Historische Bitcoin Data Liegt Niet: Wordt November de Maand van de Grote Winst?

Bitcoin bullish

In de crypto markten zijn historische gegevens een belangrijke indicator, hoewel ze zich niet altijd herhalen. Oktober was een duidelijk voorbeeld van zo’n periode. Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op ongeveer $34.300, maar wat kunnen we verwachten voor de maand november?

Bitcoin in oktober: een analyse

Historische gegevens toonden aan dat oktober een gunstige maand kon zijn voor Bitcoin.. De verwachtingen kwamen uit en de prijs van Bitcoin steeg met 26,5%. Als de prijs op dit niveau blijft aan het eind van de maand, is de winst voor oktober 26,5%.

Interessant is dat we een soortgelijke stijging zagen in oktober 2020. Er zijn verschillende overeenkomsten tussen 2020 en 2023. In beide jaren waren februari en maart positief en volgde er een opwaartse trend na een dieptepunt. Beleggers geloofden dat de bearmarkt voorbij was na de stijging eind 2020, en als de stijging dit jaar doorzet, zou dat ook voor 2023 kunnen gelden.

Voorspellingen voor november

Deze trends scheppen verwachtingen voor november. Als we de prestaties van november 2020 als uitgangspunt nemen, zou de prijs van Bitcoin met 42,95% kunnen stijgen, wat zou resulteren in een waarde van ongeveer $48.603.

Altcoins in de spotlight?

De positieve stijging van Bitcoin in oktober, samen met de historische overeenkomsten tussen 2020 en 2023, geven aanleiding tot optimisme voor de aankomende maand. Als deze trend zich voortzet, zouden we ook significante stijgingen kunnen zien in de prijzen van altcoins.

In oktober zagen we dat, terwijl Bitcoin met ongeveer 26,5% steeg, altcoins gemiddeld vergelijkbare stijgingen doormaakten. Sommige altcoins lieten zelfs exponentiële groei zien, met prijsstijgingen van meer dan 40%.

Conclusie

Als de historische data zich herhalen, zou dit kunnen betekenen dat altcoins in november gemiddeld met zo’n 43% zullen stijgen.

Hoewel het herhalen van historische gegevens soms als onwaarschijnlijk wordt beschouwd, laten technische analyses zien dat dergelijke patronen wel degelijk een rol kunnen spelen. November belooft dus een spannende maand te worden!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...