Zoomex Review 2024: Veiligheid, kosten en crypto aanbod

zoomex review

Nu steeds meer gebruikers de weg naar de online exchange Zoomex weten te vinden is het tijd voor een uitgebreide Zoomex review: hoe goed is het DeFi crypto platform echt? Lees hier alles over de voor- en nadelen van traden op Zoomex, de beschikbare tokens, de trading kosten en de vele extra opties op deze opkomende exchange!

Zoomex exchange review Nederland – Overzicht

De online exchange Zoomex maakt het mogelijk om Bitcoin en een groot aantal andere tokens snel en gemakkelijk te traden tegen lage kosten. Een speciale vermelding is op zijn plaats voor de mogelijkheid tot het traden met hefboomwerking (leverage), die winsten tot wel 150x kan vergroten. Ook is er een referral programma, waarmee je meer dan 40% commissie kunt ontvangen. Je krijgt een beloning wanneer iemand jouw Zoomex referral code invoert. De stakingmogelijkheden blijven wat achter, maar 10% APY op USDT staking is zeker competitief te noemen.

De grootste voordelen van Zoomex zitten in het gebruiksgemak. Zowel de webpagina als de Zoomex app werken snel en intuïtief. Wie behoefte heeft aan uitgebreide kaarten en grafieken kan deze gemakkelijk vinden, terwijl minder ervaren traders juist profiteren van de overzichtelijkheid van de app. Wie wil kan bovendien copy trading toepassen, en zodoende automatisch traden als een pro.

Naam Exchange Zoomex
Opgericht in 2021
Hoofdkantoor Singapore
Aantal gebruikers 2 Miljoen
Aantal ondersteunde tokens 300
Mobiele applicatie Ja
In hoeveel landen beschikbaar +30

Voordelen:

 • Bijzonder gemakkelijk te gebruiken exchange
 • Traden met hefboomwerkingen mogelijk
 • Mogelijkheid tot copy trading
 • Relatief lage trading kosten
 • Geen uitgebreid Zoomex KYC protocol
 • Veel extra functies en games

Nadelen:

 • Zeer beperkte stakingmogelijkheden
 • Contact met klantenservice zeer beperkt

Let op: Bij het investeren loopt uw kapitaal risico.

Belangrijkste bevindingen Zoomex recensie

Uit ons onderzoek naar de Zoomex exchange kwamen de volgende belangrijke punten naar voren:

 • Zoomex heeft sinds haar oprichting in 2021 het vertrouwen van investeerders gewonnen
 • De trading kosten op Zoomex zijn scherp en competitief
 • Zoomex maakt het mogelijk om in futures en perpetuals te traden
 • Zoomex is gemakkelijk onder de knie te krijgen en biedt diepgang voor pro´s
 • Zoomex biedt veel extra functies zoals games en een VIP club

Wat is Zoomex?

Zoomex is een online crypto exchange, die sinds 2021 meer dan 300 verschillende trading parenaanbiedt. Meer dan 2 miljoen traders maken gebruik van de diensten van Zoomex, dat naast ‘gewone’ crypto trading ook trades in futures en andere derivaten mogelijk maakt. Zoomex beschikt zowel over een centralised exchange (CEX) als over een decentralised exchange (DEX).

Zoomex is een eerlijke, betrouwbare en veilige crypto exchange. Dit komt onder meer tot uiting in de verschillende licenties waar zij over beschikken. Zo beschikken zij over de vereiste papieren van onder meer de Amerikaanse National Futures Association en een Canadese MSB-licentie. Hierdoor weet je zeker dat jouw investeringen veilig zijn bij Zoomex.

zoomex exchange review platform

Zoomex is een razendsnelle exchange, met transacties die minder dan 10 milliseconden kosten om te verwerken. Dit is indrukwekkend voor een exchange met meer dan 330 cryptomunten en meer dan 300 verschillende soorten perpetual contracts.

Bijzonder aan Zoomex zijn bovendien de vele verschillende extra opties op het platform. Zo kun je bij Zoomex al vanaf $ 1 crypto games spelen: door koersen juist te voorspellen, kun je op Zoomex geld winnen. Daarnaast zijn er diverse challenges beschikbaar. Wie lagere trading kosten wil, kan zich kwalificeren voor een heus VIP-programma met grote voordelen.

Waar blinkt de Zoomex exchange in uit?

Zoomex is een relatief nieuw crypto platform, en dat is te merken aan de vele unieke en bijzondere functies waarover de exchange beschikt. De verschillende trading opties zijn extreem goed uitgedacht en voldoen aan de eisen die je aan een moderne exchange mag stellen.

 • Traden op DEX en CEX: Zoomex beschikt zowel over een gecentraliseerde als over een gedecentraliseerde exchange. Via de schuifknop linksboven in het scherm kun je tussen beide exchanges wisselen: hiermee profiteer je van de voordelen die beide exchange vormen te bieden hebben.
 • Extreem veel trading opties: Anders dan veel andere grote exchanges kun je bij Zoomex ook terecht voor meer dan alleen cryptomunten zelf. Zo kun je onder meer traden in futures, maar ook inzetten op andere derivaten en profiteren van een hefboomwerking tot wel x150!
 • Extra verdienmogelijkheden: Zoomex biedt regelmatig de mogelijkheid om extra crypto te verdienen, bijvoorbeeld door middel van verlotingen en wedstrijden. Wanneer je koersen goed voorspelt, kun je bovendien extra crypto winnen. Daarnaast kent Zoomex een uitgebreid referral programma.
 • Overzicht en overwicht: Het fijne aan Zoomex is dat de site en de app goed ontworpen zijn. Voor nieuwe traders is Zoomex erg overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen. Voor pro’s is alle informatie die eventueel nodig kan zijn beschikbaar, zonder dat het de exchange onoverzichtelijk maakt.

Belangrijkste functies Zoomex exchange

Op Zoomex kun je terecht voor alles wat met crypto te maken heeft. Naast de grootste tokens zijn hier ook een aantal kleine cryptomunten met potentie te vinden. Ook andere manieren van cryptotrading, bijvoorbeeld met hefboomwerking, worden op Zoomex aangeboden.

Express PurchaseCEX tradingDEX tradingSpot crypto tradingCrypto derivateniGaming

Express Purchase

Met Express Purchase kun jij razendsnel crypto kopen, zonder een ingewikkeld account aan te maken of een KYC-procedure te moeten ondergaan. Met Visa, Mastercard, Apple Pay en Google Pay kun je bij Express Purchase (via Onramp) meteen investeren in Ethereum, Bitcoin of USDT.

Zoomex exchange crypto review betaalmethodes

Opvallend is ook dat je met een ‘easy bank transfer’ snel kopen kunt. Nederlandse banken, zoals de Rabobank en ING, doen mee aan dit online betaalsysteem. Crypto kopen met iDEAL was nog nooit zo gemakkelijk!

CEX trading

Zoomex beschikt over haar eigen gecentraliseerde exchange, waar je snel en gemakkelijk tegen lage kosten crypto kunt kopen. Een groot aantal tokens is hier beschikbaar, evenals de eerder genoemde andere trading opties.

Zoomex exchange crypto review aanbod

De CEX staat onder toezicht van diverse autoriteiten, en biedt een bijzonder groot gemakt voor traders. Daarnaast is de zekerheid en de financiële veiligheid groot op deze centrale exchange.

Zoomex DEX trading

Ervaar jij het liefst de totale vrijheid op de cryptomarkt? Dan is DEX trading op Zoomex misschien wel wat voor jou. Door je wallet te koppelen op de website krijg je toegang tot de vele trading opties van de populaire crypto exchange.

