‘Bitcoin maakt zich klaar voor explosieve rally richting $200.000’, aldus Willy Woo

1006 totale weergaven

Willy Woo geeft op basis van een kwantitatieve analyse aan dat bitcoin in 2021 weleens de $200.000 kan aantikken. De cijfers van Woo wijzen erop dat de lange-termijn investeerders meer vertrouwen in bitcoin hebben.

Dit baseert Willy Woo voornamelijk op twee factoren. De eerste is dat de bitcoin van echte hodlers een stuk minder in beweging komen dan tijdens voorgaande rally’s. De tweede en laatste belangrijke factor die een rol speelt in zijn analyse is het dalende aantal bitcoin op exchanges.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin zit in een bullish re-accumulatie fase

De re-accumulatie van bitcoin is en blijft zich doorzetten in het goede jaar dat 2020 tot nu toe voor bitcoin is. De verkoopdruk ligt laag en volgens Woo is dat de reden dat we nog geen correcties van 30 tot 40 procent hebben gezien, zoals we in 2017 wel zagen.

Woo blikt verder vooruit op 2021 en hij is enorm bullish. De fase waar bitcoin nu inzit betekent dat er straks een stuk minder bitcoin te koop aangeboden wordt ten opzichte van de vorige bull run.

De re-accumulatie fase en het verdwijnen van bitcoin van exchanges duurt op dit moment al twee keer zo lang als voor de vorige bull run. Volgens Woo gaat dit bitcoin straks als een raket de lucht inschieten.

Het blijft natuurlijk allemaal speculatie, maar wij worden hier heel vrolijk van. Over het algemeen zit Woo namelijk altijd behoorlijk in de buurt van de realiteit met zijn voorspellingen.

Hodlers hebben vertrouwen in bitcoin

Behalve het aantal bitcoin op exchanges dat in rap tempo afneemt hebben hodlers volgens de cijfers van Woo veel vertrouwen in bitcoin. De Bitcoin market cap gain per geïnvesteerde dollar ligt op dit moment op $0,35. Vergeleken met $0,25 in 2017.

Op basis van dat verschil en de afname van bitcoin op exchanges verwacht Woo een bitcoin prijs van ten minste $200.000 in 2021. Hij geeft hierbij zelfs aan dat dit zijn conservatieve schatting is.

Woo voorspelde de huidige bull run al in maart van 2020 in een gesprek met Max Keiser voor Keiser Report. Kort na zijn voorspelling klapte bitcoin stevig naar beneden vanwege Covid-19, maar inmiddels hebben we een nieuwe all-time high aangetikt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....