Bitcoin koers: $400 miljoen aan shorts geliquideerd op BitMEX

De prijs van bitcoin is in korte tijd met ruim $700 dollar gestegen. Diverse klanten van de cryptobeurs BitMEX hadden een “leveraged” shortpositie ingenomen, om juist op een lagere koers te speculeren. De klacht van hen: ze werden automatisch ‘ge-deleveraged’. BitMEX zegt in een recent persbericht dat het aantal getroffen posities slechts een fractie van hun klanten heeft beïnvloed.

Frustratie over BitMEX

Voorafgaand aan het persbericht publiceerden klanten verschillende tweets die uiting gaven aan hun frustraties rondom de gang van zaken. Voornamelijk over de recente volatiliteit op de cryptomarkt en hoe hun posities werden ingenomen. Edward Morra tweette dat ongeveer $400 miljoen’ aan shortposities zijn geliquideerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

?s=19

Terwijl wordt beweerd dat minder dan 200 posities automatisch werden ge-deleveraged, vermeldt het persbericht niet precies hoeveel die posities waard waren. BitMEX neemt zelf contact op met elke getroffen klant en deze willen zij dan compenseren. Dit wordt gedaan op basis van de maximale potentiële winst’ die ze zouden hebben behaald gedurende het tijdskader van deze gebeurtenissen.

BitMEX

In tegenstelling tot veel andere exchanges accepteert de exchange alleen bitcoin. BitMEX is gespecialiseerd in geavanceerde financiële verrichtingen zoals margehandel, die met een hefboomwerking werken. Het zijn risicovolle spelletjes. Je kunt enorme winsten behalen, maar net zo hard (of harder) weer (alles) verliezen wanneer de markt iets anders wil dan jij.

Meer crypto nieuws