Echt of nep? Fysieke producten krijgen ‘digital twin’ op blockchain

De Nederlandse blockchainspecialist Ledger Leopard neemt techbedrijf Tagologic over. Door de overname krijgt het bedrijf een voet tussen de deur in de logistieke sector. Ledger Leopard richt zich nu voornamelijk op de zorgsector. Met de tech van Tagalogic wordt een 'digital twin' van fysieke producten op de blockchain mogelijk. Dat vergemakkelijkt de verificatie van de echtheid van producten.

Ledger Leopard

Ledger Leopard is een internationale organisatie die een blockchain-platform faciliteert voor zowel ontwikkelaars, het bedrijfsleven als de (rijks)overheid. CEO Johan Mastenbroek noemt de overname van Tagologic ‘een logische volgende stap’ in de verdere ontwikkeling van blockchain-applicaties binnen de logistieke sector en andere toepassingen in de zorg. hij zegt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘Voor de farmaceutische industrie, ziekenhuizen en andere partijen binnen de zorg is het letterlijk van levensbelang om te kunnen controleren of geneesmiddelen authentiek zijn en welke stappen deze na productie hebben doorlopen in de distributieketen’. [/penci_blockquote]

‘Digital twin’

Sinds 9 februari van dit jaar worden ziekenhuizen en apotheken al door de EU verplicht om geneesmiddelen beter te controleren. De TTAG-toepassing van Tagologic in combinatie met blockchain kan hiervoor een oplossing bieden. Met deze tech krijgt elk individueel fysiek product een unieke digitale identiteit, een zogenaamde ‘digital twin’. Fysieke producten, zoals geneesmiddelen, gaan hierdoor deel uitmaken van ‘the Internet of Things’. Deze TTAG kun je uitlezen door op het product een slimme streepjescode, zoals bijvoorbeeld een QR-code of RFID/NFC-chip, met de smartphone te scannen.

Echt of nep?

Consumenten, producenten en andere partijen in de distributieketen kunnen zo eenvoudig zien waar hun product geproduceerd is. Waar bevindt het zich in de distributieketen en is het product authentiek? Ook kunnen producenten nog aanvullende productinformatie toevoegen aan de TTAG, bijvoorbeeld een digitale handleiding voor de consument. Mastenbroek zegt:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Het scannen van de huidige generatie streepjescodes helpt consumenten nog niet om te controleren of ze een echt product in handen hebben. Met de combinatie van blockchain en de TTAG-toepassing willen we daar verandering in brengen en de logistieke processen voor bedrijven efficiënter, transparanter en veiliger maken. [/penci_blockquote]

Ledger Leopard

Ledger Leopard, opererend vanuit Amsterdam, biedt een gecertificeerde blockchainoplossing, die ze op maat aan bedrijven aanbieden.

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer