Ethereum koers uit dal? Volume bereikt hoogste punt sinds februari 2018

De cryptocurrencies zitten sinds zondagavond weer in de lift. Eén van de grootste stijgers is ethereum (ETH), de nummer twee van de Coinmarketcap met een marktwaarde van 15,3 miljard dollar.
De koers op moment van schrijven is 146 dollar, na een hoogtepunt van circa 150 dollar. De koersen vertonen aan het begin van deze dinsdagmiddag een voorzichtige dalende trend. Op de 24 uursgrafiek staat voor ethereum nog een plus van ruim 5 procent. Opvallend is dat het volume van ethereum fors in de lift zit, ruim 3 miljard dollar per dag méér dan een maand geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ethereum koers uit dal? Volume bereikt hoogste punt sinds februari 2018

Ethereum uit het dal?

Opvallend is dat het handelsvolume van ethereum fors is toegenomen (zie onderstaande grafiek). Het gaat zelfs om het hoogste volume sinds februari 2018, een voorzichtig teken dat de bears uitgeput raken. Het dagelijkse volume van ethereum op 19 februari 2019 is tot nu toe ruim 5,3 miljard dollar. Eén maand geleden ging het nog om 2,3 miljard dollar aan handelsvolume.


Handelsvolume bitcoin

Andere cryptocurrencies die de afgelopen 24 uur qua volume een duit in het zakje deden zijn: bitcoin met 29% van het totale volume. Ook Tether (USDT), de stablecoin die door traders gebruikt wordt om snel crypto in dollars om te wisselen. Met een aandeel van 15,4 procent in volume komt ethereum daarmee op de derde plaats.

Korte termijn bitcoin koers

Afgelopen nacht Nederlandse tijd heeft de cryptomarkt zich gestabiliseerd en was er zelfs sprake van een lichte stijging. Bitcoin staat voor de afgelopen 24 uur nog op een plus van 4,4 procent. Op moment van schrijven (12.00 uur Nederlandse tijd) staat de complete top 20 nog in het groen, met EOS als uitschieter.

Bitcoin Magazine NL vroeg aan twee experts wat hun visie is op bitcoin op de korte termijn. Daarin zegt onder meer Stef den Tuinder van Altoinbase: “Bitcoin zal tot aan 4.400 dollar serieuze weerstand gaan ondervinden. Vooralsnog is 3.500 tot 3.600 een prima supportlevel voor bitcoin”.
Cryptotrader en Twitter-influencer Crypto Michaël voegt toe: “Ik verwacht een korte consolidatiefase om de uitbraak te bevestigen, maar over het algemeen de komende vier tot vijf weken een opwaarts momentum met als maximum koersdoel 4.800 tot 5.000 dollar.”

Bron: Long Hash

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...