Zoomex exchange crypto review dex

Op de decentrale exchange is privacy erg belangrijk. Zo zijn op Zoomex alle transacties die je doet op de DEX afgeschermd. Dit houdt in dat niemand kan zien welke investeringen je doet met welk geld. Uiteraard is het gebruik van de Zoomex DEX net zo veilig als het gebruik van de CEX.

Spot crypto trading

De belangrijkste functie op elke exchange, zowel DEX als CEX, is uiteraard de spot crypto trading. Heb jij een goed voorgevoel welke crypto gaat stijgen? Door op de spotmarkt crypto te kopen word jij echt eigenaar van een token. Jij bepaalt wat er met de token gebeurt, en kan deze van de exchange halen wanneer jij dat wilt.

Zoomex exchange crypto review spot trading

Bij spot crypto trading koop en verkoop je de token altijd voor de actuele prijs. Deze prijs wordt bepaald aan de hand van de wet van vraag en aanbod, waarin geautomatiseerde market makers en orderbooks uiteraard ook een belangrijke rol spelen.

Crypto derivaten

Een derivaat is een overeenkomst of contract waarvan de waarde ligt in een onderliggende valuta of grondstof. Al jarenlang kennen we goud derivaten, olie derivaten en sinds kort kennen we ook crypto derivaten. Wanneer je een derivaat koopt, koop je niet het onderliggende product.

Zoomex exchange review derivaten

Met een derivaat, zoals een future, kun je traden met hefboomwerking: wanneer het door jouw gekozen product in waarde stijgt krijg je hogere winstfactoren. Als een van de weinig grote crypto exchanges maakt Zoomex trades in crypto derivaten mogelijk.

iGaming

Met de opkomst van crypto en blockchain technologie begint ook iGaming met crypto steeds groter te worden. Zoomex springt hier op in door als crypto portal ook bepaalde iGaming functionaliteiten aan te bieden. Zo kun je op Zoomex extra crypto verdienen door spellen te spelen.

Zoomex review games

Zo is er onder meer de lucky draw, waar cashbedragen tot wel $1000 weggegeven worden. Ook worden er zogenaamde ’treasure hunts’ georganiseerd waar je met een klein bedrag grote prijzen kunt winnen. Zoomex is uitdrukkelijk geen crypto casino, maar de mogelijkheid om op deze manier geld te verdienen is natuurlijk wel een leuk extraatje.

Beschikbare crypto’s op Zoomex

Op Zoomex zijn momenteel zo’n 330 cryptomunten verkrijgbaar, met name de grootste en meest bekende tokens. Toch zijn ook veel bekende altcoins te vinden op Zoomex, evenals sommige nieuwe cryptomunten en veelbelovende crypto. De belangrijkste token op het netwerk blijft echter Bitcoin. Verschillende BTC trading paren zijn hier te verkrijgen, zowel met crypto als met fiat valuta.

De tien grootste tokens van dit moment die op Zoomex beschikbaar zijn:

Positie Naam token Trading volume op Zoomex
1. Bitcoin $1,5 miljard
2. Ethereum $1,101 miljard
3. Solana $333,71 miljoen
4. Mantle $277,68 miljoen
5. Ripple $201,38 miljoen
6. ONDO $107,81 miljoen
7. Dogecoin $85,74 miljoen
8. Pepe $76,75 miljoen
9. DogWifHat $40,75 miljoen
10. BNB $37,68 miljoen

De kosten van Zoomex

Ook op de burelen van Zoomex moet de kachel blijven roken, en daarom is het gebruik van deze crypto exchange niet gratis. Bij het traden zijn altijd bepaalde kosten gemoeid. De Zoomex fees die het vraagt voor haar diensten zijn echter competitief met die van haar concurrenten.

Bij het traden van crypto maakt Zoomex gebruik van zogenaamde maker/ taker fees. Spot market trading gaat uit van een 0,1% fee. Voor derivaten trades geldt een taker fee van $0,06 en een maker fee van $0,02. Wanneer je veel trade op het platform gaat bovendien de fee die je moet betalen naar beneden.

