De beste crypto app van Nederland – Top 4 apps

De beste crypto app van Nederland

Zoek je een manier om te handelen in cryptovaluta vanuit Nederland? Als de koersen van cryptovaluta omhoog gaan, zoeken veel handelaren naar een app om te starten met handelen. Elke app heeft als doel om online handelen mogelijk, efficiënt en betaalbaar te maken. We hebben een lijst samengesteld met vier apps die goed presteren op het gebied van cryptovaluta. Door onze gedetailleerde analyse te lezen, kun je beter navigeren op de cryptovaluta-beurzen!

 

Top vier uitstekende Nederlandse crypto apps

 1. eToro – Uitgebreide crypto koers live app met veel mogelijkheden biedt toegang tot grafieken, copy trading en crypto investeringen en aandelen, tegen een betaalbare prijs.
 2. Coinbase – Crypto-provider die zich al vele jaren heeft bewezen als een betrouwbare en stabiele partner op het gebied van crypto trading, nu ook met een snelle online crypto app.
 3. Bitvavo – De Nederlandse crypto exchange met een volledige vergunning van DNB maakt crypto-handel uiterst eenvoudig, maar hebben ze ook de beste crypto app in Nederland?
 4. OKX – Internationaal bekende crypto exchange met fraai vormgegeven crypto app die adequate crypto market updates biedt tegen een redelijke prijs.
 

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

 

Beste crypto apps van Nederland vergeleken

Het handelen in digitale investeringen online wordt eenvoudiger gemaakt door een crypto app. Er is een breed scala aan aanbieders, maar welke heeft alles wat je nodig hebt?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een schema gemaakt waarin we de kenmerken van verschillende betrouwbare cryptovaluta-handelsapps hebben geanalyseerd. Lees verder voor een gedetailleerd overzicht van elke aanbieder.

Aanbieder iDEAL Besturingssysteem Aantal crypto Bitcoin Trading Fee
eToro Ja Android en iOS +350 1%
Coinbase Ja Android en iOS +100 0,25% (maker)/ 0,4% (taker) tot $10.000
Bitvavo Ja Android en iOS +200 0,15% (maker)/ 0,25% (taker) tot €100.000
OKX Ja Android en iOS +350 0,08% (maker) / 0,10% (taker)

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

 

Recensies van de beste crypto currency trading apps van Nederland

Om jou te assisteren bij het selecteren van de beste crypto app, hebben we de top vier apps op een rij gezet, inclusief onze persoonlijke ervaringen.

Welke app het geschiktst voor jou is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en trading stijl. Aarzel niet om meerdere crypto apps te verkennen voordat je een definitieve keuze maakt.

1. eToro – Complete online crypto app met veel verschillende opties

eToro is een online crypto app die op meerdere vlakken uitblinkt. Veel investeerders waarderen het gebruiksgemak van de app, de redelijke kosten die ermee gepaard gaan en de diverse handelsmogelijkheden die via eToro beschikbaar zijn.

Een cruciale functie die eToro biedt, is ‘copy trading’. Dit stelt je in staat om de portfolio’s en handelsactiviteiten van andere investeerders te volgen en te repliceren. Het biedt beginners de mogelijkheid om te handelen alsof ze ervaren crypto professionals zijn.

Etoro crypto app

Toch zijn er enkele kleine nadelen verbonden aan eToro, zoals de relatief hoge kosten voor geldopnames en het beperkte aantal beschikbare accounttypes met beperkte flexibiliteit. Lees hier een eToro review.

