Opera-app integreert cryptowallet: met crypto afrekenen en surfen met ethereum-dapps

Opera heeft een cryptowallet geïntegreerd met haar browser-app voor Android-apparaten. Dat meldt Opera op haar blog. De browser heeft 322 miljoen actieve gebruikers. De functionaliteit wordt geintroduceerd op de mobiele Opera-app voor Android.

Cryptowallet Opera app voor Android

Het is geen aparte app, maar geïntegreerd in de Opera-app op je Android. Je kunt in deze wallet uiteraard cryptovaluta opslaan en met deze mobiele wallet aankopen doen met cryptovaluta. Ook kun je browsen op web 3.0 van het ethereum netwerk en gebruik maken van zogenaamde gedecentraliseerde apps zoals Cryptokitties op dit netwerk. Je kunt dan bijvoorbeeld een kitten kopen met je wallet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mobiele cryptowallets

Opera is de eerste browser die met deze dienst komt. Gebruikers van cryptovaluta kunnen nu al gebruik maken van andere mobiele cryptowallets. Voorbeelden zijn Jaxx, Copay (een initiatief van Bitpay), Freewallet, BRD Wallet en Mycelium. Daarnaast zijn er software wallets zoals Exodus en "cold storage" wallets zoals de Ledger, Trezor en Keepkey.

Bronnen: Opera / A Bit Greedy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...