John van Meer: “Bij doorbraak 4.000 dollar koerst bitcoin naar boven”

Crypto Update door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Halverwege deze week kregen we een mooie bullish candlestick die de bitcoin prijs snel deed stegen naar bijna $4000. Wat kunnen we van de koers verwachten als de prijs met overtuiging door de $4000 heengaat?

Bitcoin koers? Niemand weet het 100% zeker

Eerst nog even iets anders. Zoals ik in een eerdere column had uitgelegd, is traden gebaseerd op waarschijnlijkheden en niet op zekerheden. Vooral in het huidige evenwicht (prijsbeweging tussen de oranje lijnen) is het lastig traden. Zo had ik gisteren de grafiek van figuur 1 getekend. Ik had verwacht dat de prijs omlaag zou gaan, kregen we juist een mooie stijging. Dat is een trade die tegen mijn verwachtingen in ging. Door een stop loss bleef de schade beperkt en ging ik verder op zoek naar de volgende trade.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

John van Meer:

Bitcoin koers – wekelijkse grafiek

Wat betreft de wekelijkse koers is er vrij weinig veranderd. De prijs blijft in het evenwicht zitten tussen de oranje lijnen. De koers moest in eerste instantie een higher high vormen, maar heeft dat niet gedaan. Het maakte een lower high en is het evenwicht in gegaan. Wat mij wel enigszins verontrust is de bear flag die op de wekelijkse grafiek wordt gevormd. Daarnaast is het volume aan het afnemen; het momentum voor de bulls lijkt af te nemen.

John van Meer:

Bitcoin koers – dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek blijft de prijs de $4000 aantikken, dus de bulls willen er doorheen, maar worden vooralsnog tegengehouden door de bears. Zodra de $4000 wordt doorbroken is de weg naar $4100 en $4200 vrij. Op de korte termijn ben ik bullish en zie ik de bulls nog een doorbraak maken. Maar de wekelijkse grafiek baart me nog wel zorgen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuw!

Lees meer van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle en te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.