Zoomex review kosten

Kosten van fiat of crypto storten

Fiat valuta of crypto storten komt bij Zoomex niet met extra kosten, behalve dan de kosten die je maakt om gebruik te maken van de diensten van je betaalprovider. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel concurrenten, die wel geld achterhouden bij elke storting die je doet. Wel is er sprake van een relatief hoge minimale storting, ten minste $ 30.

Kosten om crypto of fiat op te nemen

Voor het opnemen van crypto of fiat vraagt Zoomex in principe geen bijdrage, alhoewel er wel kosten aan verbonden zullen zijn vanuit de token zelf. Sommige tokens kennen grotere transactiekosten dan andere tokens – controleer deze goed voordat je een token stort of opneemt.

Soort kosten Percentage Info
Trading kosten derivaten 0,02% maker fee, 0,06% taker fee Standaard trading kosten, worden lager naarmate je meer investeert
Trading kosten spotmarkt 0,1% Standaard trading kosten, worden lager naarmate je meer investeert
Stortingskosten Geen Zoomex vraagt geen bijdrage voor crypto-stortingen
Opnamekosten Verschillend Bijdragen voor opnames kunnen afhankelijk zijn van de crypto
Crypto kopen met fiat Geen Mogelijk vraagt de betalingsprovider een bijdrage voor de storting.

Kan je crypto staken op Zoomex?

In de afgelopen jaren is het staken van crypto steeds populairder geworden. Staking is te vergelijken met het vastzetten van je geld op een spaarrekening: door je crypto via een smart contract in een staking pool vast te zetten ontvang je extra rendement. Sinds Ethereum over is gegaan op een proof-of-stake mechanisme hebben steeds meer tokens dezelfde stap gezet.

Op Zoomex is staking mogelijk, maar helaas alleen op USDT. Je krijgt door deze stablecoin vast te zetten in een smart contract een rendement van ongeveer 10%. Geen waanzinnig percentage, maar nog altijd een stuk beter dan menig rendement op je spaarrekening. Bovendien zijn er op Zoomex andere manieren om met een relatief kleine inleg grote bedragen te verdienen, zoals bijvoorbeeld de treasure hunt.

Een account openen op de Zoomex exchange

Ben jij van plan om te gaan traden op crypto exchange Zoomex? Een account openen is zo gepiept. Met behulp van de onderstaande stappen ben je binnen een mum van tijd klaar om ook in crypto te traden.

 1. Stap 1: Bezoek de officiële website

  Bezoek de officiële website van Zoomex. Zorg dat je op het CEX gedeelte zit, om je in te kunnen schrijven. Rechtsboven verschijnt een groene knop met de tekst ‘Sign Up’. Klik hierop om het proces te starten.

 2. Stap 2: Vul je gegevens in.

  Zoomex maakt geen gebruik van een ingewikkelde KYC-procedure, maar heeft desondanks enkele gegevens van je nodig. Vul in het scherm dat verschijnt onder meer je gewenste emailadres en wachtwoord in. Eventueel kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van je Google account. Zoomex review account aanmaken
 3. Stap 3: Stort geld of crypto op jouw account

  Eenmaal ingelogd moet je ervoor zorgen dat je geld of crypto in jouw wallet hebt. Heb je al tokens? Dan kun je deze snel en gemakkelijk overschrijven naar jouw Zoomex crypto wallet. Heb je nog geen tokens, dan kun je deze snel en gemakkelijk via de website kopen.Zoomex exchange review
 4. Stap 4: Trade, stake en profiteer van de mogelijkheden van Zoomex

  Nu je tegoed op je account hebt, kun je dit veilig investeren bij de verschillende trading paren die Zoomex aanbiedt. Trade verschillende tokens en derivaten, stake je USDT voor extra rendement en vergeet niet af en toe mee te doen aan de speciale acties en games die op het platform plaatsvinden.

  Zoomex exchange crypto review staking

Let op: Bij het investeren loopt uw kapitaal risico.

