunt koerste het grootste gedeelte van de maand rond haar laagste koers in negen maanden tijd, op zo’n 0,40 dollarcent.

Vooral de algemene zwakte van de cryptomarkt mag daarvoor verantwoordelijk worden gehouden, maar ook prijsmanipulatie bij cryptobeurs Bitfinex zou een meespelende factor kunnen zijn geweest.

Samenwerking Fujitsu

Het was al eerder bekend dat Fujitsu flink in de weer was met MIOTA, maar nu liet de Japanse multinationaal weten IOTA ook te zullen gaan implementeren als “nieuwe protocolstandaard”.

Leopold Sternberg, programmamanager bij Fujitsu: “Fujitsu is well-equipped to help roll out IOTA as the new protocol standard as we are experts in both IT services and the manufacturing of IT products. Product quality is a critical success factor for the Manufacturing Industry. Assembled products can consist of hundreds of components and their production is based on complex processes. For audit trails in industrial production environments and supply chains IOTA provides a single source of truth”

De IOTA Foundation bleek de laatste tijd te kampen met enkele interne conflicten. Eerder deze maand bleek het niet te boteren tussen IOTA-medeoprichters Sergey Ivancheglo en Dominik Schiener. Waarbij Ivancheglo liet weten Schiener liever kwijt te zijn dan rijk.

Maar ondanks die interne conflicten zet het project flinke stappen vooruit. Zo bleek het samen te gaan werken met Audi en heeft zij onlangs een nieuwe beta-versie van haar Trinity wallet uitgebracht. Met huidig nieuws vanuit Fujitsu ziet de toekomst er wederom een stukje positiever uit.

Bronnen: Finance Magnates, Oracle Times

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
cryptoIOTAkoersenMIOTA
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd