Krijgt Satoshi (sats) na Bitcoin (BTC) ook eigen symbool? Cryptotwitter gaat los op ontwerpwedstrijd

Enkele maanden geleden kwam het symbool van Bitcoin in het toetsenbord van Google. De ₿ is steeds bekender aan het worden, maar hoe zit het met satoshi? Dit is én de bedenker van bitcoin, maar ook het kleinst mogelijke unit van deze munt: 0.00000001 BTC. Op social media gaan er suggesties rond om deze units ook een eigen symbool te geven.

Het begon allemaal bij Square toen zij de twittervolgers vroegen om een design aan te leveren voor een nieuw satoshi symbool. Binnen no-time kwamen er ontwerpjes binnen. Indirect zorgde dit er voor dat het gesprek op gang kwam over de toekomst van cryptobetalingen en de plek die Bitcoin en satoshi hierin hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Satoshi symbool

Er zijn groepen mensen die denken dat bitcoin vanzelf en automatisch mainstream wordt. Aan de andere kant zijn er ook fanaten die proactief op zoek gaan naar manieren om bitcoin aan de man te brengen. Een van de metaforen die wordt gebruikt is de vergelijking met het internet. Waar het @-symbool staat voor het versturen van e-mails, moet er een soortgelijk symbool komen voor het versturen van digitale transacties. Dit symbool moet dus staan voor een ‘satoshi’.

Square haakte in op deze gedachte en vroeg om een ontwerp. Square is een bedrijf uit San Fransisco dat een betalingsapp ontwikkeld. De man achter dit bedrijf is Jack Dorsey, de bedenker van Twitter. Hij staat bekend als groot voorstander van Bitcoin. Dit bedrijf heeft een tak dat speciaal gericht is op crypto, en zij schreven de vraag naar een symbool uit:

Er zijn enorm veel ideetjes gedeeld onder deze tweet. De gemeenschappelijke deler is dat het niet zo zeer een mooi logootje moet zijn, maar eerder een symbool. Veel van deze symbolen zijn varianten op het Bitcoin logo, dat door Satoshi Nakamoto zelf is bedacht: een B met twee strepen erin. Er werden ook combinaties van de ‘@’ en ‘$’ gemaakt als icoon dat het nieuwe internet-geld moet vertegenwoordigen.

Satoshi versus Dollar

Tegelijkertijd zijn er sceptici. Moet je wel het dollarteken willen gebruiken? Dit machtsmiddel heeft toch niets met Bitcoin te maken? Het dollar-icoontje mag dan wel op mooi met $atoshi te combineren zijn, maar volgens deze groep sceptici is een link met de dollar niet de juiste.

Weer anderen gebruiken het getal 8 in het symbool. Eén satoshi is één bitcoin, maar dan met 8 plekken achter de komma.

De officieuze wedstrijd is nog maar een dag geopend en dus zullen er ongetwijfeld nog meer symbolen bedacht gaan worden. Het is ook nog maar de vraag hoe concreet dit allemaal doorgevoerd gaat worden. Al met al zorgt het in ieder geval voor samenhorigheid en brengt het de discussie over microbetalingen weer op tafel. Want stel dat Bitcoin in de toekomst zó succesvol wordt dat het honderdduizenden dollars waard wordt, gaan we dan met ons alen overstappen naar de satoshi als munteenheid?

Bron: Cryptoslate

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSatoshiSquare

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  Lees meer