Bitcoin koers oververhit? Antwoord uit een onverwachte hoek

De bitcoin koers is de afgelopen dagen gigantisch gestegen, maar moeten we ons opmaken voor een terugval? Sommige analisten geloven dat het antwoord op die vraag gek genoeg kan komen uit PEPE, een memecoin die aan het begin van dit jaar enorm populair was.

In een publicatie van 27 oktober suggereert analist Ran Neuner dat PEPE weleens een sterke indicator kan zijn van de oververhitte cryptomarkt.

‘Dit is het exit-signaal’

Het is volgens Ran Neuner tijd om te verkopen als mensen weer het vertrouwen krijgen om memecoins als PEPE te kopen. “Als mensen zich goed genoeg voelen om deze munt te kopen en hij gaat pompen, dan is dat een exit-signaal. Het werkt praktisch iedere keer”, aldus Ran Neuner.

PEPE steeg recent met meer dan 100 procent en groeide van 0,00000064 dollar op 20 oktober naar een piek van 0,00000134 dollar op 27 oktober.

Op hetzelfde moment dat PEPE zijn piek bereikte, is bitcoin al begonnen met dalen; nadat het recent de hoogste koers van 2023 noteerde op meer dan 35.000 dollar.

De theorie van Neuner werd in het verleden gedeeld door andere analisten. Zie bijvoorbeel de analyse van Alex RTB van september 2023. “Ik spreek uit ervaring, je kunt eerdere prijsbewegingen checken”, aldus de analist.

Tijd voor een daling?

Het zou dus zomaar kunnen dat bitcoin zich momenteel opmaakt voor een daling. Maar vergeet niet dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. Het kan heel goed zijn dat we vanaf hier beginnen met dalen, maar het optimisme over de Spot Bitcoin ETF is (terecht) op dit moment heel groot.

Wat dat betreft is het dus ook heel goed mogelijk dat de bulls adem vinden voor een volgende sprong omhoog.

Het blijft uiteindelijk heel belangrijk om je eigen analyses te maken en op basis daarvan te besluiten wat voor jou op dit moment het beste voelt.

Macro-economisch gezien (de rentes zijn nog altijd hoog) is het investeringsklimaat niet positief voor bitcoin, maar als de Spot Bitcoin ETF er komt in de Verenigde Staten, dan kunnen er hele gekke dingen gebeuren in deze markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....