Crypto100: Roger Ver (bitcoin.com/Bitcoin Cash) – miljonair op zijn 25ste

Crypto 100 #4 Roger Ver - In de wereld van cryptobrains is het zeldzaam om een grote speler te vinden die zo controversieel is met zijn uitgesproken meningen. Maar Roger Ver "bitcoin jesus" is zo een persoon en daarom nemen we hem even verder onder de loep.

Roger Ver werd geboren op 27 januari 1979 in San Jose, Californië. Hij bracht het grootste deel van zijn jaren in Silicon Valley door met zijn familie. Tegen de tijd dat hij in de middelbare school zat, runde Roger al een redelijk succesvol bedrijf dat snoeprepen verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toen hij 16 was kreeg hij ruzie met zijn vader over zijn Ford Mustang. Zijn diepgelovige ouders keurden de aankoop niet goed en zijn vader probeerde de auto te verkopen door een advertentie in een plaatselijke krant te plaatsen. Dit geschil leidde ertoe dat Roger het huis verliet.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Roger Ver"]PayPal came within an inch of being shut down by regulators when they started. The feds seizing the Dwolla account and stealing the money that is owned by Mt. Gox customers is more proof that Bitcoin is the superior payment system. [/penci_blockquote]

Miljonair op zijn 25ste

Roger startte in 1999 Memory Dealers als een groothandel voor computeronderdelen. De website van het bedrijf, MemoryDealers.com, bood een uitgebreide catalogus van aangepaste transceivers en geheugen hardware. Het bedrijf ontwierp modules voor Cisco, laptops en Juniper. Toen hij in 2004 25 jaar oud was, was hij al miljonair omdat de klantenbasis van Memory Dealers enorm was toegenomen. Roger was van 1999 tot 2012 CEO van het bedrijf.

Als early adopter van de eerste digitale valuta integreerde hij bitcoin-betalingen in MemoryDealers.com. Zo konden klanten betalingen in bitcoin doen. Door in de beginperiode bitcoin te verzamelen wordt er geschat dat hij een verzameling van meer dan 400.000 bitcoins heeft. Harde cijfers over deze feit zijn er niet.

Ver heeft een aantal populaire bitcoin-projecten en startups gelanceerd. Hij was een vroege investeerder in BitInstant, het bedrijf dat werd opgericht door bitcoin-miljonair en mede ex-gedetineerde Charlie Shrem.

Ver was ook een vroege investeerder in een aantal gerelateerde blockchain-projecten, waaronder Kraken en Ripple. In 2012 lanceerde Ver bitcoinstore.com, dat duizenden artikelen te koop aanbiedt aan klanten die in bitcoin kunnen betalen.

Gevangenis

In 2002 werd Roger schuldig bevonden aan het verkopen van explosieven zonder licentie. Roger was gearresteerd vanwege het feit dat zijn bedrijf een item had verkocht met de naam "Pest Control Report 2000", dat in wezen een vuurwerk was dat populair was onder boeren om vogels weg te jagen. Hij verkochte het product onder andere via eBay.

Roger beweerde dat hij de enige was die vervolgd werd, terwijl de fabrikant en andere verkopers alleen maar te horen kregen dat ze moesten stoppen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 10 maanden in een federale gevangenis.

Roger beweerde dat hij ten onrechte werd vervolgd vanwege een deel van zijn campagne retoriek gericht tegen de ATF. Hij beweerde dat hij gedwongen was om een pleidooi af te sluiten of het risico liep om voor maximaal 8 jaar naar de gevangenis te worden gestuurd. Roger diende 10 maanden bij de Lompoc Federal Penitentiary waarna hij voor drie jaar op proef werd gesteld. Op de laatste dag van zijn proeftijd verhuisde Roger naar Japan.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Roger Ver"]I am tired of seeing real criminals, with lots of victims being ignored, while traditional law enforcement is busy going after perpetrators of victimless crimes such as those involved in the Silk Road Marketplace.[/penci_blockquote]

Bitcoin.com

De afgelopen jaren bleef Ver betrokken bij bitcoin-projecten. Als een van de oprichters van de Bitcoin Foundation heeft Ver gestreefd naar de acceptatie van Bitcoin wereldwijd en door reguliere bedrijven. Hij heeft ook een visie op bitcoin aangenomen die sommige recente voorstanders als achterlijk beschouwen.

Roger kocht de domeinnaam Bitcoin.com van Blockchain.info in april 2014. De domeinnaam is geregistreerd onder de Saint Bitts LLC in Saint Kitts en Nevis (Japan). Het platform biedt handels- en wallet diensten voor zowel Bitcoin als Bitcoin Cash. Het is ook een online casino, winkel en webportaal met een aantal regelmatig bijgewerkte blogposts en nieuwsartikelen.

Bitcoin Cash

Roger was een van degenen die de fork ondersteunde wat heeft geleid tot Bitcoin Cash.
Hij is meerdere keren op pad gegaan om te verklaren dat het meer potentie heeft om nog groter te worden dan Bitcoin. Roger heeft consequent frustratie geuit over de overbelaste aard van het Bitcoin-netwerk. Hij had kritiek op de maximale grootte van de blokken en de aanpassingen in het mining-difficulty algoritme.

Bitcoin Magazine NL Interview met Roger Ver

Bitcoin Magazine NL kreeg tijdens de World Blockchain Forum in Londen de kans om de veelbesproken Roger Ver te interviewen.

Wat is je visie voor de komende jaren?

Ver: “We maken ons sterk voor een scheiding tussen geldcreatie en de Staat. Dat had voor de komst van bitcoin raar geklonken. Maar nu niet meer. Het is heel simpel: competitie in een markt leidt tot betere producten en diensten en tot een lagere prijs.

Dat gaat nu ook op de geldmarkt gebeuren. Mensen kiezen hun munt uit die zij fijn vinden of dat nu bitcoin is of litecoin, dash of bitcoin cash.

De capaciteit van ons netwerk wordt continu verbeterd. in mei 2019 moet de maximale capaciteit naar 128 megabytes per blok. Het originele plan van Satoshi Nakamoto vanaf dag één was ook om bitcoin als betaalmiddel te gebruiken en niet alleen als opslag van waarde.”

Sinds de splitsing is de discussie tussen de kampen “Bitcoin-core” en Bitcoin Cash hoog opgelopen. Eindigt dat een keer?

Ver: “Ik ben moe van het debat, maar het gaat voorlopig niet eindigen. Beide kampen vechten nog steeds over de naam bitcoin. Het BTC-kamp vindt dat het BCH-kamp niet het woord bitcoin in de naam mag voeren. Ik vind dat bitcoin niet meer te kenmerken heeft van het begin. Alle kenmerken zoals een peer-to-peer-betaalmiddel gaan nu niet meer op.

Voor elke dienst of product geldt: er is meer dan één toepassing nodig om waardevol te zijn. Bitcoin gaat haar waarde als betaalmiddel op deze manier snel verliezen. Het enige wat rest is een opslag van waarde en dat is niet genoeg om te overleven.

De uitdagingen zijn namelijk schaalbaarheid en adoptie. Kijk, de mensen die regeringen haten die zijn al aan boord. Het gaat erom de massa hierbij te betrekken, allereerst met snelle, gemakkelijke betalingen op het internet.

Lees hier het complete interview

Meer namen uit onze Crypto 100 lijst?