Jan Smit (DutchEOS): “EOS-blockchain kan 10.000 TPS aan”

Jan Smit is oprichter en directeur strategie bij Dutch EOS, een blockproducer voor en promoter van de EOS blockchain in de Benelux. Bitcoin Magazine NL berichtte eerder over de harde conclusies die dataprovider Icecat trok na het testen van EOS voor een offchain-oplossing. We hebben Jan Smit gevraagd om punt voor punt te reageren op deze conclusies.

EOS transacties

Smit: "Allereerst de transacties per seconde. EOS en Telos hebben in productie tot 4.000 TPS verwerkt (zie eosx.io voor EOS en telos.eosx.io voor Telos). Bij het testen van bijna 10.000 TPS is bereikt (zie daarvoor dit artikel). Voor een geautoriseerde opstelling, waar in dit geval Icecat interesse in heeft, moeten er hogere getallen mogelijk zijn dan wat zij uit hun test hebben gekregen. In het algemeen verwerken EOSIO-chains meer gegevens dan alle andere publieke blockchains. Waarom in deze test slechts 7 TPS bereikt kon worden, is ons niet duidelijk. Een van de verklaringen kan in de configuratie zitten."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

EOS Dapps

Smit: "Over het ontbreken van een eerste record. Als je een transactie in de EOSIO API stopt, hoef je niet te wachten of een transactie in een block is opgenomen. Er zijn zogenaamde 'wrappers' beschikbaar die dit kunnen controleren of een notificatie sturen zodra het niet gelukt is. (zie bijvoorbeeld dfuse.io). Als dit écht een probleem is, dan verwacht je niet de adoptie van EOSIO onder de dApps. Zie hiervoor de website Dappradar waar een overzicht te zien is van Ethereum, EOS en Tron dApps".

EOS en privacy

Smit: "Wat betreft de private nodes en controle binnen de blockchain: je kunt een EOSIO-netwerk zeker privé maken. Binnen een EOSIO-netwerk kunnen geautoriseerde nodes achter een VPN worden geplaatst. Ook kunnen nodes worden geïnstrueerd om alleen bepaalde andere geautoriseerde nodes te accepteren, Hiermee wordt voorkomen dat nodes zonder toestemming toegang krijgen tot de keten. En wat betreft privégegevens die niet privé zijn. EOS, Ethereum, Bitcoin en andere publieke ketens zijn per definitie openbaar. Het opslaan van privégegevens wordt dan ook afgeraden. Je kunt de gegevens echter wél versleutelen of een geautoriseerde keten maken."

Snapshot

Smit besluit: "Knooppunten kunnen in zeldzame gevallen crashen en dan kan het voorkomen dat de data op een specifieke node niet opgeslagen wordt. In de praktijk kunnen node-operators dan binnen een paar minuten een eerdere snapshot herstellen. Sinds de introductie van versie 1.5 begin december hebben we bij dutcheos.io geen crashes meegemaakt."

Interview

In september werd het event Blockchainlive gesponsord door Block.One en EOS. Bitcoin Magazine NL sprak toen met Jan Smit over zijn organisatie.

Lees meer over:
EOS

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer