Altcoin Inside – deze 5 altcoins stegen in een beermarkt: LoyalCoin, U.CASH, Peercoin, Iconomi en Holo

De afgelopen weken is er behoorlijk wat kapitaal uit de cryptomarkt gevloeid. In vergelijking met de vorige Altcoin Inside editie is er circa 80 miljoen dollar uit de markt getrokken. De totale market cap is nu 220 miljoen dollar tegenover ruim 300 miljoen dollar twee weken geleden.

Een fikse correctie als overreactie op het besluit van de SEC om goedkeuring of afkeuring van de bitcoin-beleggingsfondsen uit te stellen tot eind september. Toch weten er in deze tegenzittende markt genoeg kleinere en grotere cryptovaluta te presteren met een rendement in dubbele cijfers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze 5 altcoins wisten goed te presteren

Welke coins zijn dit de afgelopen week geweest? Voor deze rubriek komen normaliter cryptovaluta met een marktkapitalisatie van meer dan 100 miljoen dollar in aanmerking. We verlagen de ‘market cap’ voor deze editie naar 30 miljoen dollar deze week om meer coins mee te nemen in de analyse.

1. LoyalCoin (LYL): +75%

LoyalCoin wil de bestaande loyaliteitsprogramma's van bedrijven naar de blockchain brengen. Gebruikers moeten in staat worden gesteld om hun loyaltypunten overal en op elk moment te gebruiken, zo omschrijft het bedrijf Appsolutely uit de Filipijnen haar missie. Er is ook een Loyal Wallet en een zogenaamde Loyal Coalition, waarmee ze bedrijven in haar ecosysteem willen betrekken. Leuk detail: ontwikkeld op het platform van NEM. Ze hebben inmiddels een deal weten te beklinken met airliner Cebu Pacific, retailer 7-Eleven en Grab, dat de Uber-stal in Zuidoost Azië onlangs opkocht.

2. U.CASH (UCASH): +28%

De missie van het Canadese UCASH is een wereld zonder grootbanken. In het kort: ze willen dat gebruikers op een zo laagdrempelige mogelijke manier cryptovaluta kunnen kopen: via fysieke winkels. Ze willen daarbij geen enkele cryptomunt of blockchain uitsluiten. UCASH is de nieuwe merknaam van Securacoin, die al eerder onderstaand introfilmpje maakte om hun concept uit te leggen.

3. Peercoin (PPC): +25%

Het concept van Peercoin is vrij simpel: je koopt Peercoin, stopt ze in een wallet op je computer en je laat je voorraad groeien, ook wel "minting" genoemd. Je krijgt feitelijk 1% rendement op je Peercoins door je computer open te stellen. Het rendement is dus niet zoals bij mining gebaseerd op de hoeveelheid computerkracht die je aanbrengt, maar op de hoeveelheid Peercoins die je hebt. Hiermee wil Peercoin het meest veilige, decentrale netwerk ter wereld creëren. Leuk detail: de stichting achter het Amerikaanse Peercoin is gevestigd in Amsterdam.

4. Iconomi (ICN): +20%

Een grotere, bekendere naam: Iconomi uit het cryptogekke Slovenië. Een fintech startup die een blockchainplatform heeft ontwikkeld waarmee digitale assets zoals cryptocoins opgeslagen en verhandeld kunnen worden. Gebruikers kunnen op een laagdrempelige manier, met fiat geld, cryptovaluta kopen. Ook is onlangs een over-the-counter dienst aangekondigd, om kopers en verkopers van grote hoeveelheden cryptovaluta te faciliteren.

5. Holo (HOT): +19%

Holo wil door middel van zoveel mogelijk internetgebruikers een nieuw peer-to-peer Internet laten ontstaan, feitelijk een decentraal cloudnetwerk wat moet gaan concurreren met grote jongens zoals Amazon of Google. Weer hartstikke ambitieus natuurlijk. Het bedrijf wist eind maart dit jaar wel 30.000 ethereum op te halen met hun Initial Coin Offering. De zogenaamde HoloTokens (een ERC20 token) worden het 'betaalmiddel' op het ecosysteem dat later dit jaar gelanceerd moet gaan worden. We gaan het meemaken.

Andere grotere cryptovaluta die de afgelopen week in de plus eindigden zijn Tokenpay (+15%), MOAC (+14%) en FuzeX (9%).

Lees eerdere Altcoin Insides:

Lees meer over:
Altcoin

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer