Chat-app Kik (KIN) volle vertrouwen in rechtszaak tegen SEC

Het Canadese bedrijf Kik Interactive Inc is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit in verband met een mogelijke handhavingsactie tegen ICO Kin, die is tegengehouden in 2017. Kik-directeur Ted Livingston vertelde de Wall Street Journal over de aankomende juridische confrontatie en schreef er ook over in zijn blog.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Ted Livingston”]”Dit is iets waar iedereen in de branche mee te maken heeft, maar waar niemand over wil praten. Om ons allemaal te kunnen blijven aannemen, innoveren en concurreren, moeten we dat veranderen. Deze situatie is niet uniek voor Kik. Er zijn tientallen projecten op een vergelijkbaar punt met de SEC. We zijn allemaal van mening dat deze industrie regelgeving nodig heeft. Alleen zijn we ook van mening dat dit niet de manier is om het te krijgen. ”[/penci_blockquote]

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De gevolgen van SEC-beslissingen

Ted Livingston verzet zich tegen het standpunt van de SEC dat alle tokens effecten/security zijn en noemt dit de reden voor de komende rechtszaak. De CEO van Kik Interactive wijst naar de de Securities Exchange Act van 1934. Dit is de “handleiding” die de SEC heeft gecreëerd en stelt dat de definitie van een effect “valuta niet omvat.”

Er word dus beweerd Kin geen valuta is, maar effect/security. Men kan het uitgeven in meer dan 30 apps in Google Play en iOS-store, gebruikers veranderen Kin voor goederen of diensten. Het word niet aangeboden of geadverteerd als een passieve investeringsmogelijkheid.

De post zei verder dat Kik en de Kin Foundation bereid zijn om te procederen. Ze hebben er volle vertrouwen in dat ze de overhand zullen hebben in de rechtbank. De volgende stap, volgens de Livingstone is dat de SEC nu beslist of ze een aanbeveling zullen doen aan de SEC-commissarissen om een ​​zaak aan te gaan

Lees meer over:
rechtbankSEC