Betaalmethoden Zoomex Nederland

Bij Zoomex is het mogelijk met een groot aantal verschillende betaalmethoden te investeren in crypto. Zo kun je met euro’s en dollars terecht op dit platform, maar kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van cryptobetalingen. Aan elke betaalmethode zijn andere kosten en voorwaarden verbonden.

Crypto kopen met Fiat valuta

Om online fiat geld te kunnen storten op Zoomex, maakt de exchange gebruik van de diensten van Onramper. Dankzij het gebruik van deze service kun je crypto kopen met iDEAL, bankoverschrijvingen, PayPal, Google Pay, Apple Pay, Mastercard en Visa. De servicekosten kunnen per betalingsmethode verschillen, Zoomex vraagt in ieder geval geen stortingskosten.

Zoomex exchange crypto review onramper

Storten en uitbetalen met crypto

Wanneer je van plan bent met crypto te betalen bij Zoomex, dan zijn dit de voorwaarden die horen bij de meest gebruikte tokens:

Ticker Naam crypto Mainnet Minimale opname Stortingskosten Opnamekosten
BTC Bitcoin Bitcoin 0,0001 BTC 0 0,0005 BTC
ETH Ethereum Ethereum 0,02 ETH 0 0,0005 ETH
XRP Ripple Ripple 20 XRP 0 0,25 XRP
EOS EOS EOS 0,2 EOS 0 0,1 EOS
USDT TetherUS Ethereum/ Tron 10 USDT 0 2 USDT

Review Zoomex app – Hoe goed is de Zoomex app?

Naast de browserversie beschikt Zoomex ook over een eigen crypto app. Deze applicatie maakt het mogelijk om ook via je telefoon of tablet snel crypto te traden – handig wanneer je op vakantie bent of bijvoorbeeld op de bus staat te wachten. De applicatie is verkrijgbaar voor zowel iOS-systemen als voor Android toestellen. Hij is te vinden op Google Play en in de App Store.

De app zit degelijk in elkaar, en biedt dezelfde functionaliteiten als de gewone applicatie. Hoewel de grotere, meer gedetailleerde grafieken op de webpagina beter uit de verf komen, zijn zij ook op een kleiner scherm gemakkelijk te lezen. De app heeft dezelfde versleutelde beveiliging als veel andere apps binnen de financiële sector, en is dus bijzonder veilig in gebruik.

Is Zoomex betrouwbaar?

In de constant veranderende cryptowereld zijn door de jaren heel veel oplichters, hackers en scammers actief geweest. Het heeft ervoor gezorgd dat een groot aantal potentiële investeerders de cryptowereld nog steeds als een gevaarlijke, onbetrouwbare omgeving beschouwt.

Zoomex probeert het nodige te doen om duidelijk te maken dat zij 100% betrouwbaar zijn. Zo beschermen zij de bezittingen van investeerders door deze op te slaan in cold storages, waardoor deze (tijdelijk) offline zijn. Daarnaast maken zij gebruik van Multi-Signature Technology, die ervoor moet zorgen dat er nooit één persoon grote sommen geld kan verplaatsen binnen het bedrijf.

Zoomex heeft een Money Services Business (MSB) licentie uit Canada, wat een bewijs is dat het bedrijf voldoet aan de regelgeving van dat land en dat zij regelmatig gecontroleerd wordt. Daarnaast is men bezig met de aanvragen voor licenties in veel andere landen, waaronder binnen de EU.

Ook kun je zelf het nodige doen om jouw cryptobezittingen op Zoomex veilig op te slaan:

 • Kies een sterk wachtwoord: Zorg voor minimaal 8 tekens, en ga niet voor Welkom123.
 • Hou je account details geheim: Deel geen specifieke informatie, met niemand.
 • Zorg voor een uniek wachtwoord: Zorg dat al je wachtwoorden uniek zijn.
 • Stel 2FA authenticatie in: Stel onmiddellijk na het aanmaken van je account deze verificatie in.
 • Gebruik een beveiligde verbindingMaak geen gebruik van openbare wifi bij het traden.
 • Sla geen wachtwoorden op in je browser: Bij één hack is alles meteen openbaar.
 • Zorg voor een goede antivirus: Zorg dat jij je laptop en telefoon regelmatig scant.
 • Laat je niet Phishen: Wees altijd op je hoede, en geef niemand jouw wachtwoord.

Is Zoomex legaal in Nederland?

Wie in Nederland cryptodiensten aan wil bieden, moet officieel een registratie en een goedkeuring hebben van De Nederlandsche Bank. Zoomex heeft deze licentie niet, en heeft deze ook nog niet binnen een ander EU land. Naar de letter van de wet biedt Zoomex haar diensten in ons land dus niet legaal aan.

Desondanks is men druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe wet- en regelgeving, die buitenlandse ondernemingen meer toegang zal geven om in Nederland aan de slag te gaan.

Zoomex klantenservice en contact

Wanneer je problemen ondervindt met het gebruik van een exchange, dan is het fijn dat er een klantenservice is die naar je luistert en de juiste oplossingen aanreikt. De beste online crypto exchanges hebben een klantenservice die serieus, kundig en 24/7 beschikbaar is. Hoewel Zoomex veel zaken in het klantcontact goed doet, zou het platform zich nog wat kunnen verbeteren.

Er zijn veel verschillende manieren om contact op te nemen met Zoomex. Zo kun je het bedrijf bereiken via een emailadres, waar doorgaans snel op gereageerd wordt. Ook op social media is Zoomex bereikbaar, bijvoorbeeld via Facebook, Telegram en Discord. Het is wel jammer dat alles in het Engels is, en dat je eerst door een chatbot wordt ‘geholpen’. Helaas is er geen telefoonnummer beschikbaar om de klantenservice direct te bereiken.

Conclusie Zoomex review

Zoomex is een relatief nieuwe exchange, die desondanks al wel behoort tot de beste crypto exchanges van het moment. Op de exchange zijn spots en futures van meer dan 300 verschillende tokens te vinden. Het gemak voor traders is groot dankzij de overzichtelijke site (of app) en de transactiekosten en trading kosten zijn bijzonder competitief met die van de concurrenten. Dankzij de vele veiligheidsmaatregelen van Zoomex (en de Canadese licentie) weet je zeker dat jouw geld op deze exchange (zowel DEX als CEX) veilig staat.

Zoomex zou op bepaalde gebieden nog het nodige kunnen verbeteren. Zo is het behoorlijk jammer dat de stakingmogelijkheden op het platform op dit moment behoorlijk beperkt zijn (alleen USDT staking is mogelijk) en zou het aanbod tokens vergroot kunnen worden. Ook zou de klantenservice verbeterd kunnen worden met meer contactmogelijkheden – bijvoorbeeld een telefonische hulplijn.

Al met zijn onze Zoomex ervaringen bijzonder positief: de vele voordelen wegen zeker op tegen de nadelen. We zouden dan ook al onze lezers aan willen moedigen om zelf eens Zoomex te proberen: laat je overtuigen door het platform zelf! Wij horen graag wat jouw Zoomex ervaringen zijn.

Let op: Bij het investeren loopt uw kapitaal risico.

Veelgestelde vragen

Is Zoomex legaal in Nederland?

Is Zoomex gratis?

Welke crypto heb je op Zoomex?

Is Zoomex veilig?

Heeft Zoomex.com een app voor iOS en Android?

Is er een Zoomex wallet beschikbaar?

Is er een Zoomex bonus beschikbaar?

Referenties

 1. Welcome to ZOOMEX – Zoomex
 2. Wat u moet weten over crypto’s – De Nederlandsche Bank
 3. Beleggen in bitcoins zonder ze te bezitten: ‘Kans op manipulatie blijft’ – RTL Nieuws
Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...