Voordelen:

 • Veel tradingmogelijkheden en handelsparen
 • Gebruiksgemak
 • Lage transactie fees
 • Copy trading

Nadelen:

 • Relatief hoge opnamekosten
 • Weinig verschillende accounttypes
Besturingssystemen iOS & Android
Aantal Cryptomunten 80
Transactie fees 1 % voor Crypto en 0 % voor Stocks/ETFs
Bitcoin Trading fees 1 %
Top 3 Features 3.000 verschillende assets, copy trading, gebruiksgemak

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

2. Coinbase – Snel online crypto traden met behulp van goede crypto app

Coinbase is een platform dat wereldwijd door veel handelaren in cryptovaluta wordt gebruikt. Het betrouwbare karakter van dit platform blijkt onder andere uit het hoge maandelijkse handelsvolume. Je kunt erop vertrouwen dat Coinbase een zeer stabiele aanbieder van cryptovaluta is. De app van Coinbase werkt snel en is zeer functioneel. Daarnaast biedt Coinbase extra mogelijkheden, zoals de mogelijkheid om tokens te staken via het platform. Dit betekent dat je naast winst uit een stijgende koers ook extra winst kunt behalen.

coinbase beste wallet app voor crypto trading

Een nadeel van deze crypto app is dat je van slechts één grafiektool gebruik kunt maken en dat deze grafiek je alleen basisinformatie laat zien. Sommige investeerders zoeken een meer uitgebreidere crypto app. Ook biedt Coinbase minder handelsparen aan. Lees meer over de voor- en nadelen in ons Coinbase review.

Voordelen:

 • Stabiele crypto provider
 • Snelle, functionele app
 • Stakingmogelijkheden

Nadelen:

 • Minder handelsparen
 • Maar één tool voor grafieken op app
Besturingssystemen iOS & Android
Aantal Cryptomunten +100
Transactie fees 0,25% – 0,4%
Bitcoin Trading fees 0,25% – 0,4%
Top 3 Features Stabiel en groot netwerk, snelle app, staking

3. Bitvavo – Nederlandse crypto app maakt traden gemakkelijk

Bitvavo is geliefd onder cryptohandelaren. Het biedt meer dan 200 handelsparen, een hoog niveau van beveiliging en heeft bijzonder lage handelskosten. Traden op dit Nederlandse platform is eenvoudig en dus ook geschikt voor beginnende crypto traders.

bitvavo crypto wallet

Net als Coinbase, biedt Bitvavo de mogelijkheid om met slechts één klik tokens te kopen, verkopen of te staken. Staken is met deze app extra handig, want Bitvavo behoort tot de beste coins om te staken. De app heeft een zeer professioneel ontwerp en is tegelijkertijd gebruiksvriendelijk. Bovendien valt op dat er in de Bitvavo crypto app veel informatie beschikbaar is over alles wat te maken heeft met crypto trading.

Voordelen:

 • Exchange met vergunning van DNB
 • Professionele, toegankelijke app
 • Stakingmogelijkheden

Nadelen:

 • Geen telefonische klantenservice
Besturingssystemen iOS & Android
Aantal Cryptomunten +190
Transactie fees Max 0,25%
Bitcoin Trading fees Max 0,25%
Top 3 Features Staking, crypto app Nederlands, toegankelijk

 

4. OKX – Veel info op crypto portfolio app van OKX

De mooi vormgegeven app van OKX heeft veel gebruikers. Verwonderlijk is dat niet, want OKX is een van de top 10 beste crypto exchanges ter wereld. In de OKX app vind je een schat aan informatie over de honderden tokens die je kunt kopen, verkopen of staken. Met deze variatie kun je eenvoudig een gevarieerde portfolio onderhouden op OKX.

Bovendien hanteert OKX relatief lage tarieven, waardoor dit platform extra aantrekkelijk is om op te traden.

OKX crypto app

Toch heeft OKX ook nadelen: er zijn beperkte opties voor het storten en opnemen van geld, en de app is zo omvangrijk en uitgebreid dat het, met name voor nieuwe crypto traders, nogal overweldigend kan lijken.

Voordelen:

 • Veel handelsparen
 • Prachtige app
 • Relatief lage fees

Nadelen:

 • Overweldigend voor nieuwkomers
 • Weinig betaalmogelijkheden
Besturingssystemen iOS & Android
Aantal Cryptomunten +350
Transactie fees tussen 0,08% en 0,10%
Bitcoin Trading fees 0,00002 BTC
Top 3 Features Prachtige vormgeving, staking, handel in futures

 

Wat is een crypto app?

