Ook bij deze OTC-desk uit Chicago druk met grote bitcoin orders

De bitcoin koers schoot maandagnacht omhoog richting de $5.000. In deze week was er óók sprake van diverse grotere orders van duizenden bitcoin in één keer. Ook het invloedrijke handelskantoor Cumberland in Chicago kreeg deze maandag plotseling te maken met grote orders bij haar “over-the-counter”-loket. Al sinds 2014 is Cumberland actief met een OTC-desk. Deze orders hebben geen directe invloed op de marktprijs, want deze vallen buiten de beurzen.

Grote bitcoin orders via OTC-desk

Dat maakt de broker bekend op Twitter. Dertien orders van méér dan 1.000 bitcoin (BTC) per keer. Dat zijn orders van ca. $5 miljoen per stuk. Zogenaamde “whales” zijn door de bank genomen goed voor 10.000 BTC (ca. $50 miljoen) in één keer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook bij deze OTC-desk uit Chicago druk met grote bitcoin orders

De fondsmanager van Cumberland, Bobby Cho, verklaarde in een aparte tweet dat het om “echte, geverifieerde trades” gaat.

“Veel weerstand vanaf $5.500”

Ook Cumberland voorziet veel weerstand tussen de koersniveaus $5.500 en $5.800, getuige de onderstaande tweet. De koers van BTC op moment van schrijven is $5.050. Bitcoin lijkt deze vrijdagmiddag weer wat momentum naar boven te krijgen.

Bron: Cointelegraph

Meer crypto nieuws

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersOTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...