De Beste DeFi Wallets van 2024

Crypto wallet

Als je trade met crypto is het cruciaal dat je tokens op een veilige manier bewaard kunnen worden. Het is dan ook voor investeerders erg belangrijk dat ze de beste DeFi wallet kiezen voor hun crypto. Hier beschermen ze zich tegen de toenemende cyberaanvallen die gepaard gaat met de populariteitstoename van crypto. In dit artikel bespreken wij de DeFi wallet crypto die volgens ons de beste keuze zijn.

Top 10 beste DeFi wallets van 2024

 1. MEXC – Trading platform met eigen DeFi wallet waar je alle crypto van het platform in op kan slaan om cryptocurrency direct te kunnen traden wanneer het jou uitkomt.
 2. Coinbase – De Beste DeFi wallet van de bekende crypto exchange Coinbase waar je in honderden verschillende tokens kan traden en veel extra opties hebt.
 3. Youhodler – DeFi wallet met veel functies om extra crypto te verdienen door ze op het platform vast te houden waar jou digitale assets veilig opgeslagen worden.
 4. OKX – Een van de meest vernieuwende exchanges van de afgelopen jaren met een eigen Web3-gedeelte waarbij je de OKX DeFi Wallet kan gebruiken.
 5. PrimeXBT – De DeFi wallet voor trading in cryptocurrency op een platform waar je ook kan investeren in grondstoffen, forex, indexen en nog veel meer.
 6. Binance – DeFi wallet van ’s werelds grootste crypto exchange die met haar eigen Binance Smart Chain steeds meer mogelijkheden aan gebruikers biedt.
 7. Margex – Veelbelovende top DeFi wallets met de mogelijkheid om Bitcoin te traden met een hefboomeffect die je zelf in kan stellen tot wel 100x.
 8. eToro – De perfecte DeFi wallet voor beginners vanwege de veilige opslag en de gemakkelijke toegang die je altijd tot je crypto houdt.
 9. Best Wallet – DeFi wallet waarmee je helemaal klaar bent voor de nieuwe Web 3 revolutie zodat jij je digitale bezittingen overal mee naartoe kan nemen.
 10. Ledger – De hardware wallet met uitgebreide DeFi-mogelijkheden zoals het staken van cryptocurrency vanuit je cold storage en nog veel meer.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Beste DeFi wallets van Nederland

Bij het uitkiezen van de beste DeFi wallet is het belangrijk om met meerdere aspecten goed rekening te houden. Dit is natuurlijk allereerst de veiligheid, maar aspecten als transactiekosten en extra features moeten ook zeker beoordeeld worden.

DeFi wallets zijn non-custodial, dat betekent dat de gebruiker volledige controle heeft over de wallet en er altijd bij kan. Hierdoor hebben platforms of andere partijen nooit directe toegang tot je crypto, mocht er dus een hack plaatsvinden binnen een platform, dan staat jouw cryptocurrency op een veilige plaats.

Er is een groot scala aan wallets met allemaal verschillende kosten, features en ondersteunde crypto. Wij hebben de top 10 beste DeFi wallets beoordeeld.

1. MEXC – Relatief nieuwe DeFi wallet met veel potentie

MEXC is in Nederland nog niet een heel bekende exchange, wanneer je dit vergelijkt met de meer gevestigde exchanges. Op MEXC kan met euro’s via creditcard of bankoverschrijving crypto gekocht worden. Gebruikers kunnen dan vervolgens op MEXC hun crypto traden.

MEXC trade niet met een minimum aankoopbedrag, dit is erg positief voor kleine investeerders die voorzichtig willen beginnen. Het is wel jammer dat je op MEXC niet met iDEAL kan betalen.

MEXC - Relatief nieuwe DeFi wallet met veel potentie

De MEXC wallet is compatibel met 240+ verschillende crypto’s. De exchange wallet kan ook gebruikt worden om coins te ontvangen en te verzenden. MEXC heeft ook een website met meerdere functies. Dit is bijvoorbeeld staking, het aansluiten van een crypto miner, investeren in ICO crypto en peer-2-peer trade met andere MEXC gebruikers.