Als je start met het handelen in cryptovaluta, is een crypto app noodzakelijk. Deze app bestaat uit verschillende software-elementen, waaronder crypto wallets, handelsplatformen, portfolio-trackers en meer. Als je op zoek bent naar de effectiefste crypto app in Nederland, is het belangrijk om te kijken naar het gebruiksgemak, de beveiliging en de functies die de app biedt voor het handelen.

Er zijn populaire crypto apps die geavanceerde functies bieden, zoals ingebouwde wallets met hoge beveiligingsniveaus, realtime prijsupdates en de mogelijkheid om te handelen in cryptovaluta op verschillende beurzen. Door te kiezen voor een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto app, kun je je ervaring met cryptovaluta optimaliseren en veilig blijven handelen in digitale valuta’s.

 

Crypto koersen in realtime met crypto apps

Diverse crypto software biedt de optie om live cryptovaluta koersen te volgen. Deze apps geven marktupdates en realtime prijsupdates voor verschillende cryptovaluta en kunnen vaak worden aangepast aan jouw voorkeuren en interesses. Bovendien hebben sommige crypto apps extra functies, zoals het instellen van waarschuwingen voor prijsbewegingen, inclusief het instellen van stop loss niveaus.

Dit betekent dat je meldingen kunt ontvangen wanneer een crypto een specifieke prijs bereikt, zodat je snel kunt reageren en mogelijke verliezen kunt beperken. Het gebruik van crypto software met deze functies kan handelaren helpen om op de hoogte te blijven van de marktbewegingen en effectiever te handelen.

Crypto apps stellen investeerders in staat om te handelen, zelfs op apparaten zoals iPads en mobiele telefoons. Op deze manier hoef je koers updates van jouw coins en de grootste crypto stijgers niet te missen, zelfs niet wanneer je onderweg bent.

eToro Crypto, beste crypto app Nederland

 

Wat kost een crypto app?

De meeste crypto apps zijn gratis te downloaden. Er zijn geen abonnementskosten of aanmeldingskosten. Vaak moet je wel transactiekosten betalen voor het kopen of verkopen van crypto. De hoogte van deze kosten varieert afhankelijk van de aanbieder en in sommige gevallen ook van de token. Als je van plan bent om veel crypto te treden en aanzienlijke investeringen te doen, dan raden we je aan om gebruik te maken van een crypto app met lage transactiekosten.

Crypto App Fee
eToro 1% voor crypto, 0% voor aandelen
Coinbase Tussen 0,25% tot 0,4%
OKX Tussen 0,08% en 0,10%
Bitvavo Tussen 0,04% tot 0,25%

 

Beste Nederlandse crypto app naar categorie

De zoektocht naar de beste crypto app kan snel overweldigend worden, aangezien er zoveel verschillende opties beschikbaar zijn. Talloze aanbieders proberen de aandacht van investeerders te trekken en beweren allemaal ‘de beste app’ te hebben.

De realiteit is dat ‘de beste app’ sterk kan variëren van investeerder tot investeerder. Terwijl de ene persoon op zoek is naar een crypto app vol met altcoins of met de bekendste cryptomunten, hecht een ander meer waarde aan gedegen inzichten en duidelijke statistieken. Daarom hebben we besloten een overzicht te maken van de beste crypto apps in Nederland per categorie.

 

Beste crypto app voor staking

Staking wordt steeds aantrekkelijker voor traders die voornamelijk op de lange termijn gericht zijn. Als staker vergrendel je de tokens die je in bezit hebt via een smart contract, en als beloning ontvang je extra tokens. Steeds meer crypto apps bieden staking aan.

Bij eToro kun je eenvoudig staken met slechts één druk op de knop. De beloning die je ontvangt, is afhankelijk van je account.

