Het jaar 2018 voor bitcoin en cryptocurrencies – door cryptobroker Luno

Advertorial –

Met elke technologie, elke industrie, elk product zijn er ups en downs. Of ze nu positief of negatief zijn, elke markt heeft ze en dat is helemaal van toepassing op de cryptomarkt van 2018.

Sinds de hype van december 2017 is er veel veranderd. Het beurssentiment is compleet omgeslagen, vele cryptovaluta zijn meer dan 80 procent gedipt afgelopen 12 maand. Daar staat tegenover dat er meer cryptovriendelijke wet – en regelgeving (in de maak) is en blockchainprojecten keihard werken aan decentrale applicaties voor het Internet 3.0.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hieronder een samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen op de cryptomarkt de afgelopen twaalf maanden.

Terugblik op de cryptomarkt in 2018 door cryptobroker Luno

Januari 2018

De bullrun van bitcoin komt deze maand snel tot stilstand: bitcoin verliest 40% van haar waarde in januari. De daling is deels te wijten aan nieuwe regeling uit Zuid-Korea. De aankondiging van Facebook dat het reclame voor cryptobedrijven en – ruilbeurzen gaat verbieden, zorgt voor meer ‘FUD’ (Fear, Uncertainty & Doubt) op de markt.

Februari 2018

Deze maand wordt bekend dat een groot deel van de ICO’s uit 2017 hun doelen niet bereikt. zo meldt zakenblad Fortune dat 142 Initial Coin Offerings (ICO’s). Bijna 300 ICO’s is het niet gelukt om voldoende financiering aan te trekken. Een significant aantal ICO’s blijkt oplichting te zijn, waarbij de oprichters met het opgehaalde geld er vandoor zijn gegaan. Nog steeds: doe je eigen onderzoek en onderzoek bij elke belegging de achtergronden van de oprichters en het team.

Maart 2018

In maart volgt beter nieuws. De Financial Stability Board van de G20, bestaande uit 68 instellingen zoals banken en de ministeries van Financiën, adviseert over de inrichting van wereldwijde financiële systemen. Deze adviesraad concludeert: crypto-assets vormen geen bedreiging voor de mondiale markten.

De voorzitter van de FSB, Mark Carney, merkt op dat de onderliggende cryptografische – en blockchaintechnologie het potentieel heeft om de inclusieve vermogen van het financiële systeem en de economie te verbeteren. Door het adviesrapport veranderde het sentiment ten positieve.

April 2018

In deze maand komt de CEO van NASDAQ, Adena Friedman, met een vooruitblik op de cryptomarkt. Zij zegt: “Nasdaq overweegt om op termijn een ruilbeurs voor cryptocurrencies te starten. We houden daarbij de regulering van deze markt scherp in de gaten voordat deze beurs gelanceerd wordt.”

Mei 2018

Veel investeringsbanken zijn terughoudend als het op cryptocurrencies aankomt. Goldman Sachs roert zijn machtige staart wél. Zo kondigt het een handelsdesk aan voor cryptocurrencies als enige Wall Street bank. Later komt het nieuws naar buiten dat de handelsdesk niet doorgaat. Dat bericht wordt direct door CFO Marty Chavez de kop in gedrukt. Hij verklaart: “Ik had nooit gedacht dat ik mezelf deze term daadwerkelijk zou horen gebruiken, maar dat zou ik echt als nepnieuws moeten omschrijven”.

Juni 2018

Facebook besluit alsnog om het verbod op cryptoreclame op te heffen. Het is in eerste instantie ingesteld om te voorkomen dat Facebook-gebruikers misleid worden door reclame voor ICO’s en binaire opties. Cryptobedrijven doorlopen nu een assessment voordat men als adverteerder wordt geaccepteerd. Daardoor vindt Facebook een verbod niet meer nodig.

Juli 2018

Echter, slechts een maand later, besluit Google om advertenties van cryptobedrijven juist te verbieden. Dit nieuws wordt in maart 2018 al aangekondigd.

Augustus 2018

De SEC keurt meer dan negen Bitcoin ETF’s (exchange-traded funds) af, waaronder een aanvraag van het Gemini-fonds van de Winklevoss broers. De beursautoriteit vindt dat de bitcoinmarkt niet genoeg is gestructureerd en geen bescherming biedt tegen fraude en prijsmanipulatie om een bitcoinfonds in het leven te roepen.

September 2018

Google heft deels zijn advertentieverbod op. In een persbericht zegt de techgigant: “Adverteerders moeten voldoen aan de certificatie-eisen van Google voor het specifieke land waarin hun advertenties wordt aangevraagd”. Ook nu kunnen adverteerders een zogenaamde certificering aanvragen vanaf oktober 2018 voor toelating op hun advertentienetwerk.

Oktober 2018

Tien jaar geleden publiceerde de anonieme programmeur (of programmeurs) Satoshi Nakamoto voor het eerst de whitepaper “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”. Het is het eerste gepubliceerde document waarin een toekomst voor een decentrale peer-to-peer wereldmunt wordt geschetst zonder tussenkomst van een derde partij.

November 2018

De splitsing (‘hard fork’) van Bitcoin Cash raakt 15 november de cryptomarkt als een dreun. Uit de splitsing ontstaat een heuse ‘hash war’ tussen de kampen Bitcoin Cash ABC en Bitcoin Satoshi Vision. ABC wordt als winnaar uitgeroepen en draagt nu de naam Bitcoin Cash. Bitcoin SV is de naam van de andere helft.

December 2018

De G20, het internationale forum voor regeringen en presidenten van centrale banken, neemt een besluit over de regulering van de cryptosector. In de verklaring wordt gedetailleerd aangegeven dat crypto-assets worden gereguleerd om het witwassen van geld en om de financiering van terrorisme tegen te gaan.

Tot slot

Het is een bewogen jaar geweest in de crypto-industrie. We hebben zeer volatiele koersbewegingen gezien, diverse splitsingen, faillissementen en veranderde markttrends. In 2018 blijft het gebruik van cryptocurrencies groeien in diverse regio’s in de wereld, waarmee de wens van de bevolking om meer controle te krijgen over hun financiële systeem, duidelijk werd.

Disclaimer: deze advertorial is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en Luno.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

  De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

  Ethereum trending crypto Nieuws
  ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

  Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

  Nieuws
  Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

  Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

  Lees meer