In het verleden heeft MEXC wat problemen ervaren met de veiligheid. Het lijkt er op dat MEXC zich tot nu toe wel heeft kunnen beschermen tegen aanvallen van hackers. MEXC gebruikt ook een 2FA verificatie on in te loggen in de wallet.

Type wallet Hot wallet
Ondersteunde crypto 240+
Transactiekosten Lage transactiekosten
Mobiele app Ja
Features Persoonlijk instelbare interface, spot markt, grafiek tools, real time data

Voordelen

 • Uitgebreid platform met trading, staken, minen en meer
 • Prima aanbod crypto’s (240+)
 • Koop- en verkoop van crypto is mogelijk met euro’s
 • Lage transactiekosten

Nadelen

 • Platform kan ingewikkeld zijn voor beginners
 • Geen Nederlandstalige klantenservice
 • Niet mogelijk om met iDEAL te kopen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

2. Coinbase – Beste DeFi wallet voor P2P trading

Coinbase is een wereldwijd bekende en populaire wallet. Dit komt voornamelijk omdat Coinbase een van de beste DeFi wallets op de wereld is. Coinbase heeft een cold wallet waar 98% van de totale crypto bezittingen van zijn klanten op staan. Maar elke gebruiker bezit ook een online DeFi wallet, hiermee hebben ze altijd volledige toegang tot hun investeringen.

Zo zorgt Coinbase voor een perfecte balans tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Met een aparte app hebben gebruikers zelfs toegang tot een geïntegreerde custodial wallet. Dit heeft investeerders extra kansen om maximaal gebruik te maken van DeFi.

Coinbase - Beste DeFi wallet voor P2P handel

Het is echter wel jammer dat Coinbase relatief hoge kosten rekent. Voor aan- en verkooporders rekent het platform een commissie van 1,49%. Stortingen komen zelfs met extra transactiekosten. De kosten van deze stortingen kunnen oplopen tot wel 3,99%, wat gemiddeld gezien erg hoog is voor een DeFi wallet.

Coinbase heeft ook extra features zodat gebruikers meer kunnen leren over crypto. Dit is het Coinbase Earn-programma. Coinbase heeft ook een geïntegreerde P2P marktplaats waar in duizenden assets getrade kan worden. Dit wordt allemaal ondersteund door de top DeFi wallets van Coinbase.

Type wallet Hot en cold wallet
Ondersteunde crypto 1000+
Transactiekosten 1,49% voor aan- en verkooporders, tot 3,99% voor stortingen
Mobiele app Ja
Features Brede Ondersteuning, Staking, 2FA verificatie, P2P marktplaats

Voordelen

 • Bekend over de hele wereld
 • Mooie en gebruiksvriendelijke interface
 • Ondersteunt crypto, NFT’s en DeFi
 • Staking mechanisme

Nadelen

 • Hoge transactiekosten

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

3. Youhodler – Top DeFi Wallets met veel extra functionaliteiten

Youhodler is een DeFi wallet crypto dat zich onderscheidt door een ontzettend groot aantal extra functionaliteiten. Dit zijn voornamelijk trades die erg lucratief kunnen zijn voor gebruikers. Het bedrijf is in november 2018 opgericht.

Op het platform kun je naast het traden van crypto ook gebruik maken van de MultiHodl functie. Gebruikers kunnen hier experimenteren met vastzetten, trading en hefboomwerking. Daarnaast  kan je kan op het platform crypto leningen afsluiten en sparen op een Yield account. Youhodler bezit daarbij ook een cloud miner waar je tot wel 0,2 BTC per maand kan verdienen.

Youhodler - Top DeFi Wallets met veel extra functionaliteiten

Youhodler verricht ook veel werk om de veiligheid te waarborgen. De software is gerguleerd door de EU, wat als een standaard kwaliteit gezien kan worden. Daarnaast gebruikt het KYC met Acuant en Ondato, Asset bescherming met Ledger en Arch UK, 2FA, 3FA en biometrische beveiliging. Als laatste wordt de blockchain gemonitord door Elliptic.

Youhodler zet niet in op het aanbieden van zoveel mogelijk cryptocurrency’s. Ze leggen de focus op een aantal van de grootste cryptocurrency’s. Er zijn momenteel 56 tokens beschikbaar op Youhodler. Alle tokens kunnen ook gestaked worden zodat het de beste cryptomunten op lange termijn kunnen worden.

