Cardano (ADA) eigenaren lijden verlies, maar analisten zien deze signalen op groen staan

14545 totale weergaven
cardano

De analisten zien voor cryptomunt Cardano (ADA) sterke on-chain support ondanks dat een groot deel van de houders verlies lijdt. En dat de munt zeer zwak presteert afgelopen maand. Wat zeggen de analisten?

Cardano (ADA) prijsactie

Wat meehelpt is dat het netwerk qua waarde behoorlijk is gegroeid. Zo is er meer cryptowaarde vergrendeld in de zogenaamde DeFi-toepassingen. De totale waarde is zelfs verdubbeld ten opzichte van de bullmarkt van 2021. Uit gegevens van IntoTheBlock blijft dat slechts 30% van de ADA-houders momenteel winst maakt. Dat betekent dat een fors deel van de markt verlies lijdt.

ada cardano

Met 28% van ADA in handen van grote investeerders (ook wel bekend whales), vertoont de token een matig hoog niveau van whale controle. Een dergelijke verhouding kan de prijsstabiliteit en potentiële manipulatierisico’s zeker beïnvloeden.

De afgelopen week toont een enorm volume van $34,46 miljard in grote transacties de massale bewegingen van institutionele of grootschalige investeerders. Het gaat zowel om in – als uitstroom naar de cryptomunt en bovendien zijn er genoeg met ‘high stakes’ in ADA.

De prijs van ADA laat een dalende trend zien, wat vooral opviel door de consequente lagere pieken sinds begin juni. Deze trend komt overeen met het bearish sentiment. De Bollinger Bands op deze onderstaande grafiek (bron: AMBcrypto) zijn relatief smal, wat vaak duidt op lage volatiliteit. De prijs van ADA schommelt dicht rond de middenband, wat wijst op een gebrek aan grote bullish of bearish momentum, consistent met een consolidatiefase.

MACD

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) was aan het afvlakken op nul, wat het sentiment van de banden versterkte. Er waren talrijke dubbele-topformaties over de grafiek, die zijn te herkennen als bearish omkeerindicatoren.

Bovendien lag de prijs van ADA onder alle voortschrijdende gemiddelden, wat als een bearish signaal is te beschouwen. Wanneer de prijs onder deze lijnen ligt, suggereren ze over het algemeen dat het algehele momentum neerwaarts is. De prijs van ADA schommelde tussen hogere weerstandspunten en lagere steunniveaus.

De onderstaande grafiek (bron: AMBcrypto) laat zien dat elke keer wanneer ADA probeert te herstellen, het weerstand ondervindt en er niet in slaagt een nieuw hoogtepunt te vestigen, in plaats daarvan lagere pieken vormt, die de dubbele-topformaties omlijnen.

Interessant genoeg schommelt de RSI tussen 50 en 60, wat wijst op een neutrale markt met een lichte neiging naar bullish sentiment.

Samenwerkingen

Op fundamenteel niveau is Cardano druk bezig geweest. Zo heeft de Cardano Foundation onlangs een samenwerking aangekondigd met de provincie Entre Ríos in Argentinië. Dit partnerschap is bedoeld om de adoptie van blockchain in de regio te bevorderen, in lijn met Argentinië’s inspanningen om zijn crypto-ecosysteem te laten groeien. Ook het online enthousiasme van het “ADA Army” helpt daarbij. Dus, hoewel de prijsbewegingen meer gematigd kunnen zijn, kunnen Cardano’s focus op technologie, samenwerkingen en gemeenschap op de lange termijn strategisch van belang zijn. Maar kan dat genoeg zijn om de huidige dominantie van Solana te overwinnen? Dat zullen we op de lange termijn ontdekken.

En onlangs is ook bekend geworden dat er maar liefst 680 miljoen dollar terug naar de ADA community vloeit. Deze treasury van Cardano bestaat uitsluitend uit ADA. Door de controle aan de gemeenschap over te dragen, wil Cardano naar eigen zeggen ‘de ontwikkeling van het ecosysteem stimuleren en de duurzaamheid op lange termijn waarborgen’.

ada cardano

Lees meer over:
ADACardano

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd