Binance desktop app trading tool

[penci_review id=”17789″]

Binance exchange is een enorm populair platform voor het handelen van crypto, en om een goede reden. De unieke combinatie van kracht en eenvoud is nergens anders te vinden.

Waar je mensen wel over hoort klagen is de aanhoudende achterstand van de webversie. Dit is een serieus probleem in de volatiele cryptomarkt waar het lot van een valuta in seconden kan worden omgekeerd. Hoewel de iOS- en Android-versies dit niet zo zeer hebben, is niet iedereen comfortabel bij het uitvoeren van transacties op een klein scherm van je mobiel. Maar wat maar weinig mensen weten is dat Binance ook een speciale pc-client heeft, die beter presteert dan de website. Beschikbaar voor Windows en MacOS, het is dé oplossing voor iedereen die met Binance op zijn pc wilt traden.

Binance Web interface

Toen Binance op de markt kwam had het alleen maar een webgebaseerde toepassing. Het is niet verwonderlijk dat een grote meerderheid van de gebruikers er nog steeds alleen op vertrouwt voor het uitvoeren van hun transacties. In vergelijking met het aanbod van andere exchanges houdt het eigenlijk behoorlijk goed stand. De webtoepassing biedt nog steeds alle functies die van een crypto-handelsplatform kan worden verwacht zonder de gebruiker te overbelasten met informatie. De problemen die zich soms voordoen zijn meestal te wijten aan de beperkingen die worden opgelegd door een browser-gebaseerd interface.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance Mobile App

De eerste native interface van Binance kwam er aan, De app werd gelanceerd voor zowel het Android- als iOS-systeem. Deze apps beschikken over exact dezelfde functies als de webgebaseerde interface en hadden de toegevoegde bonus dat ze geoptimaliseerd zijn. Ze maken ook gebruik van het native UI-framework voor een betere ervaring.

Hoewel de Android versie nooit problemen ondervond, kwam de iOS-versie in problemen met de strikte criteria van Apple en werd hij vaak uit de winkel gehaald. Op het moment van schrijven is het nog steeds niet verkrijgbaar bij de officiële winkel en kan het alleen rechtstreeks van de Binance-website zelf worden verkregen. Dit betekent niet dat de app onveilig is. Integendeel, het is een veel veiliger alternatief voor toegang tot de Binance-website op je iPhone.

binance app
Mobiele app versie
binance app
Mobiele app versie
binance webversie
Webversie

Binance Desktop app

Na drie maanden van testen lanceerde Binance zijn pc-client voor Windows, die de ‘geavanceerde’ webinterface op een efficiëntere en gebruiksvriendelijkere manier kopieerde. De Mac-versie volgde al snel, wat betekent dat Binance een native-applicatie had op elk groot platform. Dit is een unieke prestatie voor een crypto exchchange. Al snel na de lancering werd de Binance desktop-app de steunpilaar van de meeste exchange-traders, die de verbeterde snelheid en lag-vrije prestaties opmerkten als belangrijke positieven voor de toepassing.

We gaan een aantal features behandelen die te vinden is in de desktop app, overigens zijn de meeste ook te vinden op de app en de webversie. De Binance-desktopsoftware wordt geopend met een overzicht van de markten van Binance. Binance ondersteunt meer dan 100 verschillende cryptocurrencies U krijgt een uitgebreid overzicht van alle Binance-paren vanaf het beginscherm van de software.

Markt scherm

Op het hoofdscherm van Binance ziet u de lijst met handelsparen in uw momenteel geselecteerde markt (zoals BTC-markten, ETH-markten, BNB-markten of USDT-markten). U kunt klikken op de tabbladen voor elke markt om relevante statistieken voor elke markt te bekijken. Als u naar een bepaalde munt wilt zoeken, typt u deze in de zoekbalk.

De grafiek rechtsboven van het scherm toont het handelsvolume in de loop van de tijd. Selecteer een paar om het handelsvolume te bekijken. Het handelsvolume kan in de loop van de tijd duiden op interesse in een handelspaar. Rechts vind je de trading history. Dit is een voortdurend actueel logboek van transacties die op het platform worden uitgevoerd. Let op het kleurenschema: rood is voor verkoopdruk, terwijl groen voor een koopdruk is. U zult dit kleursysteem in de gehele Binance-app in gebruik zien.

Overzicht marktscherm

Trade scherm

Dit is waar alle actie plaatsvindt. Het is min of meer identiek aan de geavanceerde handelsinterface in de webbrowserversie van Binance. Zoals u kunt zien, is het enige verschil de plaatsing van bepaalde elementen, zodat veteranen van de geavanceerde exchange zich al thuisvoelen in de desktopapp-versie van Binance. Voor degenen die dit scherm voor het eerst zien, wees niet bang – het is gemakkelijker dan het lijkt.

Grafiek

Het eerste dat opvalt als je een asset opent, is de grafiek, die zigzagt door het midden van je scherm. Negeer het als het je overweldigend vind.Kijk goed wat er gebeurt, zodra je het begrijpt komt het helemaal goed. Dit is de Kandelaargrafiek, de standaardgrafiek op Binance. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het enige dat het doet, is de overgang tonen van de openings- en slotkoersen, samen met een haardunne ‘pit’ voor de grootste hoogte- en dieptepunten tijdens de periode. Het geeft op efficiënte wijze veel gegevens door, geeft een idee van de handelsstemming en wat te verwachten.

Multi option feature

Je zult ook de grafiek van de coin willen vergelijken in verschillende paren, of in verschillende tijdsperioden tegelijkertijd. Van tevoren werd de gebruiker gedwongen herhaaldelijk naar verschillende handelsparen en de tijdsintervallen te zoeken en deze om te schakelen. Binance heeft later de Multi-opties toegevoegd aan de desktop-app, waardoor veel gedoe en tijd wordt bespaard. Simpel gezegd krijg je in 1 scherm bijvoorbeeld de paren van ADA/BTC ADA/ETH ADA/USDT ADA/BNB te zien

Voordelen van de Binance Desktop app

Snelheid

Dit is verreweg het grootste voordeel dat de pc-client heeft ten opzichte van de browsergebaseerde versie van de Binance-exchange. In de versie van de webbrowser kan de uitwisseling extreem laggy zijn. Dat wanneer prijspieken kunnen optreden voordat ze zich zelfs op uw scherm registreren. Dit kan serieuze verliezen voor beleggers veroorzaken, omdat ze er niet in slagen om elke kans die zich voordoet, optimaal te benutten. De snelheid en optimalisatie van de desktop-app betekent echter dat je nooit meer te maken krijgt met laggy-gegevens.

Veiligheid

Wat u moet weten, is dat de browsergebaseerde versie kwetsbaar blijft voor bepaalde soorten aanvallen die alleen mogelijk zijn tegen een website. Het klopt dat het inschakelen van two-factor authenticatie veel van de problemen kan verminderen. De beste manier om uw handelsactiviteiten te beveiligen, is echter om naar de native desktop-applicatie te gaan. Sommige gebruikers gaan zelfs zover dat ze de client op een afzonderlijke virtuele computer installeren om deze te sandboxen tegen malware of bedreigingen. Dit is een optie om te overwegen wanneer u big time gaat traden.

Usability

Een native interface die is gebouwd voor desktop ziet er altijd beter uit dan iets dat niet is geoptimaliseerd voor een bepaald apparaat. Er gaat niets boven het reactievermogen en de efficiëntie van een stand-alone applicatie, of het nu voor mobiel of desktop is.

Lees meer over:
Binance