Type wallet Hot wallet
Ondersteunde crypto 56
Transactiekosten 0,4%
Mobiele app Ja
Features Traden, multiHodl, crypto leningen, yield account, cloud mining, staken

Voordelen

 • Veel tradingmogelijkheden
 • Goede en duidelijke analysetools
 • Passief inkomen
 • Mobiele app
 • Cloud Mining
 • Crypto Leningen

Nadelen

 • Niet altijd transparant
 • Geen eigen crypto token
 • Minimale storting van $100 bij gebruik bank

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

4. OKX – DeFi wallet met uitstekende Web3 functies

OKX is een van de meest uitgebreide DeFi wallets die beschikbaar is. Dit platform gaat verder dan alleen het bewaren van je bezittingen. Deze wallet biedt ook inzichten in de prestaties van je portfolio en een handig overzicht van je bezittingen. Het platform heeft zowel een CEX als DEX rechtstreeks verbonden aan je beste DeFi wallet.

Op de gecentraliseerde beurs van OKX kun je meer dan 370 verschillende cryptocurrency’s vinden. Op de gedecentraliseerde beurs gaat dit getal tot boven de duizenden. Daarnaast is er ook een P2P marktplaats.

OKX - DeFi wallet met uitstekende Web3 functies

Een passief inkomen is ook mogelijk bij dit platform. Het heeft namelijk een staking mechanisme met hoge APY’s. Het platform heeft namelijk TradingView-integratie, dit is bijzonder handig voor investeerder die graag daytraden. Je kan real-time assets volgen voor de beste investeringen.

OKX kan als goed betrouwbaar beschouwd worden. Dit komt door het feit dat OKX erg groot is, dagelijks worden er wel meer dan anderhalf miljard transacties verricht op dit platform. OKX is daarnaast nog nooit betrokken geweest bij grote schandalen, het platform is een enkele keer verdacht van strafrechtelijke feiten.

Type wallet Hot wallet
Ondersteunde crypto 350+
Transactiekosten 0,08% op spot trades , 0,1% op markt spot trades, 0,02% op futures
Mobiele app Ja
Features Staking, futures trade (100x hefboom), DeFi staking, crypto leningen

Voordelen

 • 350+ cryptocurrency’s
 • Lage transactiekosten
 • Futures trading met wel 100x hefboom
 • 10x hefboom op spot trading

Nadelen

 • Niet beschikbaar in de VS of Canada
 • KYC procedure is nodig voor crypto stortingen
 • Het opnemen van fiat valuta kan lastig zijn

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

5. PrimeXBT – Crypto DeFi Wallet met top marge trading

Als een top DeFi wallets, biedt PrimeXBT voornamelijk marge trading in de vorm van CFD’s, grondstoffen, indices en forex. Het platform is begonnen in 2018 en het wordt momenteel gebruikt in 150 landen over de hele wereld. PrimeXBT is de koploper in het investeren in CFD’s

De interface van PrimeXBT kan compleet aangepast worden. Zo heeft elke gebruiker zijn eigen beste gebruikservaring. Daarnaast zijn de transactiesnelheden op het platform ook ontzetten snel, vaak minder dan 7,12 ms.

prime xbt beste defi wallet

Op het platform van PrimeXBT is er voor iedereen wat wils. Ze bieden innovatieve features aan zoals Copy Trading en ”Turbo” opties. Met Copy Trading kan een beginnende investeerder de investeringen van een ervaren trader volgen en kopiëren, zo ontstaat er een community op het platform die van elkaar kunnen leren.

Als je wilt traden met grote hefboomeffecten, ben je bij PrimeXBT aan het juiste adres. Ze bieden een hefboom van 200x op Bitcoin en Ethereum CFD’s, 100x op altcoins en indices en meer dan 1000x op forex paren.

