Beste Web3 Crypto Coins en Projecten 2024

Web3 is volop in ontwikkeling en zal op niet afzienbare tijd steeds meer een rol gaan spelen in ons leven. Een onderdeel hiervan zijn Web3 crypto, die vele voordelen bieden vergeleken met conventionele tokens. In dit artikel behandelen we de beste Web3 crypto van 2024 en de voor- en nadelen van deze investeringen.

Beste Web3 crypto coins lijst

 1. Smog ($SMOG) – Het beste Web3 crypto project van 2024 organiseert de grootste crypto airdrop ooit.
 2. Sponge V2 ($SPONGEV2) – Crypto Web3 project wil via eerder succes opnieuw de markt overnemen.
 3. Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) – De ultieme Web3 crypto voor het efficiënt minen van Bitcoin
 4. Meme Kombat ($MK) – Verdien op verschillende manieren geld via dit innovatieve Web3 project.
 5. eTukTuk ($TUK) – Verbeter de wereld terwijl je goede rendementen kunt opstrijken met Web3 coin via tuktuks.
 6. Render ($RDNR) – Veelbelovende Web3 crypto project voor het renderen van verschillende content.
 7. Chainlink ($LINK) – Grootste Web3 crypto met een netwerk dat verschillende blockchain verbindt.
 8. Polkadot ($DOT) – Efficiënt Web3 crypto netwerk voor het versturen van data en crypto assets.
 9. Internet Computer $(ICP)Relatief nieuwe Web3 crypto coin die de lucht in schiet sinds eind 2023.
 10. Fetch.ai ($FET)Netwerk dat AI en machine learning gebruikt om een wereldwijd netwerk van AI te creëren.

Web3 crypto projecten nader bekeken

De beste Web3 crypto projecten hebben allemaal verschillende aspecten die ze zo bijzonder maken. Hieronder zullen we ieder project uit de web3 coins lijst nader beoordelen, zodat jij precies weet welk project het beste bij jouw portfolio past.

1. Smog ($SMOG) – De beste web3 crypto coin van 2024

Smog is een nieuwe Solana meme coin die onlangs is gelanceerd via een ‘fair launch’. Dit betekent dat de token niet is voorafgegaan door een presale, maar direct is gelanceerd op een decentralized exchange (DEX). De token is sinds 2 februari 2024 beschikbaar via de Jupiter crypto exchange voor alle investeerders. Sindsdien heeft deze Web3 crypto veel aandacht getrokken van investeerders.

Nieuwe investeerders worden voornamelijk aangetrokken tot de mogelijkheden van deze meme coin. Het Web3 crypto project heeft namelijk ambitieuze doelen opgesteld. Zo wil het gebruikmaken van het meme coin karakter om een extreme pump te veroorzaken, waarvoor het onder meer een groot marketingbudget heeft opgesteld. Daarnaast wil Smog stunten met de grootste airdrop ooit op de Solana blockchain.

web3 crypto coins van smog

Ook het staking programma zorgt voor veel nieuwe investeerders. Via de stakingpool kun je namelijk een hoge jaarlijkse rente behalen door je tokens vast te zetten. Daarnaast verdien je er ook nog extra punten mee voor de airdrop.

Door de vele aandacht steeg de koers direct flink na de lancering. Initieel werd de token tegen een prijs van $0,0445 gelist, maar op de eerste dag steeg de koers al naar $0,08162. Na een flinke correctie werd acht dagen later al het ATH bereikt van $0,08569, wat bijna een verdubbeling van de prijs betekent. Na een kleine consolidatie heeft de Smog koers nu het momentum weer hervonden. Nu kan dus het ideale moment zijn om Smog token te kopen.

Lancering 2 februari 2024
Blockchain Solana
Totale voorraad 1.400.000.000
Unieke kenmerken Grootste crypto airdrop ooit en lucratief staken
Contract FS66v5XYtJAFo14LiPz5HT93EUMAHmYipCfQhLpU4ss8
Betaalmethoden Coco-Cola, Canvas, Nissan en Hulu
Ticker SMOG

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

2. Sponge V2 ($SPONGEV2) – Web3 crypto meme met virale potentie

De Sponge V2 token is een veelbelovende Web3 crypto meme die de opvolger is van de Sponge V1 token. Deze token heeft eerder dit jaar grote successen behaald en leverde vroege investeerders een rendement van x100 op. Het aantal holders steeg toen boven de 13.000 en de community is inmiddels gegroeid tot een indrukwekkend aantal van 30.000 volgers.

