Review: Luno “to the moon” wallet & exchange

[penci_review id=”19498″]

Over Luno “to the moon”

Luno biedt verschillende services voor zijn gebruikers zoals een cryptobeurs voor Bitcoin en Ethereum, een Bitcoin wallet en een API service voor ontwikkelaars. Het bedrijf is opgericht in 2013 onder de naam BitX, maar de naam is veranderd in 2016. Luno heeft kantoren in 3 wereldsteden: Kaapstad (hoofdkantoor), Londen en Singapore. Ze hebben zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardig bedrijf met meer dan honderd werknemers. Oprichter is de Zuid-Afrikaan Marcus Swanepoel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Team Luno

Review: Luno

Betalingsmogelijkheden

Review: Luno

In Europa, Indonesië en Nigeria kan je geld overmaken middels SEPA Transfer. SEPA of te wel Single EuroPayments Area is een project van de Europese Commissie, Europese Centrale Bank en Europese banken, gericht voor betalingsoverdrachten over de grens. Voordeel is dat het veilig en betrouwbaar is, nadeel is dat het 1 to 2 werkdagen duurt voordat het geld daadwerkelijk is overgemaakt.

Een meer voor de hand liggend betaalmiddel is iDEAL, wat zowel via de app kan als via je dashboard in een browser. Dit is alleen nog niet voor alle banken beschikbaar, maar wel voor de Rabobank, ING, Knab en SNS. Dit mogen ze wel duidelijker maken op hun website. Als je naar de betalingsmogelijkheden kijkt op de website valt dit bijna niet terug vinden.

Nadat het geld is overgemaakt komt het met ongeveer 15 minuten in je Luno wallet. Deze is weer te gebruiken op de ruilbeurs om je Bitcoin te kopen. Je kunt tot EUR 2.000 per transactie storten, maar mogelijk geldt er een limiet, afhankelijk van je bank.

Aanmelden

De website oogt heel erg clean en overzichtelijk, je hoeft geen expert te zijn om te weten wat je moet doen. Op de homepagina zie je een button waar je je kan aanmelden, waarnaar je simpel de stappen moet volgen. Je moet je e-mailadres verifiëren, let wel op je spammail, want hier kwam de mail bij ons ook in terecht.

Na het aanmelden en het bevestigen van je mobiele nummer en je BSN heb je status van niveau 1. Hiermee kan je maximaal EUR 1.000 storten en uitbetalen. Bij het toe voegen van je identiteitskaart, rijbewijs of paspoort word je status verhoogd naar niveau 2. Geef je ook nog eens een factuur van bijvoorbeeld je energie rekening dan kan je mee doen met de grote spelers en EUR 100.000 per maand opnemen en storten.

luno dashboard
Luno dashboard

Transactiekosten

Voor het overmaken via SEPA naar je account betaal je geen kosten. Echter, zodra je Bitcoin of Ethereum weer verkoopt voor euro en je wilt het naar je rekening overmaken, dan betaal je EUR 0.30 cent per transactie. Ga je daadwerkelijk op de exchange Bitcoin of Ethereum kopen, dan betaal je 0.25% transactiekosten. Ter vergelijking, bij BTC Direct betaal je bij het kopen van Bitcoin 2% fee aan BTC Direct en bij het verkopen 1%. Bij een vergelijking kostte 1 BTC bij Luno EUR 3.207,80 (inclusief fee) en bijvoorbeeld bij het Nederlandse Bitonic EUR 3.248,50. Dit is een redelijk prijsverschil, alleen is het handelsvolume bij Luno nog lager in vergelijking met bestaande beurzen. In 24 uur is er een gemiddelde volume van 9,50 BTC.

Veiligheid

Opslagruimte

Het grootste deel van de cryptovaluta wordt bewaard in zogenaamde cold storage. Deze accounts zijn niet constant verbonden met internet en zijn multi-signature, zodat 1 persoon nooit volledige toegang tot de accounts kan krijgen. Ook de ‘hot wallet’-accounts maken gebruik van multi-signature, zodat klanten direct toegang hebben tot hun Bitcoin Verder is een van de sleutels in handen van BitGo, een onafhankelijke beheerder voor cryptorekeningen.

Authenticatie

2-factor authenticatie (2FA) is beschikbaar voor een extra beschermingslaag. Dit raden we ook aan om te gebruiken. Je kan kiezen om dit via email of via een sms te doen.

Overige methodes

Alle communicatie- en webservices worden verzonden via SSL-beveiligde kanalen. Alle medewerkers van Luno moeten een achtergrondcontrole ondergaan voordat ze in dienst kunnen treden.

Bitcoin kopen en verkopen

Na het inloggen kan je vanuit je dashboard (browser versie) switchen naar de exchange. De exchange toont heel simplistisch. What you see is what you get. Je ziet in het midden de welbekende candle chart met daaronder de koop en verkoop tab. Aan de linker kant vind je het orderboek. Hier bevinden zich de geplaatste koop – en verkooporders, rechts bevindt zich de handelsgeschiedenis. Wat me meteen opvalt is dat je geen stop-limit orders kan plaatsen. Ook is de geschiedenis van de transacties aan de redelijke korte kant. Ze hebben ook nog geen EURO/Ethereum paar. Dit houdt dus in dat je met je euro’s eerst BTC moet kopen, en van je BTC Ethereum.

Luno exchange
Luno exchange

Mobiele App – Exchange en wallet in één

De mobiele wallet is een ideale toevoeging aan het assortiment, vandaag de dag is dit echt een must have. Terwijl we dit toch niet vaak zien. De app is vrij eenvoudig om door te bladeren. Ook kan je via de app fiat geld overmaken naar je Luno account middels iDeal, waarmee je met dezelfde app Bitcoin of Ethereum kan kopen.

De app is gratis beschikbaar voor zowel Android en iOS. De interface en de functionaliteiten zijn hetzelfde als de desktop client. De Luno app heeft een gemiddelde beoordeling van 4,0 sterren of meer in de app-winkels. Ook is het mogelijk om middels de app een wallet aan te maken.

Volg de onderstaande stappen om uw Bitcoin-walletadres met Luno te genereren:

Luno mobiele wallet

Conclusie

De eerste indruk is zeer positief, het ziet er clean en overzichtelijk uit. Alles werkt zoals het moet werken. Het aanmelden is niet veel moeilijker dan een nieuw e-mail adres aanmaken. Wil je echt alleen maar Bitcoin of Ethereum kopen, dan is Luno een goed alternatief vanwege een lagere BTC-prijs bijvoorbeeld. Maar je bent wel beperkt in het aanbod aan cryptocurrency’s, hoewel men druk bezig is het aanbod uit te breiden. Dit zorgt er wél weer voor dat de interface er zeer overzichtelijk uitziet. Luno is vrij actief op social media actief bezig. Al met al een goede spot om alleen Bitcoin te kopen, wil je meer dan zal je waarschijnlijk verder moeten zoeken.

[penci_button link=”https://www.luno.com/nl/” icon=”fa fa-bitcoin” icon_position=”left” target=”_blank”]Koop Bitcoins bij Luno[/penci_button]

Disclaimer: deze review is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en Luno.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Lees meer