Western Union test betalingen op ripple-netwerk

De Amerikaanse betalingsverwerker Western Union test betalingen op het blockchainnetwerk van ripple. Beide bedrijven zijn al langer in gesprek met elkaar over een samenwerking. CEO Hikmet Ersek van Western Union zegt: “We kijken hoe de blockchaintechnologie ons kan helpen met de diverse aspecten zoals het verwerken van betalingen en het optimaliseren van ons werkkapitaal. We doen testen, waarvan enkelen in samenwerking met ripple.”

Ripple

Door de blockchaintechnologie van ripple gaan betalingen een stuk sneller. Dat is in het belang van Western Union die veel kapitaalbuffers achter de hand moet houden om betalingen van haar klanten te kunnen voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers van ripplemunt XRP staat momenteel op 1,16 dollar en is de afgelopen dagen met 51 procent toegenomen.

Bron: Bloomberg

Lees meer over:
RippleXRP

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...