Sponge heeft de potentie om het eerdere succes van de V1 token nu minstens te herhalen, dan wel niet te overtreffen. De eerdere Web3 coin was ideaal ontworpen om snel hype te creëren en grote rendementen op te leveren op de korte termijn. Er miste echter utility, waardoor de koers inzakte na het verdwijnen van de hype. Dit is nu opgelost, want Sponge V2 token kun je namelijk staken in een geüpdatet staking pool. Daarbovenop zal de Sponge V2 token een centrale rol gaan spelen in een nieuwe Play-to-Earn racegame op het platform.

spongev2 crypto web3

Je kunt deze Web3 coin op verschillende manieren verkrijgen. Initieel was het alleen mogelijk om de token te kopen via een Stake-to-Bridge systeem. Hiervoor moest je eerst beschikken over V1 tokens, deze vervolgens staken, en daarna werd je beloond met V2 tokens. Nu is het echter ook mogelijk om de Sponge V2 token te kopen op decentralized exchanges (DEX).

Mocht je echter nog beschikken over de Sponge V2 tokens, dan kun je deze nog steeds staken via het platform van Sponge. Dit is echter wel op een nieuw contract. Hiervoor krijg je momenteel een APY van 190% en Sponge V2 tokens met een evenredige waarde van je V1 tokens. Ga snel naar de website en bekijk dit zeer veelbelovende meme coin project.

Lancering Q2 2024
Blockchain Ethereum
Totale voorraad 150.000.000.000
Unieke kenmerken Play-to-Earn, Stake-to-Bridge, 190% APY
Betaalmethoden ETH, USDT, creditcard
Ticker SPONGEV2

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

3. Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) – Mine Bitcoin via Web3 crypto staking

Bitcoin Minetrix is een nieuwe presale crypto die tot op heden een ongekend succes is. Dit is ook niet zo gek, want ze behoren tot de beste Web3 crypto projecten van het moment. Via het platform van Bitcoin Minetrix kunnen particulieren namelijk weer efficiënte Bitcoin Minen, zonder daar veel tijd of geld in te steken. Hoe werkt dit precies?

Op het platform van Bitcoin Minetrix is een uniek Stake-to-Mine mechanisme ontwikkeld, waarmee investeerders dus Bitcoin kunnen minen door Web3 crypto coins te staken. Bitcoin Minetrix bundelt namelijk computerkracht via de cloud om zo op te kunnen boksen tegen de grote centrale Bitcoin mining bedrijven.

beste web3 crypto projecten bitcoin minetrix

Hiervoor kun je de native token $BTCMTX gebruiken. Door deze token te staken ontvang je cloud mining credits die je kunt inzetten om een deel van de hash power te claimen. De hoeveelheid hashpower staat gelijk aan een bepaald aantal Bitcoins. Dit is echter pas mogelijk na de aflopen van de presale. Toch kun je al tijdens de presale je tokens staken om extra $BTCMTX te verdienen.

Op dit moment is de $BTCMTX tokens te koop in de presale, waarin al meer dan $11,2 miljoen is opgehaald. Dit is een goede graadmeter voor de populariteit van de staking coin. De presale loopt inmiddels al bijna op zijn einde, dus het is verstandig om zo snel mogelijk te handelen. Je kunt de token gemakkelijk kopen door je wallet te verbinden met de website en je gewenste hoeveelheid $BTCMTX tokens te kopen met ETH, USDT of je creditcard.

Start presale September 2023
Blockchain Ethereum
Totale voorraad 4.000.000.000
Unieke kenmerken Stake-to-Earn, Stake-to-Mine, crypto airdrop van $30.000
Hard cap $3.080.000
Betaalmethoden ETH, USDT, creditcard
Ticker BTCMTX

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

4. Meme Kombat ($MK) – Unieke Web3 coin met veelbelovende rendementen

Meme Kombat is ook een nieuwe veelbelovende meme coin die beschikt over veel utility. Op het platform van Meme Kombat kun je namelijk op verschillende manieren geld verdienen met de native token $MK.