Type wallet Hot wallet
Ondersteunde valuta Crypto, CFD’s, grondstoffen, indices en forex
Transactiekosten Maker and taker kosten van 0,01% en 0,02%
Mobiele app Ja
Features Hefboom trading, copy trading, ”Turbo” opties

Voordelen

 • Ontzettend snelle transactiesnelheden
 • Compleet instelbare gebruiksinterface
 • 24/7 beschikbare klantenservice

Nadelen

 • Geen demo accounts mogelijk
 • Geen staking of crypto leningen mogelijk
 • Gebrek aan regulering

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

6. Binance – Marktleidende DeFi wallet van ‘werelds grootste exchange

Binance is een van de leidende cryptocurrency exchanges. Het biedt ook een eigen ingebouwde DeFi wallet aan. Hierdoor is Binance ideaal voor het tegelijkertijd traden op opslaan van crypto. De Binance DeFi wallets kunnen ook verbinden met een IOS en Android app.

Gebruikers hoeven ontzettend weinig te doen om een Binance DeFi wallet op te zetten, deze wallet zit namelijk automatisch verbonden aan je Binance account. Op de exchange zelf zijn meer dan 350 cryptocurrency’s te vinden en duizenden paren. In de Binance Innovation Zone kunnen ook nog opkomende crypto markten goed in de gaten gehouden worden.

Binance DeFi crypto Wallet

De web en mobiele DeFi wallets van Binance zijn op meerdere manieren beschermd. Dit is bijvoorbeeld het whitelisten van IP adressen, 2FA en cold storage. Binance heeft ook een Safe Asset Fund for Users (SAFU). Een klein deel van de transactiekosten gaan naar deze pot die dient als verzekering voor gebruikers.

Binance is een van de goedkoopste crypto brokers. De transactiekosten bedragen slechts 0,1%. Dit neemt af wanneer je Binance coins (BNB) koopt of in grote volumes trade. Veel gebruikers zijn tevreden met deze wallet, dat kan gezien worden aan de hoge score van 4,3/5 in de Play Store.

Type wallet Hot en cold wallet
Ondersteunde crypto 350+
Transactiekosten 0,1%, wat nog af kan nemen
Mobiele app Ja
Features SAFU-fonds, snelle transacties, goede communicatie, futures

Voordelen

 • Web en mobiele wallet die verbonden is aan de Binance exchange
 • Ondersteunt honderden cryptocurrency’s
 • Verzekeringsfonds van een deel van de transactiekosten
 • Transactiekosten van slechts 0,1%

Nadelen

 • Geen transparantie voor de cold storage
 • SAFU balans is niet openbaar

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

7. Margex – Veelbelovende top DeFi Wallets met sterke veiligheid en hoge hefboom

Margex is een opkomend crypto trading platform met een eigen DeFi wallet. Het legt de focus op derivaten trading met een afstelbare hefboom. Soms kan de hefboom zelfs oplopen tot x100. Een hoge hefboom vergroot de potentiële winst aanzienlijk, maar het kan ook grotere verliezen opleveren.

Bij Margex is veiligheid erg belangrijk, het platform gebruikt geavanceerde veiligheidsprotocollen om de gebruikers en hun bezittingen te waarborgen. Margex is daarnaast gemakkelijk te gebruiken door investeerders van alle niveaus. Het biedt daarbij nog educatief materiaal over het traden met crypto.

Margex - Veelbelovende top DeFi Wallets met sterke veiligheid en hoge hefboom

Margex ondersteunt een groot scala aan betalingmogelijkheden. Dit kunnen cryptocurrency’s zoals Bitcoin en Ethereum zijn, maar fiat valuta wordt ook ondersteunt op het platform. Het stort en opname systeem is geoptimaliseerd voor snelle toegang tot fondsen.

Margex onderscheidt zich met zijn affiliate programma. De DeFi wallet biedt verder API-toegang voor soepele integratie met trading bots en algoritmische systemen. Dit is erg nuttig voor de ervaren traders en instanties. Door toegankelijkheid te combineren met verdieping levert Margex een DeFi wallet voor traders op ieder niveau.

