Anonieme transacties TRON op testnet, TRX op Exodus Mobile en Opera

Justin Sun, de grote man achter TRON, heeft de afgelopen week verschillende nieuwtjes en ontwikkelingen over zijn project gedeeld. In dit artikel nemen we ze even kort met je door.

Zo is TRON nu beschikbaar op de Exodus wallet voor op je smartphone en verder staan de anonieme transacties op het TRON netwerk klaar om getest te worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

TRON op Exodus Mobile

De Exodus Mobile is een applicatie voor Android en iOS waarop je verschillende cryptomunten kunt verhandelen. Deze mobiele app is gekoppeld aan een desktop variant.

Het voordeel van deze Exodus Desktop wallet is dat het een lite versie is, wat inhoudt dat je niet de hele blockchain hoeft te downloaden. Op moment van schrijven ondersteund de Exodus 103 verschillende soorten cryptomunten.

Sinds kort is TRX ook toegevoegd aan het assortiment van de mobiele app van Exodus. Dat houdt dus in dat je met je mobiel deze tokens kunt ontvangen, versturen en traden. Sinds oktober 2018 is TRX al ondersteund op Exodus.

Sinds afgelopen week kan dat dus ook op je mobiele app. Twee weken geleden is de app officieel gepresenteerd. Na het succes van de desktop wallet worden er nu dus steeds meer coins op de mobiele variant ondersteund.

De app kan gesynchroniseerd worden met de desktop versie. Echter is het belangrijk om te vermelden dat beide varianten elkaar overschrijven. Als je munten op zowel je mobiele app hebt, moet je deze eerst naar de desktop sturen voordat deze twee met elkaar kunnen synchronizeren.

Anonieme transacties op TRON

Een volgend nieuwtje is afkomstig van de Technical Director van de Public Chain Division van TRON. Marcus Zhao maakte namelijk op Twitter bekend dat er hard wordt gewerkt aan anonieme transacties op het netwerk.

Er was al langer bekend dat hier aan werd gewerkt, maar de geïnteresseerden kunnen dit nu ook testen. Zhao verwijst iedereen hiervoor door naar het testnet.

Deze anonieme transacties worden mogelijk gemaakt door zk-SNARKs door te voeren in de blockchain.

Begin mei liet Justin Sun zich al uit over deze technologie. Het is geen revolutionaire technologie en meerdere netwerken (onder andere ZCash) maken hier al gebruik van. Het staat voor Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge”. Met behulp van zk-SNARKs zijn transacties op de blockchain volledig versleuteld.

Informatie zoals het adres van de afzender en de ontvanger en de waarde van de transactie zijn allemaal cryptografisch versleuteld. Het netwerk controleert ze nog steeds, maar je kunt iets beter verbergen waar je mee bezig bent.

TRON op Opera

Tot slot wordt TRON nu ook ondersteund op de Opera browser. In de Crypto Wallet van Opera (enkel op Android) kun je nu je balans aan TRX en TRC10-tokens uitlezen, versturen en ontvangen. Tot voor kort waren enkel Ethereum en ERC-20 tokens op de browser ondersteund. Naast TRON is overigens ook Bitcoin toegevoegd.

Bronnen: Tronweekly en Ambcrypto

Lees meer over:
Justin SunprivacyTronTRX