Koers altcoin IOST schiet omhoog na miljoenendeal

765 totale weergaven

Het Chinese investeringsfonds Blockgroup heeft voor een onbekend bedrag geïnvesteerd in het blockchainproject IOST. BlockGroup heeft circa $200 miljoen aan bezittingen in beheer. Partner Kevin Hsu is onder de indruk van de prestaties van het project.

Als gevolg hiervan is de koers van de altcoin sinds maandagavond met een flinke opmars bezig. De prijs is het afgelopen etmaal met maar liefst 23% toegenomen. Daarmee volgt IOST het goede voorbeeld van bitcoin, BTC knalt namelijk richting de $5.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat is IOST?

IOST – kort voor Internet of Services Token – is ontworpen als een blockchain voor bedrijven. Het maakt gebruik van sharding, een techniek die knooppunten opsplitst in kleinere consensusgroepen, waardoor het meer dApp-transacties en hogere snelheden kan verwerken. De oprichter van IOST, Jimmy Zhong, gelooft dat dit ‘zijn’ blockchain op grote schaal beschikbaar zal maken voor bedrijven en consumenten.

De IOST blockchain, het project begon in 2017, is zes maanden eerder dan gepland gelanceerd. Het is al goed aangesloten en goed gefinancierd, met een $50M fonds van startup incubator Bluehill. Het project is ook een samenwerking aangegaan met Huobi en CoinGecko, die zullen helpen bij de opbouw en ontwikkeling van het IOST ecosysteem.

IOST prijs

In onderstaande afbeelding is heel goed te zien hoe de koers reageert op dit nieuws. De cryptomunt heeft sinds vorige week bijna 50% gepakt. De stijging was al ingezet en met dit nieuws werd de koers nog eens flink opgeschud. Vroege investeerders in IOST kunnen nu kiezen: uitstappen na deze geweldige stijging of hopen op nog meer moois qua prijsactie.

Koers altcoin IOST schiet omhoog na miljoenendeal

BlockGroup

BlockGroup werd aangetrokken door IOST vanwege de snelle groei en adoptie na de lancering van een mainnet in februari. Een woordvoerder wees erop dat het momenteel de vierde grootste publieke blockchain is, met meer dan 90.000 live accounts.

“Dit project IOST wordt totaal onderschat vanwege de bearmarkt,” legde de woordvoerder uit aan Crypto Briefing. Ze beschrijven het als een van de “meest veelbelovende projecten” en leggen uit dat het IOST de infrastructuur zal leveren voor een nieuwe gedecentraliseerde economie in de komende jaren.

Hoewel de woordvoerder zich onthield van details, zeiden ze dat de investering, beschreven als “strategisch”, substantieel is geweest. BlockGroup investeerde direct in het project en kocht IOST-munten op de open markt. Het fonds zal ook middelen en expertise delen om IOST-ontwikkelaars te helpen bij het beheren van activa en het opbouwen van hun ecosysteem.

Meer cryptonieuws

Bron: Crypto Briefing

Lees meer over:
Altcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...