Type wallet Hot wallet
Ondersteunde crypto 350+
Transactiekosten Maker fee van 0,019%, taker fee van 0,06%
Mobiele app Ja
Features Focus op derivaten, instelbare hefboom, sterke veiligheid

Voordelen

 • Een verstelbare hefboom
 • Goede veiligheid
 • Gebruiksvriendelijk op elk niveau
 • Beschikbaar educatief materiaal

Nadelen

 • Het past wel beter bij ervaren traders

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

8. eToro – Perfecte DeFi walllet voor beginners

eToro is een perfecte DeFi wallet voor beginners. Het biedt een simpele interface waar het ontdekken en traden van cryptocurrency’s erg makkelijk verloopt. eToro onderscheidt zich doordat ze ook nog traditionele aandelen en effecten aanbieden voor hun gebruikers. Op dit platform kunnen investeerders dus perfect hun traditionele portfolio diversifiëren met populaire cryptomunten.

Investeerders kunnen gemakkelijk beginnen op eToro door het aanmaken van een e-wallet en het storten van fondsen. eToro rekent 1% transactiekosten, wat een van de laagste is in de industrie.

eToro - Perfecte DeFi walllet voor beginners

eToro gaat al een tijdje mee, het is ooit opgestart in 2007. Ondertussen is het platform uitgegroeid tot 33 miljoen gebruikers over de hele wereld. Je kan bij eToro daarnaast een islamitisch account aanmaken, wat conform is met de Sharia.

eToro heeft als unieke feature een CopyTrader tool. Je kan dan de portfolio’s van ervaren traders inzien om inspiratie op te doen en om te leren. Je kan een portfolio zelfs in zijn totaliteit overnemen. eToro heeft ook Smart Portfolio’s, dit is een unieke tool die gericht is op de beginnende investeerder.

Type wallet Hot wallet
Ondersteunde crypto 120+
Transactiekosten 1%
Mobiele app Ja
Features Gevestigd en betrouwbaar, CopyTrading Tool, conventionele aandelen, smart portfolio’s

 

Voordelen

 • Perfect voor beginners
 • Hoge diversiteit
 • Goede veiligheid
 • Transacties kunnen met iDEAL uitgevoerd worden

Nadelen

 • Tijdens het storten worden euro’s omgezet naar dollars, hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

9. Best Wallet – DeFi wallet die eigenlijk veel meer is

Best Wallet is bij ons erg goed beoordeeld. Het platform scoort goed op elk gebied dat wij testen. Het heeft een erg goede DEX en je kan met $BEST, de native token van het platform, erg veel voordeel halen uit deze DeFi wallet.

Best Wallet is eigenlijk veel meer dan alleen een DeFi wallet. Tegenwoordig is Best Wallet een groot Web3 platform. Het was ooit als wallet begonnen, maar er zijn nu veel meer mogelijkheden.

Best Wallet - DeFi wallet die eigenlijk veel meer is

Best Wallet is een ontzettend gebruiksvriendelijk platform, dit wordt al gemerkt bij het aanmelden. Een gebruiker kan binnen enkele minuten een Best Wallet account aanmaken. Je hebt hiervoor alleen een e-mailadres en een PIN-code nodig.

Het platform heeft dus geen KYC procedure, wat goed is voor de privacy. Door deze reden is het een van de beste anonieme DeFi wallets die je kan vinden. Bij veel andere wallets moet je wel je identiteit verifiëren.

Maar Best Wallet is ook wel degelijk veilig. Er zijn meerdere beveiligingsopties zoals 2-factor authenticatie en een vingerprint ID scanner.

Op de DEX van dit platform wordt een groot scala van de beste altcoins aangeboden. Dit zorgt ervoor dat je niet buiten het platform om hoeft te traden. Daarnaast kan de $BEST token ook gestaked worden voor een passief inkomen. Stakers genieten daarnaast van lagere kosten op het platform.

Type wallet Hot wallet
Ondersteunde crypto 1000+ (via DEX)
Transactiekosten Afhankelijk van exchange
Mobiele app Ja
Features Ingebouwde DEX, veilige opslag, staking mechanisme, inzichten, lage kosten

Voordelen

 • Ondersteunt 1000+ crypto’s
 • Staking mechanisme met $BEST
 • Lage kosten
 • Eigen DEX
 • Crypto inzichten

Nadelen

 • Transactiekosten variëren op basis van de gebruikte exchange

10. Ledger Wallet – DeFi wallet met hardware en software mogelijkheden

Ledger Wallet is een goed voorbeeld van een DeFi wallet met uitstekende beveiliging. De wallet heeft meerdere beveiligingstechnieken zoals cold storage, een beveiligingschip, cryptografische bewerkingen, fysieke knoppen, PIN-bescherming, een eigen besturingssysteem (BOLOS) en regelmatige updates van de firmware.