In de eerste plaats heeft Meme Kombat een Battle Arena ontwikkeld waarin bekende meme coin personages met elkaar strijden. Gebruikers van het platform kunnen inzetten op de uitkomst van deze gevechten met $MK. Bij een juiste uitkomst ontvang je een beloning die bij de grootste gevechten zeer hoog kan oplopen.

meme kombat web3 coins

De gevechten worden allemaal gegenereerd door AI. Hierdoor zijn alle uitkomsten uniek en eerlijk. Daarnaast zorgt de combinatie met blockchaintechnologie voor transparantie en traceerbaarheid, wat de betrouwbaarheid van het platform vergroot.

Deze veelbelovende nieuwe cryptomunt is momenteel te verkrijgen in de presale. Tijdens de presale zal de prijs om de zoveel tijd verhoogd worden, waardoor je als vroege investeerders kunt profiteren van een gegarandeerd rendement.

Inmiddels is er al meer dan $9.650.000 miljoen opgehaald van het beoogde doel van $10.000.000. Dit betekent dat de presale bijna is afgerond en je dus nog slechts beperkte tijd hebt om $MK te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs.

Start presale September 2023
Blockchain Ethereum
Totale voorraad 120.000.000
Unieke kenmerken Wedden op battles, staking tegen hoge APY
Hard cap $6.000.000
Betaalmethoden ETH, USDT, creditcard
Ticker MK

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

5. eTukTuk – Groene Web3 crypto coins met veel potentie

eTukTuk is een van de meest duurzame crypto’s van het moment. Dit project wil namelijk door middel van Web3 crypto de transportsector vergroenen. Zo wil eTukTuk bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. Hoe zijn ze van plan om dit te doen?

In ontwikkelingslanden is de tuktuk een populair vervoermiddel. De huidige tuktuks rijden echter nog vooral op fossiele brandstoffen met vervuilende tweetakt motoren. Hierdoor stoten ze zeer veel CO₂ uit en vervuilen ze de luchtkwaliteit. eTukTuk wil hier verandering in brengen door elektrische tuktuks op de markt te brengen: de eTukTuk.

beste web3 coins van etuktuk

eTukTuk wil de efficiëntie en het succes van het project vergroten door blockchaintechnologie in te zetten. Zo wil het team een oplaadnetwerk ontwikkelen voor de eTukTuks, waar chauffeurs hun elektrische tuktuks kunnen opladen met $TUK tokens. Hierdoor hebben deze Web3 crypto coins werkelijke utility en zal er een organische vraag ontstaan naar de token. Daarnaast zorgt de blockchain op zijn beurt weer voor efficiëntie en transparantie.

Verder is de $TUK token te staken op het platform. Als de eTukTuks uiteindelijk op de weg rijden en het oplaadsysteem is uitgerold, zal een deel van de winst worden gebruikt om de APY hier zo hoog mogelijk te houden. Tot slot gaat de token ook nog een rol spelen in een Play-to-Earn game binnen het eTukTuk ecosysteem. Hierdoor kan $TUK na de lancering zeker tot de grootste crypto stijgers behoren.

Wil jij ook bijdragen aan een beter milieu en daar mooie rendementen mee verdienen? Ga dan snel naar de eTukTuk website en doe mee aan de $TUK presale.

Start presale Q1 2024
Blockchain Ethereum
Totale voorraad 2.000.000.000
Unieke kenmerken Duurzaam concept, werkelijke utility, Play-to-Earn, staking
Hard cap $5.693.500
Betaalmethoden ETH, USDT, creditcard
Ticker TUK

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

6. Render Network ($RDNR) – Een van de beste presterende Web3 crypto coins

Render token is inmiddels een vrij gevestigde Web3 crypto die sinds het najaar van 2023 een van de best presterende tokens binnen de sector is. Na de lancering van $RNDR november 2021 kende het project echter niet zo’n goede start. De token werd gelist voor $6,948, maar de koers daalde namelijk direct en noteerde nog $0,48 in juni 2022. Het zou nog tot 2023 duren voordat de weg omhoog ingezet zou worden.

