In deze 3 games reken je met Bitcoin af via het Lightning Network

Met behulp van het Lightning Network kunnen er razendsnel bitcoin (BTC) betalingen worden gedaan. Daarmee kun je allerlei snelle transacties uitvoeren, dat geldt ook voor games en gamers.

Een groeiende groep ontwikkelaars probeert spelconcepten uit waar bitcoin een rol speelt in de game.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is geld en middels het Lightning Network kun je constant microtransacties doen. Iets wat met bijvoorbeeld een PayPal of Visa vaak in de kosten loopt of soms zelfs niet kan. Kleinere hoeveelheden dan één cent versturen is met dit soort ouderwetse betaalverwerkers al helemaal niet te doen.

De game-industrie staat bol van de microtransacties, digitale outfits, uitbreidingen, spelkaarten: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er bij games voor betalen. Lightning kan hiervoor een oplossing zijn. En daarmee wordt dan ook volop geëxperimenteerd.

1. Lightnite

Een van de meest in het oog springende games is Lightnite. Zoals de naam al doet vermoeden is het een kloon van de populaire game Fortnite.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Satoshi.Games”]“Lightnite is een online multiplayer battle royale game. Specifieke situaties triggeren bepaalde beloningen of straffen. Spelers kunnen BTC verdienen door op anderen te schieten, maar verliezen geld als er op ze geschoten wordt.” SATOSHI.GAMES[/penci_blockquote]

Spelers kunnen in-game ook spullen kopen. De ontwikkelaars raden de Bluewallet aan voor de Lightning transacties voor de game. Bitcoin is in de game de belangrijkste valuta.

In deze 3 games reken je met Bitcoin af via het Lightning Network

2. Bitcoin Bounty Hunt

In Bitcoin Bounty Hunt is bitcoin ook prominent aanwezig. Je kunt bitcoin verdienen door op jacht te gaan naar Satoshi cubes, maar je kunt ook op andere spelers schieten en zo sats verdienen.

De game heeft een ingebouwde neutrino wallet. Gamers kunnen hun BTC daarmee zelf opslaan, je bent niet afhankelijk van een ander. Voor adverteerders is er de mogelijkheid advertenties op te kopen in de game. Dit gebeurt allemaal via het Lightning Network.

Bitcoin Bounty Hunt ziet er (nog) lang niet zo mooi uit als de moderne shooters zoals Call of Duty. Maar het is een leuk begin om te kijken hoe bitcoin als collectible in een game werkt.

3. Bitcoin Bounce

Bitcoin Bounce spreekt eigenlijk voor zich. Je stuitert heen en weer en je probeert zo lang mogelijk te overleven.

Onderweg kom je verschillende boosters tegen. Tickets, Lightning bliksemschichten (waardoor je extra hard gaat), een laagje beveiliging om je heen of bijvoorbeeld een springplank om moeilijke stukken te overwinnen.

In deze 3 games reken je met Bitcoin af via het Lightning Network

Met de tickets die je onderweg verzamelt, maak je kans op levensechte bitcoin. Hoe meer tickets je hebt, hoe groter de kans is dat je in de prijzen valt. Je doet namelijk iedere 24 uur mee in een loterij waarbij je verschillende hoeveelheden aan satoshi’s kunt winnen.

De grootste geluksvogel wint 4000 sats en dit loopt af naar 2000 sats, 1000 sats en in meerdere gradaties tot aan de 25 sats. Hoe lager het bedrag, hoe vaker de prijs wordt weggegeven.

Luister hieronder de podcast met Jack Everitt, de man achter de studio van deze game.

Concepten

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod die steeds verder groeit. Een ander voorbeeld is de Raiki van de bitcoin start-up Zebedee. Zij ontwikkelden een spelconcept a la Streetfighter waarin er 1 tegen 1 wordt gevochten.

Maar dan uiteraard met een bitcoin twist. Het publiek kan bitcoin sturen naar degene die zij denken dat gaat winnen. Met een simpele QR-code kunnen zij bitcoin de kant van de game opsturen. De ontvanger van die sats krijgt in-game bonussen.

Het spel heet Raiki en is ontwikkeld door Zebedee. Het is een interactief spel waarbij het publiek net zo goed mee kan doen als de gamers zelf.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)