Cryptoasset Geschatte Beloningspercentage
Cardano (ADA) 2.04% APY
Solana (SOL) 5,04% APY

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Beste crypto app voor altcoins

Altcoins hebben in het verleden bewezen voor mooie winsten te kunnen zorgen, met name tijdens het altcoin season. Deze coins kunnen echter een stuk volatieler zijn dan gevestigde tokens zoals Bitcoin en Ethereum.

Wie graag wil traden in altcoin en niet vies is van een beetje speurwerk naar een kleine token met veel potentie, kan het beste terecht op de app van OKX. Hier zijn meer dan 160 verschillende altcoins te vinden. Bekijk hier de beste altcoins.

Rang Crypto App Aantal Altcoins
1. eToro 130+
2. Coinbase 120+
3. OKX 160+

 

Beste crypto app voor technische analyse

Technische analyse kan belangrijk zijn om het besluit te nemen wel of niet in een token te stappen. Er zijn verschillende technische indicatoren die redelijk betrouwbaar een inschatting kunnen geven of een token gaat stijgen of niet. Voorbeelden hiervan zijn de RSI (Relative Strength Index) en de DMA’s (gemiddelde prijs over een bepaald aantal dagen).

Veel cryptocurrency apps hebben verschillende mogelijkheden wat betreft grafieken en technische analyse. Onze voorkeur gaat uit naar de app van eToro, die weliswaar minder opties heeft dan OKX, maar wel veel overzichtelijker is. Meer ervaren traders zouden OKX kunnen gebruiken om de diepte in te duiken.

 

Beste crypto app voor betalingen

Op het gebied van betalingen wint eToro wat ons betreft de strijd: de grote crypto exchange laat al jarenlang zien een betrouwbare partner te zijn voor crypto betalingen. Ook voor de opkomende markt van crypto gaming coins biedt eToro een solide basis, waardoor gamers gemakkelijk en veilig kunnen betalen met hun favoriete cryptomunten.

eToro biedt behalve trading en opslag van crypto veel andere mogelijkheden, die tot voor kort alleen door banken gedaan werden. Je kunt een demo-account gebruiken en je kunt de CopyTrading functie inschakelen. Met deze functie kun je het portfolio van ervaren gebruikers overnemen.

Crypto Banking app Mogelijkheden
eToro eToro wallet, mobiele app, CopyTrader tool, eToro Academy, nieuws en analyses

 

Beste crypto app voor NFT’s

Het oorspronkelijke enthousiasme rond NFT’s is enigszins afgenomen: er worden geen miljoenen meer uitgegeven en veel NFT’s hebben hun waarde verloren. Desondanks staat de wereld van NFT’s niet stil: nu de eerste golf van opwinding is weggeëbd, ontdekken steeds meer mensen de mogelijkheden van deze vorm van digitaal eigendom.

Coinbase was een van de eerste platforms met een marktplaats voor NFT’s en blijft deze digitale bezittingen aanbieden. Bovendien organiseren ze verschillende categorieën en prijsklassen op een overzichtelijke manier.

NFT Crypto app Functie
Coinbase NFT marktplaats met overzichtelijke indeling

 

Beste crypto wallet app

De beste crypto wallet app is ten eerste goed beveiligd. Je wilt immers zeker weten dat jouw crypto’s veilig zijn en beschermt tegen hackers. Ten tweede is het belangrijk dat de wallet je de mogelijkheid biedt verschillende cryptocurrencies op te slaan en ook dat je transacties snel digitaal worden uitgevoerd.

eToro App, beste crypto app Nederland

Uit ons eigen onderzoek vinden we de cold wallet van eToro het prettigst om mee te werken.

  Crypto App Besturingssysteem Download
1. eToro iOS & Android ja
2. Coinbase iOS & Android nee
3. Bitvavo iOS & Android ja

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Zo selecteren we de beste crypto apps van Nederland

In onze zoektocht naar de effectiefste crypto apps in Nederland hebben we een uitgebreide aanpak gehanteerd. We hebben diverse crypto apps grondig getest op verschillende criteria. Onze beoordeling omvat niet alleen de kosten en mogelijke winst, maar ook aspecten zoals licenties en geaccepteerde betaalmethoden.