Inmiddels is $RNDR er weer helemaal bovenop en is momenteel bezig met het noteren van nieuwe All-Time Highs (ATH’s). Vooral sinds november 2023 is de koers flink gestegen, want de waarde van $RNDR steeg van $1,38 naar $6,22 in februari 2024. Wat was de aanleiding van deze stijging, en welke factoren kunnen bijdragen aan een verdere stijging?

web 3 crypto render token koers

Render Network wil een belangrijke rol spelen in de snel ontwikkelende visuele wereld, door een efficiënt netwerk te creëren voor het renderen van beeldmateriaal. Het platform onderscheidt zich door de schaalbaarheid, efficiënte infrastructuur voor GPU’s, een gedecentraliseerd netwerk voor GPU’s voor creatieve 3D content en AI, en het managen van digitale rechten (op content) door on-chain traceerbaarheid.

Render Network wil een belangrijke rol spelen in de snel ontwikkelende visuele wereld, door een efficiënt netwerk te creëren voor het renderen van beeldmateriaal. Het platform onderscheidt zich door de schaalbaarheid, efficiënte infrastructuur voor GPU’s, een gedecentraliseerd netwerk voor GPU’s, de creatie van 3D content en AI en het managen van digitale rechten (op content) door on-chain traceerbaarheid.

De marktkapitalisatie van de token bedraagt momenteel bijna $2,3 miljard. Daarmee staat Render Network op de 44e plek in de top 100 van grootste cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. Hierdoor is RNDR token al een gevestigde token, maar er is nog wel genoeg ruimte voor groei, zeker met het oog op de ontwikkeling van AI. Dit is namelijk een sector die de komende jaren sterk gaat groeien en relatief gezien nog in de beginfase staat.

Gelanceerd November 2021
Blockchain Ethereum
Totale voorraad 536.870.912
Ticker RNDR

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

7. Chainlink ($LINK) – Grootste Web3 crypto binnen de sector

Chainlink is het grootste crypto Web3 project op basis van marktkapitalisatie. Het project heeft momenteel een $11,05 miljard en het dagelijks handelsvolume schommelt rond de $560 miljoen. Het totaal aantal LINK tokens bedraagt 1 miljard, waardoor de huidige prijs staat op $18,80. Hiermee wordt LINK token nog een flink stuk onder het ATH van $52,25 verhandeld en lijkt er nog veel ruimte voor groei.

Na het bereiken van het ATH in op 10 mei 2021 volgde een stevige crash. In het najaar van 2021 vond er nog wel een rebound plaats, maar er werd geen nieuw ATH meer bereikt, zoals dat bij veel andere bekende crypto wel gebeurde in die periode. Vervolgens daalde de koers flink tot augustus 2022 en bewoog toen tot eind 2023 vooral zijwaarts tussen de $6 en $7,50. Sinds de najaarsrally van oktober heeft LINK goed kunnen profiteren van het positieve marktsentiment en de bekende Bitcoin bull run.

web3 crypto chainlink

Chainlink is een decentraal netwerk dat een link legt tussen smart contracts en off-chain data van bepaalde evenementen, nieuwsfeiten zoals betalingen en markten. Dit doen ze door bepaalde data providers en smart contract met elkaar te verbinden. Hierdoor kunnen gebruikers op de blockchain gemakkelijker aan informatie komen, want het proces wordt door Chainlink geautomatiseerd.

Daarnaast kunnen Chainlink tokens gebruikt worden om te staken op het platform. Hierdoor kunnen investeerders naast het gebruik van de diensten een passief inkomen genereren. De beloningen hiervoor worden uitbetaald met LINK. Dit kan een zeer lucratieve optie zijn met het oog op het toekomstperspectief van de Web3 crypto sector.

