TRON presenteert eerste versie van Sun Network, sidechain als oplossing voor schaalbaarheid

TRON presenteert eerste versie van Sun Network, sidechain als oplossing voor schaalbaarheid

TRON heeft vandaag de V1.0 van een sidechain oplossing gereleased. Dit stukje code heet het Sun Network en moet de capaciteit van het mainnet vergroten. Deze schaalbaarheidsoplossing omvat de DAppChain. Dit is een geoptimaliseerde applicatie voor smart contracts voor op de sidechain. Verder hoort bij dit netwerk ook een cross-chain communicatiemiddel.

Verbetering voor TRON

Het nut van de DAppChain is een groter bereik van de toepassingen op het TRON Mainnet. De mediumupdate geeft aan dat er 'ongelimiteerd kan worden opgeschaald'. Verder kunnen dApps worden uitgevoerd tegenover lagere energiekosten en is er een betere veiligheid en efficiëntie beloofd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Sun Netwerk heeft twee speerpunten features. Ten eerste worden smart contracts ondersteund die op een hoge snelheid kunnen worden verwerkt voor lagere kosten. Schijnbaar is dit op het mainnet, dat nog niet eens anderhalf jaar bestaat, niet mogelijk.

Ten tweede heeft deze sidechain meer customized settings. Parameters kunnen worden aangepast naar de wens van de verschillende groepen met ontwikkelaars. De beloningen, confirmation speed en bijvoorbeeld de transaction ratio kunnen worden veranderd. Dat laatste staat voor een getal dat hetzelfde is als 'de blockgrootte gedeeld door de gemiddelde grootte van de transacties'.

Reactie Justin Sun

Je had het wellicht al door: het Sun Network is een staaltje marketing uit de hoge hoed van Justin Sun. Hij heeft het volgende te zeggen over deze ontwikkeling:

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Justin Sun"]“As time goes on, lots of projects have made great progress. We launched the TVM in October 2018. In just 7 months, nearly 500 quality DApps are running on the TRON network. TRON’s total account number reached 3,000,000. A total of 410 million secure transactions took place since the MainNet launch."[/penci_blockquote]

Tot slot laat Justin Sun weten dat deze oplossing vooral goed is voor het hele ecosysteem van TRON. De community en verder gaan ontwikkelaars hiervan profiteren en zal de capaciteit van het netwerk worden verbeterd.

Het is opmerkelijk dat een blockchainproject nu al over moet schalen naar een sidechain. Houdt dit in dat de onderste laag, de TRON blockchain, niet goed genoeg is? Of betekent dit dat de toepassingen die er mogelijk zijn dermate groot zijn dat het geen houden aan is.

Laat ons in onze Telegram-chat weten wat jij vindt van deze ontwikkeling. Moet TRON kleur bekennen en accepteren dat het mainnet niet goed genoeg is, of is dit juist een bewijs van groot succes?

Bron: Medium

Lees meer over:
Tron TRX Justin Sun

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan