PayPal investeert in blockchain start-up gericht op digitale identiteit

PayPal heeft geïnvesteerd in een blockchain start-up die zich richt op het (beschermen van) digitale identiteit. Het bedrijf, Cambridge Blockchain genaamd, wil een platform bouwen waardoor mensen meer controle over hun online identiteit hebben. Dat meldt Forbes.

Geen verrassing

De investering van het online betaalsysteem in blockchain projecten komt niet helemaal uit de lucht vallen. PayPal is namelijk één van die veel genoemde derde partijen die door de recente ontwikkelingen op termijn wel eens buitenspel zouden kunnen komen te staan. En voordat dat gebeurt moet het bedrijf zich proberen te nestelen in het ‘nieuwe’ internet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We made an investment in Cambridge Blockchain because it is applying blockchain for digital identity in a way that we believe could benefit financial services companies including PayPal.”

De investering van PayPal

In 2018 werd er tijdens de eerste investeringsronde voor Cambridge Blockchain $7 miljoen opgehaald. Sinds die eerste ronde heeft Cambridge Blockchain nog $3.5 miljoen opgehaald. En daarvan zou een gedeelte uit de zak van PayPal komen. Hoeveel de betaalverwerker heeft overgemaakt is niet bekend.

Cambridge Blockchain

Het team achter Cambridge Blockchain wil een systeem bouwen waarmee financiële instituties hun gebruikers beter kunnen bedienen. De focus ligt daarbij op online identiteit. Als dit gestroomlijnd is dan kan iedereen zich makkelijker aan de regels houden. Zowel voor de gebruikers van de services als de aanbieder is het van belang dat het duidelijk is wie er achter de laptop is gekropen om de bankzaken te regelen.

Een kijkje op hun website leert je dat de focus wel helemaal ligt op het bedrijfsleven. Je hoeft niet de illusie te hebben dat er veel rekening gehouden wordt met de doorsnee gebruiker. Het gaat met name om het helpen van bedrijven, niet om het beschermen van je privacy of iets in die geest.

Meer crypto nieuws

Lees meer over:
PayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...