Binance Launchpad wordt loterij bij tokenuitgifte ICO’s, koers BNB stijgt

Binance Launchpad krijgt een nieuwe opzet: de tokenuitgifte van Initial Coin Offerings (ICO's) wordt een loterij. De loterijtrekking komt in de plaats van het systeem "wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Dit kondigt de cryptobeurs uit Malta deze zondagochtend aan. Deelnemers moeten minstens 100 BNB aanschaffen, circa 1.570 dollar, om aan de loterij deel te kunnen nemen. Binance heeft al 5 keer een ICO gedaan waarvan 3 dit jaar

Loterij bij nieuwe ICO's

Hoe werkt de loterij van Binance Launchpad?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mechanisme

Op de website van Binance worden een aantal rekenvoorbeelden gegeven. Kopers moeten minimaal een balans van 100 BNB hebben om minstens één loterijticket te ontvangen. Belangrijke opmerking: deelnemers verliezen niet hun BNB als ze uitgeloot worden. Wordt je ingeloot? Elk lotnummer krijgt een vast aantal tokens toegewezen dat je kunt kopen. Zo kan één ICO verdeeld worden onder 10.000 loten, die elk 500 dollar aan tokenwaarde vertegenwoordigen.

Binance Launchpad wordt loterij bij tokenuitgifte ICO's, koers BNB stijgt

Koers BNB stijgt

De prijs van één BNB is op moment van schrijven 15,74 dollar. De minimale drempel om deel te nemen is 1.574 dollar en om vijf tickets te bemachtigen zul je 7.850 dollar aan BNB moeten 'hodlen'. De token staat op 2,3% winst het afgelopen etmaal.

Binance Launchpad wordt loterij bij tokenuitgifte ICO's, koers BNB stijgt

Hype?

Met deze nieuwe maatregel lijkt de ruilbeurs vooral de kleine belegger uit te willen sluiten van deelname. CZ en zijn companen hebben tot nu toe drie ICO's gelanceerd via de Launchpad en dat leidde tot bliksemverkopen:

Bron: Binance

Meer nieuws?

Lees meer over:
BinanceBNBICO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...