Tokkie alert – Kippen en eieren op de blockchain: ‘hodl’ je Tokkies (TOK)

Tokkie alert - Gehoord op het platteloand. Verschillende boeren gaan samenwerking om hun sector te 'disrupten'. Met behulp van blockchaintechnologie gaan zij hun product decentraal verhandelen en volgen. Een revolutie in de wereld van scharrelvlees en stukjes kipfilet. Ook de eierenindustrie omarmt deze nieuwe technologie volledig. De naam van de utility token is nu al uniek: Tokkies (TOK) zijn hier en gaat alles veranderen.

Van plofkip tot stukje filet

Voordat een stukje kipfilet in de winkelschappen ligt, gaan er veel stappen aan vooraf. De sector komt met een rigoreuze stap: elk kuikentje krijgt bij geboorte direct een RFID-chip. Vervolgens worden de blockchain de data opgeslagen en gedeeld over het netwerk. Tot na het overlijden en opdelen van de kippen wordt alles gedeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De voordelen is dat het kuiken altijd te volgen en te controleren is. De echte diehards kunnen hun toekomstige filetje vanaf de geboorte al volgen. Het volgen ervan gaat je wel de nodige TOK kosten. De kuiken moet door de nodige logistieke hoepels voordat deze bij jou in de buurt kan komen.

Eenmaal in de supermarkt kun je met de Tokkies de beste stukjes kip van het land kopen. Met behulp van een QR-code kun je bij de kassa laten zien dat jij voldoende TOK in je bezit hebt om de kip af te rekenen. Als dat niet het geval is moet je helaas de kip terugleggen.

Niet getreurd, je kunt dan nog steeds kip kopen maar dan moet je het doen met stukjes kip waarvan de gehele levenscyclus niet terug te vinden is. En dat wil je natuurlijk niet.. TOK is een token voor de echte (kip)liefhebber.

Eiergevecht!

Naast vlees is er nog een andere use-case voor de blockchain van Tokkies: eieren. Wanneer je liever een eitje eet dan een met vocht ingespoten kipfilet dan is het volgende misschien wel interessanter. De prijs van eieren in de supermarkten is de afgelopen maanden sterk gestegen en was nog nooit zo hoog, stelt de Consumentenbond.

De prijs van een doosje met 10 biologische eieren bij Albert Heijn steeg van 3,07 euro naar 3,67 euro. Het was onder andere aanleiding voor Coop, Jan Linders en Poiesz om de prijzen ook te verhogen. De Consumentenbond stelt tevens vast dat supermarkten zich van concurrenten proberen te onderscheiden met eieren.

Zo verkoopt PLUS alleen vrije-uitloopeieren en biologische eieren, terwijl ketens als Aldi, Vomar en Lidl proberen juist te scoren lage eierprijzen.

Terwijl deze eieren dus steeds duurder worden, ziet de boer hier vrij weinig van terug. Zij verkopen hun product nog steeds voor dezelfde prijs als dat enkele jaren geleden het geval was. En precies om deze reden komt daar de blockchain om de hoek kijken. Deze technologie moet er voor zorgen dat er meer transparantie komt in de wereld van de ei-handel. Eitjes én kippenvlees op de blockchain, de Tokkies regelt het voor je.

Tokkie alert!

Om meer transparantie in dit proces te bieden, is de TOK-token in het leven geroepen. Op dit moment wordt er al weergegeven welke boerderijen een ‘groen label’ verdienen. Op het ei staat namelijk een code. Een voorbeeld hiervan is 0-NL-4524601. Naast dat het het nummer is waaraan je kunt zien van welk bedrijf het ei afkomstig is, komt deze code vanaf vandaag ook direct op de TOK-blockchain. Direct na het verlaten van de kip wordt het leven van het ei gevolgd.

Gerelateerde afbeelding

Naast het stalnummer kun je straks nog wat extra’s doen. Met genoeg TOK kun jij je eigen eieren kopen via de blockchain. Bij aankoop krijg je een ei-gendombewijs. Met behulp van een app op je mobiel kun je altijd aantonen dat jij de echte eigenaar bent van een ei. Pasen komt eraan, dus dit kan wel eens een regelrechte hit worden.

'Hodl' je Tokkies (TOK)

Later vandaag komen de eerste exchanges met nieuws over het aanbieden van deze nieuwe token. Op dit moment kunnen alleen de boeren nog met de blockchain aan de slag. Op het preview evenement zag de app en de gehele ervaring voor de eindgebruikers er erg goed uit. Je eigen kipfilet claimen wordt echt een eitje…

Bron: Blockchainstories

Bonus: Hoe is het met de Tokkies?

Lees meer over:

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Lees meer