Ledger ondersteunt meer dan 5.500 coins op verschillende blockchains. Hier vallen ook de bekendste cryptomunten onder zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH). Ledger live is de DeFi wallet van Ledger, het bedrijf biedt daarnaast verschillende hardware wallets aan.

Ledger Wallet - DeFi wallet met hardware en software mogelijkheden

De hardware wallet van Ledger zijn beschikbaar in de Nano S en Nano X variant. Het lijkt misschien lastig om fysieke hardware te gebruiken, maar het installeren van een Ledger is erg eenvoudig. Het bedrijf biedt hier ook de juiste ondersteuning voor.

Bij het gebruiken van hardware zullen er geen transactiekosten zijn. Dit kan echter wel bij het gebruik van Ledger Live, aangezien deze transacties online gebeuren. Naast een groot aanbod crypto, biedt Ledger ook ondersteuning voor het traden en opslaan in NFT’s.

Type wallet Cold en hot wallet
Ondersteunde crypto 5.500+
Transactiekosten Afhankelijk van exchange, geen bij gebruik hardware
Mobiele app Ja
Features Veilige opslag, ledger Support Center, beveiligingsmeldingen en updates, documentatie en gidsen, ledger academy

Voordelen

 • Veel verschillende beveiligingsmaatregelen
 • Bekend en vertrouwd
 • Een groot scala aan crypto
 • Constante Updates
 • Gidsen en opleidingsmogelijkheden

Nadelen

 • De Wallet kan lastig zijn voor nieuwe investeerders
 • Ledger Live kan extra transactiekosten meebrengen

Top DeFi wallets van 2024 vergeleken

Bij het vergelijken van verschillende top DeFi wallets, is het belangrijk om meerdere aspecten te bekijken. Wij hebben de nuttige informatie over de verschillende beste DeFi wallets samengevat in een tabel.

Naam Aantal Crypto Compatibiliteit Cold Storage Beoordeling
MEXC 240+ Eigen trading platform maar ook te gebruiken op andere exchanges Ja 7/10
Coinbase 1000+ Eigen exchange, daarnaast te gebruiken bij andere platforms. Ja 9/10
Youhodler 56 Meerdere exchanges Ja 7/10
OKX 350+ Eigen platform maar ook andere exchanges Ja 8/10
PrimeXBT Crypto, CFD’s, Grondstoffen, Indices en forex Eigen exchange Ja 8,5/10

Wat is een DeFi wallet?

Het gedecentraliseerde financiele systeem (DeFi) en crypto’s maken tegenwoordig deel uit van het traditionele financiële systeem, toch zijn ze net wat anders. De Engelse term ‘Decentralised Finance’, kan gebruikt worden voor een financieel systeem dat is gebaseerd op blockchaintechnologie. Het is dan ook niet nodig om transacties te laten goedkeuren door overheidsinstanties.

Een DeFi wallet kan dus gezien worden als een financieel orgaan die transacties van digitale activa uit kan voeren. Dit doet een DeFi wallet door informatie over de opgeslagen cryptocurrencies te bewaren. Dit gaat doormiddel van cryptografische sleutels, namelijk een public en een private key. Het is alleen mogelijk om een dergelijke crypto te versturen als je beide sleutels in je bezit hebt, een DeFI wallet maakt dit mogelijk. Deze transacties hebben dan geen kosten van instanties zoals centrale banken.

Hoe werken DeFi wallets?

Met DeFi wordt blockchaintechnologie gebruikt om de traditionele beheersystemen en processen van financiële diensten over te slaan. Dit wordt gedaan met behulp van DeFi wallets, Smart Contracts of ‘oracles’, een soort digitale overeenkomst.

Gebruikers hebben volledige controle over hun eigen DeFi wallets met private keys. Met deze digitale handtekeningen worden transacties gevalideerd. De private key is dus ontzettend belangrijk voor de investeerder. Als een private key verloren raakt, kan dit leiden tot het permanent verliezen van je crypto.

