‘Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering’, volgens onderzoekers

2565 totale weergaven
ethereum etf goedkeuring

De lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF) is akelig dichtbij, hoewel het nog altijd onduidelijk is wanneer de fondsen de beurzen zullen bestormen. 

De ethereum koers heeft de afgelopen weken, als gevolg van de eerdere ETF-goedkeuring, beter gepresteerd dan bitcoin (BTC) en volgens onderzoeksbureau K33 Research zal deze trend zich ook na de beursintrede voortzetten.

Kan ethereum binnenkort de hoofdrol pakken?

Ethereum heeft meer dan een jaar minder goed gepresteerd dan bitcoin, maar sinds de historische goedkeuring van ethereum spot ETF’s eind mei lijkt er een verschuiving plaats te vinden.

De ethereum koers heeft zich de afgelopen weken opvallend sterk staande gehouden, terwijl bitcoin en de rest van de cryptomarkt harde klappen heeft geïncasseerd. K33-analisten Vettle Lunde en David Zimmerman denken dat de komst van de ethereum ETF’s deze kanteling zullen versterken, zo valt te lezen in een nieuw rapport van het analysebureau.

De analisten stellen dat de ethereum koers op den duur flink zal profiteren van de lancering van zijn eigen spot ETF’s. Desalniettemin achten zij het redelijk om te verwachten dat de koers van ETH ‘’onmiddellijk na de lancering van de ETF’s zal struikelen’’, net zoals dat bij bitcoin het geval was.

Na verloop van tijd zullen de instromen tot de nieuwe beursproducten echter de koers van ethereum flink ten goede komen, zo denken de experts. “ETF’s zijn een solide katalysator voor relatieve ETH-sterkte naarmate de zomer vordert en de stromen zich ophopen, en ik beschouw de huidige ETH/BTC-prijzen stevig als een koopje voor de geduldige handelaar,” zo schreef Lunde.

Instromen tot ethereum ETF’s

De ethereum-fondsen zullen naar alle waarschijnlijkheid ergens deze maand in het leven worden geroepen. Al sinds de 19b-4 aanvragen goedgekeurd werden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat een cruciale eerste stap markeert in het proces tot lancering, speculeert men volop over de mogelijke kapitaalinstroom.

Ook de analisten van K33 Research laten hun verwachtingen weten:

‘’We handhaven een optimistische vooruitblik voor ETH in afwachting van netto-instroom die gelijk is aan 0,75-1% van de circulerende ETH-voorraad in de vijf maanden na de lancering.”

Met een huidige circulerende voorraad van bijna 120.200.000 ETH zou dit overeenkomen met een instroom tussen grofweg 900.000 ETH en 1.200.000 ETH, wat momenteel gelijkstaat aan een waarde tussen de $ 3 miljard en $ 4 miljard.

Ter vergelijking: de bitcoin ETF’s hebben tot op heden een netto-instroom van ruim $ 14,6 miljard gezien, wat een gigantisch succes markeert. 

Lees meer over:
ETH ETFEthereum ETF

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...