Coins, Altcoins en tokens, wat is nou wat?

Laten we beginnen met het begrijpen van de definitie van cryptocurrency. Cryptocurrency’s zijn digitale of virtuele valuta die worden gecodeerd (beveiligd) met behulp van cryptografie. Cryptografie verwijst naar het gebruik van coderingstechnieken om de overdracht van transacties te beveiligen en te verifiëren. Bitcoin vertegenwoordigt de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency, die wordt aangedreven door een grootboek dat alle transacties chronologisch registreert en valideert, genaamd de Blockchain.

Altcoins

Alternatieve cryptocurrency-coins worden ook altcoins of gewoon “coins” genoemd. Ze worden vaak door elkaar gebruikt maar is niet helemaal correct. Altcoins verwijst simpelweg naar coins die een alternatief zijn voor Bitcoin. De meerderheid van de altcoins is een variant (fork) van Bitcoin. Gebouwd met behulp van het originele open protocol van Bitcoin met wijzigingen in de onderliggende codes, waardoor een geheel nieuwe coint wordt bedacht met een andere reeks functies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn altcoins die niet zijn afgeleid van het open-sourceprotocol van Bitcoin. In plaats daarvan hebben ze hun eigen Blockchain en protocol gemaakt dat hun eigen valuta ondersteunt. Voorbeelden van deze coin zijn Ethereum, Ripple, Omni, Nxt, Waves.

Tokens

Tokens worden gemaakt op bestaande blockchains. Dankzij het opzetten en faciliteren van smart contracts is Ethereum het meest gebruikte blockchain-tokenplatform. Tokens die op het Ethereum-platform zijn gebouwd, worden ERC-20-tokens genoemd. Er zijn echter nog andere platforms zoals NEO, Waves, Lisk en Stratis. Terwijl, zoals hierboven vermeld, tokens op het Ethereum-platform bekend staan ​​als ERC-20-tokens, gebruikt NEO tokens die bekendstaan ​​als NEP-5-tokens.

Omdat de ontwikkelaars van een dApp geen eigen blockchain hoeft te maken, bespaart het hen tijd en middelen. Ze kunnen de functies van cryptocurrency gebruiken met hun applicatie terwijl ze profiteren van de beveiliging van de native blockchain.

Tijd is niet het enige dat het hen bespaart – als ze hun eigen blockchain en coin zouden maken in plaats van een dApp en token, zouden ze ook miners moeten vinden om hun transacties te verifiëren. Het is veel zinvoller om veel computers te verbinden met een blockchain waarop verschillende applicaties kunnen draaien in plaats van duizenden zwakke, meestal gecentraliseerde blockchains.

Verschillende tokens

Security tokens – de meeste tokens die door ICO zijn uitgegeven, zijn securitytokens. De persoon die ze koopt, investeert hun geld in de ICO met de verwachting van winst. Onder het Zwitserse wet worden deze op dezelfde manier behandeld als traditionele effecten.

Equity Tokens – als een token wat aandelen of aandelen vertegenwoordigt in het bedrijf dat het uitgeeft, is het een equity-token. Er zijn echter maar weinig bedrijven die een dergelijke ICO hebben geprobeerd, omdat er niet veel wettelijke richtlijnen zijn voor wat legaal is en wat niet.

Utility Tokens – ook wel application genoemd. Ze worden gebruikt om mensen toegang te bieden tot een product of dienst.

Payment Tokens
– hebben geen ander doel dan te betalen voor goederen en diensten.

Tokens worden gecreëerd en verspreid onder het publiek via een Initial Coin Offering (ICO), een middel voor crowdfunding. Het is vergelijkbaar met een Initial Public Offering (IPO) voor aandelen. Velen zijn gek op ICO’s omdat ze een geweldige manier zijn om interessante projecten te identificeren.

Echter worden ICO’s ook gebruikt voor scam praktijken. Er word geinvesteerd in een project waarna het het team van de aardbodem verdwijnt. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waar je rekening mee kan met houden bij het investeren in een ICO.

Conclusie

Het belangrijkste verschil tussen altcoins en tokens zit in hun structuur; altcoins zijn afzonderlijke valuta met hun eigen afzonderlijke blockchain. Tokens werken op een blockchain die het maken van decentrale applicaties mogelijk maakt.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer