Dash miner bezit meer dan 51% aan hashrate

Volgens een reddit gebruiker heeft een enkele eigenaar/entiteit meer dan de helft van alle dash-hashrate in handen gehad. De populaire cryptocurrency cloud mining-platform Nicehash, bevatte ongeveer 70 procent van de totale hash van Dash, wat op zich ongebruikelijk is.

De mine rewards gaan naar vier onbekende adressen, waarvan er drie door de Reddit-gebruiker zijn achterhaald, en concludeerden dat ze van dezelfde entiteit afkomstig zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hashing Power Verwijderd uit Nicehash

Dit is ook de Dash Core group opgevallen en houd dit in de gaten maar ziet geen gevaar. Vanaf de verklaring die de Dash Core Group heeft gemaakt beheert dezelfde persoon nog steeds de meerderheid van de Dash-hashrate. De Dash Core Group wees er echter op dat sinds het nieuws over een 51% -aanval de individu is begonnen met zijn hashrate te verminderen van Nicehash.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Dash Core Group“]Earlier this week Dash Core Group was made aware of claims that several Dash wallet addresses comprised around 51% of all Dash mining hashrates. We’ve spent the past few days to internally assess everything and better understand all addresses and hashrates involved. We’ve examined the claims and they appear correct at this time. However, we don’t believe the entity in control of the wallets in question plans or wants to attack because their mining activities began at least 4 months ago and their blocks have been published for all to see.[/penci_blockquote]

Chainlock intergratie

Kijkend naar de NiceHash-grafiek die de miningpool de afgelopen dagen bijdroeg aan het netwerk, is te zien dat het met 60% is gedaald. De Dash-gemeenschap maakt zich duidelijk zorgen over 51% van de aanvallen na een soortgelijke aanval op Ethereum Classic, waarbij de blockchain meer dan $ 1 miljoen verloor. Dash-ontwikkelaars hebben gekeken naar het integreren van een update op hun blockchain genaamd ‘chainlocks’ om 51% aanvallen te voorkomen.

Dash hashrate

Dash miner bezit meer dan 51% aan hashrate

51% Aanval

Een 51% attack op een blockchain verwijst naar een miner of eerder een groep miners die met meer dan 50% van de mine capaciteit of hash-rate het netwerk proberen te beheersen. Zodra dit gebeurt kunnen ze het mogelijk maken om nieuwe transacties die plaatsvinden of bevestigd worden verhinderen.

Wat er in praktijk gebeurt is dat dit resulteert in een vorm van twee blockchains. Eén, wat de originele blockchain is, beheerd door door legitieme miners. En een tweede blockchain die volledig wordt beheerd door een corrupte miner die de resultaten van de rekensom niet naar het oorspronkelijke netwerk verzend.
[penci_button link=”https://bitcoinmagazine.nl/2019/01/crypto-101-51-attack-hoe-werkt-dat/” icon=”” icon_position=”left” size=”small”]51% aanval uitgelegd[/penci_button]

Dash cryptocurrency

Dash (voorheen Darkcoin en Xcoin) is een relatief vroege fork (2014) van bitcoin en is de laatste jaren uit gegroeid tot een stevige munt.
Opvallend van Dash is dat het een Proof of Work én een Proof of Stake coin is. Dus je kan hem delven (minen) en je kan (mede-) eigenaar zijn van een masternode (staking). Dat noemen ze een hybride PoW PoS: een munt die beiden kan. Investeren in een Dash masternode is best heftig, maar het kan wel renderen over de lange termijn.

Het governance systeem van DASH werkt volgens een treasury systeem (het gedecentraliseerde governance blockchain systeem) waarbij 10% van alle coins gebruikt worden voor het zichzelf draaien van de organisatie Dash.

Het vereist wat fantasie. Het is in wezen een als een open source community opgesteld; de mensen die bijdragen aan het project werken zoals bij een gecentraliseerd bedrijf en hebben functies. Er is een CEO, een marketing directeur, onderzoekers, ontwikkelaars, noem maar op. Het grote verschil is echter dat het bedrijf zichzelf financiert met Dash, door middel van mining en staking.
[penci_button link=”https://bitcoinmagazine.nl/2018/07/de-beste-coins-van-pim-piepers-1-dash/” icon=”” icon_position=”left” size=”small”]Volledige beschrijving[/penci_button]

.

Lees meer over:
dashminen

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

wat is ripple Nieuws
Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

Wat is Solana Nieuws
SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

Bitcoin bearish Nieuws
Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

Lees meer