S7 Airlines verkoopt $1 miljoen aan tickets via blockchain. Goed nieuws voor Bitcoin?

In Rusland wordt blockchain steeds meer omarmd. Zo ook in de luchtvaartindustrie. Deze week werd bekend dat er via platform voor meer dan $1 miljoen dollar aan tickets zijn verkocht. Het programma startte een jaar geleden. Helpen dit soort ontwikkelingen ook om Bitcoin te accepteren?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

S7 Airlines

Bovenstaande introductie laat precies zien hoe Rusland tegenover cryptocurrencies staat. Blockchain en al de toepassingen ervan worden toegejuicht, terwijl de regelgeving voor cryptomunten al heel lang op zich laat wachten.

Het is niet nieuw dat bedrijven blockchain toepassen in haar producten, maar de toepassing van de S7 Airlines is het vermelden waard. Het is overigens de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland

Steeds meer bedrijven maken gebruik van blockchain in de infrastructuur voor betalingen. Blockchain is niet alleen voor de klant een mooie toevoeging, ook voor S7 Airline blijken er veel voordelen aan deze infrastructuur te zitten.

Ze ervaren een betere inflow van het geld en dus een betere verkoop. Ekaterina Dmitruk, de Group Sales Director van S7, is blij met de ontwikkeling.

.. BY addressing Product differentiation and time-to-market, access to full and rich air content and finally, transparent shopping experience. ​​​​

Volgens haar zijn er enorme stappen gezet om de service voor de klanten te verbeteren. Er worden nu ook werknemers ingezet om de NDC (New Distribution Capability) te onderhouden. Deze NDC is een term die wordt gebruikt om de verkoop van vliegtickets aan verschillende doelgroepen zoals zakenreizen vakantiegangers te verbeteren.

Blockchain versus Bitcoin

In juli 2018 werden de allereerste tickets verkocht via de blockchain van Ethereum. Dit is gedaan in samenwerking met de Russiche Alfa-Bank. Ethereum wordt gebruikt als koppelstuk tussen de bankwereld en de bookingservice. Het doel? Het betaalproces vergemakkelijken. Het resultaat is dat men nu veel sneller en efficiënter kan boeken. De director of transaction business van Alfa-Bank ziet nog meer potentie in dit soort toepassingen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Pavel Rayazanov”]De Business-to-Business (B2B) markt gaat profiteren van het experiment dat bij ons klein is begonnen. De acceptatie van blockchain is voor ons een hele vruchtbare geweest![/penci_blockquote]

Met de toevoeging Hyperledger Fabric is het systeem nog eens tien keer zo productief geworden. Overigens gebruikt S7 Airlines ook al aan smart contracts voor het bijtanken van de vliegtuigen. Dit doet S7 samen met Gazpromneft-Aero en wederom Alfa-Bank.

Russische regulaties

In Rusland is men druk in de weer met regulatie rondom bitcoin en andere digitale valuta. Het Russisch parlement, de Staatsdoema, gaat waarschijnlijk de beslissing rondom cryptomunten en tokens verschuiven naar de herfst van dit jaar.

Dat is opmerkelijk, want eerder dit jaar kwamen een aantal positieve geluiden uit Rusland. Vier daarvan op een rijtje:

Zal de kijk op Bitcoin door dit succes veranderen? Dat is lastig te zeggen, maar de adoptie van blockchain en de Distributed Ledger Technology (DLT) zou er wel voor kunnen zorgen dat er meer waardering en begrip komt voor Bitcoin.

Bron: Cryptopolitan

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  crypto kopen en bewaren Nieuws
  XRP, SOL, ADA Bullish In Supercycle: Welke Altcoin Gaat Exploderen

  De cryptomarkt beleeft een indrukwekkende comeback, aangevoerd door Bitcoin, dat de weg wijst met een...

  Plan B Bitcoin Data en Analyse
  Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

  Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Lees meer