De omzet van Bitcoin miners schiet omhoog, ook verkopen ze meer van die BTC

Het is je vast niet ontgaan dat de bitcoin koers de afgelopen dagen naar een ongekend niveau is gestegen. De laatste keer dat we op dit niveau zaten was in november 2018. Daarmee schiet de omzet van bitcoin miners omhoog. In oktober verdiende miners gezamenlijk zo’n $350 miljoen.

Dankzij de prijsexplosie zijn de omzetten van miners weer teruggekeerd op het niveau van voor de halving. Ondanks een halvering van 12.5 naar 6.25 bitcoin per blok hebben miners op dit moment dus weinig te klagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De omzet in cijfers

Als gevolg van de prijsexplosie van bitcoin steeg de omzet van miners op 4 november naar $20.8 miljoen. Daarmee stond het in één klap op het hoogste punt sinds september 2019.

Het is belangrijk om je te beseffen dat die $20.8 miljoen niet alleen bestaat uit de block reward, maar ook de transactiekosten. Die zijn met de voorzichtige start van deze bull run ook redelijk opgelopen. Een goede tijd om miner te zijn dus!

De omzet van Bitcoin miners schiet omhoog, ook verkopen ze meer van die BTC

Bitcoin miners omzet in dollars (USD). Bron: Blockchain.com

Op de grafiek zie je de enorme spike in omzet waar de miners nu van mogen genieten. Op 4 november bereikte de bitcoin koers een nieuw record voor 2020 met een koers van $15.950. De afgelopen 7 dagen heeft bitcoin meer dan 20% gepakt op de koers.

Stijging transactiekosten ook gunstig voor miners

De enorme omzetsprong voor de miners is voor een belangrijk deel het gevolg van de gestegen transactiekosten. In oktober gingen de kosten voor een bitcoin-transactie met ongeveer 200% omhoog.

Van de $20.8 miljoen aan omzet die werd aangetikt op 4 november bestaat $4.15 miljoen uit transactiekosten. Dat is bijna 20% van de totale omzet van miners.

Volgens verschillende analisten zijn miners op dit moment dan ook een deel van hun gedolven bitcoin aan het verkopen. Dit kunnen we ook terugzien in deze mooie grafiek van de heren van CryptoQuant.

De omzet van Bitcoin miners schiet omhoog, ook verkopen ze meer van die BTC

Een Miner’s Position Index van boven de 2 is een indicatie dat miners aan het verkopen zijn. Momenteel staat de index op 4. Hetgeen bijzonder is, want dat zou betekenen dat bitcoin straks nog harder de lucht in gaat schieten als de verkoop van miners weer inzakt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....