1. Licentie2. Functies3. Kosten3. Betaalmethoden3. Wallet

Licentie

Elk crypto platform beschikt over een geldige licentie. Een licentie biedt namelijk de garantie dat een app voldoet aan de wettelijke vereisten die in Nederland gelden voor crypto. Zelfs als je vrij ruimdenkend bent, kun je niet accepteren dat een crypto platform niet gelicentieerd is, want die licentie zorgt voor extra veiligheid om je investeringen te beschermen.

Functies

Een goede crypto app hoort verschillende functionaliteiten te bieden. Je wilt namelijk niet alleen snel en veilig kunnen handelen via de app, maar ook dat je tokens veilig zijn opgeslagen. Bovendien is het essentieel dat de app voldoende grafieken en technische analyses van gevestigde crypto zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin en opkomende cryptomunten kan tonen om met deze extra informatie beter te kunnen investeren.

eToro USPs, beste crypto app Nederland

Sommige apps zijn zeer uitgebreid en bieden zelfs extra functies, zoals het uitgeven van een crypto debitcard.

Kosten

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het ontwikkelen en onderhouden van een crypto app, en deze kosten moeten door de gebruikers worden gedragen. Over het algemeen zijn er extra kosten verbonden aan elke transactie, vaak als een bepaald percentage van de transactiewaarde. Het is natuurlijk wenselijk dat de kosten van je crypto app zo laag mogelijk zijn, terwijl de dienstverlening van hoge kwaliteit blijft.

Betaalmethoden

Bij het zoeken naar de beste crypto apps hebben we ook gekeken naar de geaccepteerde betaalmethoden. Veel grote internationale beurzen accepteren bijvoorbeeld geen iDEAL, hoewel dit in Nederland de standaard is. Naast een voorkeur voor iDEAL, zoeken we naar apps die ook creditcards en PayPal accepteren.

Wallet

De tokens die je bezit, moeten veilig kunnen worden opgeslagen in de crypto-wallet van de app. Tegelijkertijd moet de wallet gebruiksvriendelijk zijn, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je wallet. Bovendien is het handig als de crypto-wallet meerdere tokens ondersteunt en inzicht biedt in bijvoorbeeld je inkomsten (bijvoorbeeld via staking) en uitgaven. Bekijk hier de beste crypto wallets.

 

Wat is de beste crypto app?

Welke app het geschiktst is voor jou, hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk wil je een betrouwbare app die meerdere functies biedt, verdieping mogelijk maakt, lage transactiekosten heeft en technisch goed is ontwikkeld.

etoro crypto app

Na een grondige analyse van diverse apps zijn wij tot de conclusie gekomen dat eToro wat ons betreft de beste crypto app in Nederland is. Deze app heeft de eer vooral te danken aan haar uitgebreide aanbod.

De voordelen van eToro:

 • CopyTrading functie
 • Educatief materiaal
 • Mobiele app
 • Eigen wallet
 • Lage inleg
 • Gereguleerd door autoriteiten

Wie de wereld van crypto wil betreden, doet er goed aan de eToro crypto app op zijn telefoon te installeren.

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Conclusie

Wij bevelen eToro van harte aan als de beste Nederlandse crypto app op dit moment. Met deze app kun je eenvoudig handelen in zowel grote cryptocurrencies als kleinere tokens.

Dit platform is bijzonder geschikt voor beginnende handelaren, aangezien de crypto app overzichtelijk is en toch de benodigde extra informatie biedt voor zowel nieuwe als ervaren traders.

Andere apps die in dit artikel worden genoemd, kunnen een betere keuze zijn voor crypto traders met een specifieke handelsstijl. Alle genoemde crypto wallets kunnen worden beschouwd als veilig, met extra opties, een geldige licentie en bovendien een uitstekend trackrecord.

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste app voor crypto?

Wat is de beste trading app crypto?

Wat is de beste crypto wallet app?

Wat is voor crypto kopen de beste app?

 

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...