Lancering 2017
Blockchain Ethereum
Totale voorraad 1.000.000.000
Ticker LINK

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

8. Polkadot Network ($DOT) – Blockchain verbinder met eigen Web3 crypto

Polkadot is ook een gedecentraliseerd netwerk met een eigen Web3 crypto: $DOT. Dit netwerk is gecreëerd voor het verplaatsen van data of assets. Daarbij beperkt het netwerk zich niet alleen tot crypto. De unieke kenmerken van dit netwerk is dat het kan werken met verschillende blockchains, zodat je altijd gemakkelijk data en assets kan verplaatsen. Hierdoor wordt Polkadot ook weleens omschreven als het Web3 project dat alle blockchains verbindt om een mega netwerk te creëren.

Daarnaast staat het netwerk bekend om zijn schaalbaarheid. Het netwerk gebruikt namelijk een nominated Proof-of-Stake (NPoS) model. Hierdoor werkt Polkadot zeer efficiënt en verbruikt ongeveer dezelfde energie als 6,6 huishoudens. Dit betekent dat Polkadot de laagste CO2-voetafdruk van alle Proof-of-Stake protocols. Daarbovenop is een belangrijke pijlers de veiligheid, zowel voor het netwerk als de gebruikers, en een ‘user-driven governance’. Dit laatste punt betekent dat gebruikers van het netwerk mee kunnen beslissen over de toekomst, zodat het langetermijnsucces zo groot mogelijk wordt.

web3 crypto polkadot

De native token $DOT speelt bij al deze punten ook een belangrijke rol. Zo is de token een governance token, zodat holders zelf kunnen beslissen wat er met het protocol gebeurt. Daarnaast kunnen holders de token staken zodat het netwerk goed en veilig blijft werken. Hiervoor worden de stakers beloond met een mooie APY, die wordt uitbetaald in $DOT.

Het eerste block op de Polkadot blockchain is gecreëerd in mei 2020 en sinds augustus 2020 wordt de token veel verhandeld op exchanges. Niet lang daarna werd al het ATH bereikt. In het voorjaar van 2021 steeg de token van ongeveer $5 naar $47,95. Vervolgens steeg de $DOT koers op 5 november 2021 naar het huidige ATH van $53,88. Sindsdien is de koers flink gedaald, maar sinds het nieuwe jaar is de koers weer wat aan het stijgen. Wellicht dat de komende crypto bull run weer kan zorgen voor een nieuw ATH.

Gelanceerd mei 2020
Blockchain Polkadot
Totale voorraad 1.413.655.315 (max is ongelimiteerd)
Ticker DOT

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

9. Internet Computer ($ICP) – Web3 crypto coins gaan viraal sinds eind 2023

Ineternet Computer is een van de beste Web3 crypto projecten met een bijzonder koersverloop. Direct na de lancering in mei 2021 daalde de koers er snel. Eigenlijk bleef de koers constant horizontaal ontwikkelingen en zelfs gestaag dalen, tot 2023. In december van vorig jaar stond de koers namelijk van ongeveer $2 naar boven de $10. Vergeleken met een jaar geleden is de koers dus 87% gestegen. Hierdoor weet het project weer de aandacht op zich te vestigen.

web3 crypto internet computer

Dit Web3 crypto project is opgericht in 2016 door DFINITY Foundation met als doel om een mega decentrale computer te bouwen. Door technische aspecten van het internet te combineren met blockchain-technologie wil het project een gedecentraliseerd netwerk ontwikkelen dat los staat van de grote techbedrijven. Dit is de blockchain van Internet Computer.

$ICP is de native token die het hele netwerk ondersteunt en speelt een aantal belangrijke rollen. Zo kunnen de Web3 crypto coins worden gebruikt om de gas fees te betalen, is de token een governance token en wordt de token gebruikt voor beloningen voor stakers.

Lancering Mei 2021
Blockchain Internet Computer
Totale voorraad 514.767.543
Ticker ICP

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

10. Fetch.ai ($FET) – Crypto Web3 Project Noteert Nieuwe ATH’s

De laatste top Web3 crypto uit onze lijst is de token van Fetch.ai: $FET. Dit project is opgericht in 2017 en het zet AI en machine learning in om een decentraal netwerk te creëren voor Fetch.ai. Op dit netwerk kunnen AI tools met elkaar communiceren en van elkaar leren, zodat er eigenlijk een grote AI machine ontstaat.