Met de top DeFi wallets kunnen investeerders verschillende acties uitvoeren. Dit zijn storten, opnemen, traden, lenen etc. Dit gaat dan rechtstreeks vanaf de wallet app. Gebruikers kunnen ook tokens vanuit hun DeFi wallet staken bij een derde partij, dit doen ze dan voor een passief inkomen. Enkele positieve punten van het gebruik van DeFi wallets zijn:

 • Toegang tot dApps: Met een DeFi wallet heb je toegang tot dApps, die verschillende functies hebben
 • Authentieke transacties: Alle transacties worden geregistreerd op de blockchain, dit garandeert de authenticiteit
 • Sterke beveiliging: Door veel beveiligingsmaatregelen zoals private keys, 2FA en meer is een DeFi wallet erg veilig.
 • Blockchain technologie: DeFi wallets zijn gebouwd op blockchaintechnologie platforms zoal Ethereum

Zelf een DeFi wallet gebruiken

Je zult je vast afvragen hoe je een DeFi wallet moet gebruiken. Wij hebben het uitgewerkt in een handig stappenplan.

 • Stap 1 – Ga op zoek naar een broker, denk aan een broker die de coins aanbiedt die jij in je DeFi wallet wilt. Zoals bijvoorbeeld MEXC.
 • Stap 2 – Stort je geld, bij verschillende wallets kun je op verschillende manieren geld storten. Bij MEXC kun je bijvoorbeeld eenvoudig met creditcard geld storten, die je vervolgens kunt omzetten in crypto.
 • Stap 3 – Kies de crypto’s die jij in je DeFi wallet wilt opslaan. Dit is eenvoudig te vinden via het overzicht op MEXC. Vervolgens kun je eenvoudig je gestorte fiat omzetten in cryptocurrency.
 • Stap 4 – Na de aanschaf van je crypto worden de crypto’s automatisch naar je DeFi wallet verstuurd.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Is een DeFi wallet crypto veilig?

Elke aanbieder van een DeFi wallet crypto adverteert met het feit dat ze veilig zijn. Dit moet je als gebruiker echter zelf goed inschatten. Het is dan ook zeer belangrijk dat je zelf goede veiligheidsmaatregelen treft. Hieronder vind je enkele tips voor een veilige DeFi wallet:

Gebruik extra verificatie
Het meest belangrijke is het gebruik van meerdere verificatie stappen voor het inloggen in je DeFi wallet. Dit kan een PIN-code zijn maar ook biometrische veiligheid. Sla de verificatie technieken ook niet op dezelfde plek op zodat een potentiële hacker niet alsnog in kan loggen.
Doe goed onderzoek
Als investeerder is het belangrijk dat je goed onderzoek doet. Kijk bijvoorbeeld naar de veiligheidsmaatregelen van bepaalde DeFi wallets, maar ook naar de regulering. Het is vaak zo dat gereguleerde DeFi wallets ook een stukje veiliger zijn
Bewaar je private key goed
De private key is het belangrijkste onderdeel van de DeFi wallet voor de gebruiker. Deze dient dan ook een goede bewaarplek te hebben. Wij raden dan voornamelijk cold storage aan, dit betekent dat je wallet niet verbonden is met het internet. Zo kunnen cyber criminelen op geen enkele manier bij je wallet komen.

Conclusie

In dit artikel hebben wij een top 10 beste DeFi wallets besproken. Wij hebben hier naar meerdere criteria gekeken zoals toegestane crypto, transactiekosten en veiligheid. Vanuit de uitgebreide beoordeling van deze 10 top DeFi wallets, kunnen wij concluderen dat MEXC als beste uit de keuring komt.

MEXC heeft eigenlijk alles. Goede veiligheid, veel cryptocurrency’s, zowel hot als cold storage en relatief lage transactiekosten. De DeFi wallets die voorkomen in de top 10 zijn allemaal ook goede keuzes, het ligt er dan voornamelijk aan in welke cryptocurrency’s de gebruiker wil gaan traden.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Veelgestelde vragen

Wat is een DeFi wallet

Is een DeFi wallet veilig?

Wat is de beste wallet voor DeFi

Hoe kom ik aan een DeFi crypto wallet?

Wat is de veiligste DeFi Wallet voor crypto?

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...