Tether (UDST) wordt meer gebruikt dan ooit

Tether (UDST), de eerste stablecoin, heeft een nieuw record neergezet als het gaat om hoeveelheid transacties op één dag. Nog nooit werd USDT zo vaak gebruiktt. Dat blijkt uit cijfers van Coin Metrics. Op 31 maart werden er in totaal 38.150 transacties gedaan op het netwerk van Tether.

Tether USDT transacties recordTether blijft populair

Al sinds de lancering van de aan de dollar gekoppelde cryptomunt hangt er een gek sfeertje rondom Tether. Dat komt mede door het feit dat het nog altijd niet echt duidelijk is of er wel voldoende waarde in de spreekwoordelijke kluizen van Tether ligt om de marktkapitalisatie te verantwoorden. Vorige maand werd al duidelijk dat er niet per se voor elke USDT een Amerikaanse dollar op de bank hoeft te staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondanks het soms negatieve sentiment rond de stablecoin kan de munt qua handelsvolume op cryptobeurzen op dagen als gisteren en vandaag meedoen met de grote jongens. Sterker nog: op het moment van schrijven heeft bitcoin volgens CoinMarketCap slechts een voorsprong van zo’n 400 miljoen dollar in dagelijks handelsvolume.

Meer cryptonieuws

Lees meer over:
recordtetherusdt

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...