$FET is in 2019 gelanceerd via de Binance Launchpad als een ERC-20 token en haalde destijds $21 miljoen op. In 2020 migreerde de token naar de Fetch.ai blockchain toen dit netwerk live ging.

web3 crypto fetch.ai

Direct na de lancering daalde koers alleen flink van $0,406 naar uiteindelijk $0,0116 in maart 2021. Tijdens de najaarsrally van 2021 reikte de waarde van $FET bijna tot de $0,80 om vervolgens weer in te zakken naar de $0,10. Toch is de huidige crypto bull run zeer succesvol voor $FET. Hierdoor de Fetch.ai koers gestegen naar een nieuw ATH van $0,99, en het einde lijkt nog niet in zicht.

De verwachting is dat de Web3 crypto van Fetch.ai in de volgende crypto bull run nog kan verdubbelen in prijs. Hierdoor behoort top Web3 coins om in de gaten te houden het aankomende halfjaar.

Lancering 2019
Blockchain Fetch.ai
Totale voorraad 1.152.997.575
Ticker FET

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat zijn Web3 crypto coins?

Web3 verwijst naar de derde generatie van het internet. De eerste generatie (Web1) ontstond in de jaren negentig en is het originele internet; Web2 integreerde op het eerste internet, social media en mobiele netwerken en nu zijn we aangekomen bij Web3, dat bestaat uit crypto, metaverse, NFT’s en 5G.

Web3 crypto coins zijn tokens met een duidelijke rol in Web3 of bepaalde karakteristieken daarvan hebben. Zodoende kun je via de meest veelbelovende tokens investeren in de Web3 sector. Onder de nieuwe technologie van Web3 vallen onder meer AI, de metaverse, 5G, smart contracts en soortgelijke technologieën. Projecten die met dit soort ontwikkelingen werken, kunnen we Web3 crypto noemen.

Investeren in de beste Web3 crypto projecten is een populaire strategie die nog niet heel lang bestaat. Veel technologieën, zoals virtual reality, augmented reality, AI en NFT’s, zijn pas sinds het einde van het vorige decennium een echt ding geworden. Toch gaan ze een steeds grotere rol spelen in ons leven, zoals ChatGPT ons heeft laten zien. Daarom is dit een sector met enorm veel potentie en zeer interessant om in te investeren.

Zijn Web3 crypto coins een goede investering?

Web3 crypto coins zijn tokens met een duidelijke rol in Web3 of zich bezighouden met een specifieke Web3 technologie. Toch is Web3 nog een concept zonder een ingekaderde definitie, waardoor er veel tokens zijn die zich Web3 crypto noemen. Daarom is het belangrijk om altijd goed onderzoek te doen voordat je investeert.

Hieronder zullen we de voordelen behandelen van de nieuwe Web3 crypto sector.

First mover advantage

In de jaren negentig wisten natuurlijk niet veel mensen dat Web1 bedrijven zoals Amazon, Apple en Microsoft, zo groot zouden worden als de dag van vandaag. Toch kun je deze inzichten goed gebruiken bij het investeren in Web3.

De huidige projecten staan nog voor de echt grote groei van de sector. Daarom kun je extreme rendementen opstrijken nadat de markt en technologieën volwassener worden. Hier gaat echter wel een hoger risico mee gepaard, want niet ieder project zal de eindstreep halen.

 • Wees een van de eerste investeerders.
 • Investeer aan het begin van de groeicurve tegen een lage prijs.
 • Denk hierbij aan de Microsoft of Amazon aandelen uit Web1.
 • Deze waren destijds met de nieuwe technologie vergelijkbaar met Web3.
 • In de afgelopen dertig jaar zijn deze waanzinnig gegroeid.

Geschikt voor diversificatie

Aan de ene kant kunnen nieuwe projecten zorgen voor meer risico in je portfolio, maar ook voor potentieel hogere rendementen. Daarnaast biedt de Web3 crypto sector genoeg projecten met minder risico, waardoor je je beleggingen goed kan spreiden.

