Bitcoin (BTC) minen met overbodig gas? Dit Amerikaanse bedrijf doet het

Een bedrijf uit het Amerikaanse Denver heeft een interessant businessmodel gevonden: overbodig gas inzetten om bitcoin (BTC) te minen.

Crusoe Energy Systems installeert datacenters voor ondernemingen die boren naar schaliegas (een soort aardgas). Met de data kunnen vervolgens leuke dingen worden gedaan. Het bijhouden van het overbodige gas is een belangrijk aspect. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is overigens geen uniek idee, in Canada is er ook een bedrijf die hier mee bezig is.

Overbodig gas naar bitcoin

Dat overbodige gas wordt tot nu toe vaak gewoon verbrand. Het wordt dus letterlijk in de fik gezet om er maar geen last meer van te hebben. Dat kan effectiever, moeten mensen gedacht hebben in Denver.

Het bedrijf wil het overbodige gas inzetten om energie op te wekken. Met die energie kan in diezelfde datacentra bitcoin worden gedolven. In plaats van het verspillen van energie, willen zij het dus omzetten in BTC.

Groeien

Het bedrijf heeft 8 installaties in Amerika, maar wil fors uitbreiden. In de eerste helft van 2020 moeten er nog 30 bijkomen, om aan het eind van het jaar rond de 70-80 uit te komen.

Dat moet leiden tot zo’n miljoenen liters gas dat elke dag wordt gebruikt om de bitcoin mining hardware aan te slingeren.

Het is een creatieve manier om overtollige grondstoffen die anders letterlijk in rook opgaan nog ergens voor te gebruiken. En waarom dan niet het netwerk van bitcoin versterken, terwijl je er zelf ook nog wat op kunt verdienen.

Dat laatste is het belangrijkste voor een bedrijf, maar het eerste is hartstikke mooi voor BTC.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...