Bitcoin (BTC) Update: Koers zit in vakantiemodus, binnenkort toch een uitbraak?

We streven af op een rustig weekeinde met de huidige beweging binnen de koers van Bitcoin. Rond het huidige consolideren zien we een steeds verder dalend volume. Wat kan duiden op een steeds kleinere beweging. Maar wellicht ook zicht op een uitbraak en meer volume.

We zitten nu in de vakantieperiode. Wat ook op bijvoorbeeld forex en aandelen markten de slappe rustige weken zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Of de koers zich hier mede door in de consolidatie blijft is de vraag. Dat kunnen we niet zomaar zeggen binnen de bitcoinmarkt, waar vele technische analyse regels vaak worden gebroken.

Het is wachten op een duidelijke koersverandering, dat gaat mogelijk gepaard met grote volatiliteit.

Bitcoin update

Dat de koers eigenlijk nog geen richting heeft gekozen is inmiddels wel duidelijk. Langverwachte dips blijven uit, maar ook het breken van de $10.000 lijkt ook nog te lastig.

En het lange aanhouden van consolidatie zorgt ervoor dat het voorspellen van de richting van Bitcoin ook steeds lastiger wordt. Een uitbraak kan in beide kanten een flinke beweging verzorgen.

Als we de charts erbij pakken dan zien we dat de koers zich momenteel op een sterke resistance bevindt tegen $9.300. Welke de afgelopen weken als zeer sterke support heeft gemanifesteerd. Tevens is dat de resistance/support waarbij de strakke consolidatie plaats vindt.

De koers blijft rustig tussen de $9.000 en $9.500. Voorlopig lijkt de koers hier tussen te blijven, het is echt wachten op een uitbraak om eventueel nieuwe posities in te nemen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers zit in vakantiemodus, binnenkort toch een uitbraak?
Bitcoin 4h chart 12 juli 2020

Tevens zien we door de kleine bewegingen in de prijs van Bitcoin dat weekly support en resistance pivots steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Zo zien we veel support op de weg naar beneden tussen $9000 en $8800. Wat ervoor kan zorgen dat de koers ook niet zomaar zal vallen. En wanneer dit wel het geval is hier veel weerstand zal vinden. En de mogelijke support om de koers boven $8800 te houden.

Al zien we daardoor ook veel resistance op de weg naar $10.000 liggen waarbij we bij zo goed als elke stap van $100 omhoog een weerstand zien liggen. Welke het steeds moeilijker maakt om $10.000 te gaan breken. Het is momenteel dus een kwestie van veel volume vinden, om een uitbraak te maken. En ook al lijkt het op de chart dat er toch redelijk wat beweging is, is de range slechts $1000 dollar. Voor standaarden van Bitcoin een rustige tijd.

Wat gaat bitcoin doen?

Met genoeg support op de weg naar beneden zal een dip nog steeds niet veel verder zakken dan $8.800 met nog meer support op de weg naar $8.000.

En een test van $10.000 wordt nog steeds bemoeilijkt door de grootste resistance rond $9.600 en $9.800. Voor nu zien we voornamelijk nog een consolidatie tussen $9.200 a $9.300 en $9.500. Met daarbij een kleine kans tot een uitbraak.

Prijs in euro’s: