Dai stablecoin op betaalkaart VISA voor de boodschappen in Europa

Er zijn twee argumenten die altijd weer op tafel worden gegooid als het gaat om de acceptatie van Bitcoin. Ten eerste is de munt veel te volatiel en ten tweede zijn er (nog) niet genoeg plekken om met je cryptovaluta te betalen. Hiervoor zijn oplossingen bedacht: stablecoins en betaalkaarten.

Voordat we hier verder op in gaan eerst nog even een notitie. Zijn deze twee argumenten wel valide? Eerder vandaag kon je een column lezen over de rol van Bitcoin ten opzichte van FIAT geld. Wellicht geeft dit je een andere visie over cryptovaluta en het potentieel en gebruiker ervan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto betaalkaart

Terug naar het nieuws: stablecoins en betaalkaarten. Monolith, een op ethereum gebaseeerd betaalplatform heeft een nieuwe Visa debetkaart uitgebracht. Met deze betaalkaart is het mogelijk om met de Dai te betalen in elke winkel waar Visa betalingen worden geaccepteerd. Donderdag maakte Monolith dit nieuws bekend. Ze gaan samenwerken met MakerDAO, het bedrijf achter Dai. En wij Nederlanders hebben deze keer geluk: waar veel nieuwe producten vaak eerst in de Verenigde Staten of Azie worden gelaunched, zal deze kaart eerst alleen in Europa beschikbaar zijn.

Wellicht is Monolith voor jou een onbekende naam. Vroeger droeg het de naam TokenCard en het werkt ook al samen met het tokenisatieplatform Digix. Hiermee kunnen gebruikers de DGX token gebruiken die 1 gram goud vertegenwoordigd.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Als onderdeel van het aanbod van Monolith, willen we ons product ook graag mogelijk maken voor dagelijkse aankopen, rekeningen of het ontvangen en verzenden van geld naar en van vrienden en familie, via ethereum." [/penci_blockquote]

Bij de kaart hoort ook een non-custodial wallet die ether (ETH) en ERC-20 tokens ondersteunt. Deze app is te downloaden voor iOS. Plannen voor een app voor Android apparaten zijn ook uitgesproken: 'in the future'.

Dai stablecoin

Het gaat hier dus om de Dai stablecoin. Dit is een munt die een tikkeltje anders werkt dan stablecoins als USDT en TUSDT. Het is niet een munt die een reserve op een bankrekening heeft wat de intrinsieke waarde vertegenwoordigd. De munt is gebacked in ethers. Deze ETH kun je inzetten als Collateral Debt Position, ook wel CDP benoemd.

De ETH vertegenwoordigd elk moment van de dag een bepaalde waarde en deze waarde zorgt er voor dat de Dai zijn stabiliteit kan behouden. De 'schuld posities' worden in een smart contract afgesloten en de toegang tot je ETH wordt daarmee voor bepaalde tijd ontnomen. Vervolgens kun je dus met je Dai in de winkel betalen. De adoptie van cryptomunten groeit met de dag!

Enkele maanden terug spraken we met MakerDAO en de mogelijkheid om andere munten als debt apart te zetten in ruil voor de Dai munt. Lasse Birk Olesen sprak onder andere over multi-collaterals. Bekijk hieronder het interview.

Bron: TheBlockCrypto

Lees meer over:
MakerDAOstablecoin

  By Arend Hubach

  Arend is al jaren een autoriteit in de bitcoin space en heeft kennis van zaken in onderwerpen die variëren van technische ontwikkelingen, de adoptie van bitcoin als betaalmiddel in de hele wereld, nieuwe regulering en verwante onderwerpen.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Brian Russ: “Ethereum kan nog 17x over de kop”

  De ethereum koers is de afgelopen maanden explosief gestegen en klokt op het moment van...

  Nieuws
  Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Blackrock crypto etf Nieuws
  Willy Woo: “Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025”

  De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Lees meer