Ontwikkelaar ontrafelt piramidespel van $8 miljoen bij dApp op Ethereum

Ontwikkelaars hebben enkele kritieke punten gevonden in FairWin. Dit is een gokapp die bovenop Ethereum is gebouwd. De mensen achter de dApp zouden er met miljoenen aan ETH vandoor kunnen gaan.

Fairwin en Ethereum

Volgens Phillipe Castonguay, een R&D onderzoeker van Horizon Games, komen hierdoor alle fondsen van de dApp in gevaar. Hij werkt bij een blockchain gebaseerd gamebedrijf en zegt binnenkort alle informatie online te zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar dat was nog niet alles. Hij noemt FairWin ook een ‘ponzi scheme’. De structuur van het spel belooft namelijk abnormale tegoeden voor gebruikers die ETH in het platform stoppen.

Het kan niet anders dat deze tegoeden afkomstig van nieuwe stortingen van nieuwe gebruikers. In een piramidespel worden deelnemers uitbetaald met geld dat een opvolger erin pompt.

Volgens ETH Gas Station is FairWin ook verantwoordelijk voor meer dan 60% van het gasverbruik op Ethereum. Het smart contract van de game bevat op dit moment meer dan $8 miljoen aan ether.

Ontwikkelaar ontrafelt piramidespel van $8 miljoen bij dApp op Ethereum

De website van FairWin beweert dat er geen risico is dat er fondsen gestolen kunnen worden en dat het “smart contract van FairWin veilig en geverifieerd is”. Ze vermelden dat de aanklacht een piramidespel te zijn, onterecht en misleidend is.

Moedwillige foutjes

Volgens Castonguay is er geen bewijs dat er al gebruik is gemaakt van de het (moedwillige) foutje in het smart contract. Hij gaf wel aan dat hij drie zwakheden in de code zag.

Ten eerste kan de admin van het contract deze helemaal leegtrekken (notitie: er zit $8 miljoen aan ether in).

Ten tweede heeft hij het recht om de mogelijkheid om geld op te nemen, stop te zetten. Tot slot kan hij ook nieuwe stortingen stelen door deze direct te claimen. De onderzoeker voegt eraan toe dat er wellicht nog wel meer schimmige trucjes in de code zijn geprogrammeerd.

Op twitter gaat men rustig door met het ontrafelen van FairWin:

Bron: The Block Crypto

Lees meer over:
DAppEthereumoplichtingponzi