 • Gevestigde Web3 crypto zoals Ethereum zorgen voor zekerheid.
 • Toch kunnen deze projecten nog flink groeien voor mooie rendementen.
 • Dit kun je afwisselen met nieuwe Web3 crypto projecten.
 • Nieuwe projecten brengen meer risico, maar ook mogelijk flinke rendementen.

Overwegingen voordat je investeert in Web3 crypto projecten

Voordat je investeert in de beste Web3 coins is het belangrijk om een aantal punten mee te nemen in je overweging. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste punten voor jou verzameld.

Potentieel hoge rendementenSocial media scannenVolatiliteit en risicoUtility

Potentieel hoge rendementen

Veel Web3 crypto coins bestaan nog niet heel lang of zijn zelfs pas net gelanceerd. Het zijn dus over het algemeen kleine crypto met potentie. Daarom kun je de tokens tegen een lage prijs inkopen en meegroeien met de markt. Hierdoor heb je toegang tot potentieel hogere rendementen.

Zelfs de grootste Web3 crypto van dit moment, zoals Chainlink en Polkadot, hebben ‘pas’ een marktkapitalisatie van ongeveer $11 en respectievelijk $9 miljard. Ter vergelijking: Bitcoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van $1 biljoen. Genoeg ruimte voor groei dus.

Houd social media in de gaten

Veel nieuwe projecten ventileren hun unieke concepten via social media zoals Telegram, Discord, Instagram en vooral X (voorheen Twitter). Hier kun je dus goed in de gaten houden welke nieuwe projecten er zijn gelanceerd. Daarnaast ontstaat veel van de hype rondom projecten op social media. Zo kun je dus de meest veelbelovende projecten vinden en volgen.

Volatiliteit en risico

De Web3 crypto coins markt staat nog aan het begin van zijn ontwikkeling. Dit brengt dus kansen met zich mee, zoals potentieel hoge rendementen. Toch gaat dit ook gepaard met een hogere volatiliteit en risico. Op de weg naar de top kunnen Web3 coins veel volatiliteit ervaren, waarvoor je niet te erg moet schrikken.

Daarnaast gaat vooral het investeren in nieuwe projecten gepaard met een hoger risico. Het is namelijk nog helemaal niet zeker dat de projecten op de lange termijn een succes gaan worden. Wij hebben in onze Web3 crypto lijst daarom alleen tokens opgenomen met een veelbelovend perspectief.

Kies tokens met utility

Doordat de markt nog jong is en veel Web3 coins nog in ontwikkeling zijn, is het verstandig om te investeren in tokens met utility. Door de utility hebben ze een daadwerkelijk nu in de wereld en kan er op organische wijze vraag ontstaan naar de token. Dit zorgt voor een hogere kans op succes voor de lange termijn.

Wat beïnvloedt de koers van Web3 crypto coins?

Het is belangrijk te weten welke factoren de prijsmechanismen van de beste Web3 crypto coins beïnvloeden. Zo beoordeel je namelijk hoe mogelijke projecten zich kunnen ontwikkelen en wat de potentie is van projecten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten geselecteerd.

Marktmechanismen

De invloed van de markt

Web3 crypto coins die al te koop zijn bij exchanges zijn onderhevig aan marktmechanismen. Dit betekent dat de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Stijgt de vraag en daalt het aanbod? Dan wordt de token schaarser en dus meer waard.

Marktsentiment

Sentiment op de algehele markt

Het sentiment op de markt is een belangrijke factor voor het beïnvloeden van de prijs van Web3 crypto. Het marktsentiment is nu bijvoorbeeld zeer goed doordat er veel nieuw kapitaal instroomt door de spot Bitcoin ETF’s. Dit wordt gevolgd door een stijgende Bitcoin koers, waar veel nieuwe altcoins vaak ook exploderen in waarde.

Utility

De utility van de token

De utility, ofwel het nut, van een token draagt bij aan de waarde van de Web3 crypto. Als een token namelijk en duidelijke utility heeft, dan ontstaat er een organische vraag naar de token. Hierdoor kan de prijs vervolgens gaan stijgen. Zo is de $BTCMTX token van Bitcoin Minetrix geschikt om Bitcoin te minen voor particulieren. Door dit nut stijgt de waarde van de token.

Bitcoin halving

Bitcoin halving zorgt voor stijgende koersen

Er is eigenlijk geen beter moment dan voorafgaand een Bitcoin halving om te investeren in een Web3 crypto. In het verleden hebben Bitcoin halving namelijk altijd gezorgd voor nieuwe ATH’s. Alhoewel dit geen garantie is voor de toekomst biedt het wel een uitgelezen kans om nu te investeren in Web3 crypto coins.

Wat zijn de beste Web3 crypto coins om in te investeren?

In dit artikel hebben we een Web3 crypto lijst opgesteld van de beste opties van dit moment. In de tabel hieronder kun je de beste keuzes nog een keertje in een overzicht vinden.

Smog Beste Web3 crypto op de Solana blockchain
Bitcoin Minetrix Profiteer optimaal van een stijgende Bitcoin koers
Meme Kombat Beste meme crypto met veel Web3 karakteristieken
Sponge V2 Meme coin met unieke Play-to-Earn game
eTukTuk Verbeter de wereld en investeeer in Web3 coins

Hoe koop je Web3 crypto – Stappenplan $SMOG kopen

Er zijn verschillende manieren om te investeren in de beste Web3 crypto projecten. Sommige tokens kun je al kopen via gecentraliseerde exchanges, zoals MECX of Coinbase. Andere projecten zijn uitsluitend nog te koop tijdens een presale.

In veel gevallen is het ook mogelijk om veelbelovende Web3 crypto te kopen via een gedecentraliseerde exchange of via de website van het project zelf, zoals bij $SMOG. Aangezien $SMOG bij de beste Web3 coins om in te investeren op dit moment hoort, zullen we uitleggen hoe dit proces precies in zijn werk gaat.

 1. Stap 1: Maak een wallet aan

  In de eerste plaats is het belangrijk om een geschikte wallet aan te maken die $SMOG ondersteunt. Wij raden hiervoor MetaMask aan.

 2. Stap 2: Verbind je wallet

  Vervolgens navigeer je naar de officiële website van Smog en verbind je je wallet met de website. Dit kun je doen via de grote button ‘verbind wallet’.

 3. Stap 3: $SMOG kopen

  Kies ETH, USDT of creditcard als betaaloptie en geef aan hoeveel tokens je wilt kopen. Nu volg je de gevraagde stappen op om de trade te voltooien.

 4. Stap 4: Claim en stake je tokens

  Na de aankoop verschijnen de tokens direct in je wallet en zijn ze dus ook direct geclaimd. Je kunt er ook voor kiezen om ze automatisch te staken tegen een aantrekkelijke APY. Op dit moment krijg je zelfs een 10% bonus aan gratis crypto als je de tokens koopt en direct staked.

Conclusie

In dit artikel hebben we de beste Web3 crypto projecten van 2024 besproken. Web3 biedt een kans voor investeerders om in een nieuwe sector te investeren die nog aan het begin van de groeicurve staat. Hierdoor zijn veel tokens tegen een laag tarief aan te schaffen en kun je op de langere termijn hogere rendementen behalen. Het is hierbij vooral belangrijk om de ontwikkelingen van Amazon en Microsoft aandelen uit Web1 periode in je achterhoofd te houden.

Op de korte termijn zijn er echter ook al Web3 crypto coins die op de korte termijn flink kunnen stijgen. Het beste voorbeeld hiervoor is Smog. Deze Solana meme coin beschikt over de juiste karakteristieken om viraal te gaan en trekt momenteel de aandacht van veel investeerders. Het project wil namelijk de grootste crypto airdrop ooit organiseren op de Solana blockchain. De token is momenteel te koop voor een voordelige prijs, dus het lijkt het ideale moment om deze token te overwegen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Web3 crypto?

Wat is Web3 binnen crypto?

Is Ethereum een Web3 crypto?

Hoe herken je een goed Web3 crypto project?

Wat zijn de beste Web3 crypto coins om in te investeren?

Welke crypto zijn Web3 coins?

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...