Deze 3 altcoins ziet Twitter-influencer Pacoin flippen in 2019

Vorig jaar hebben we bericht over cryptotrader “Paco” (27) uit Drenthe, die met slechts een bescheiden inleg flinke winst wist te maken. Dit succesverhaal, zoals er zo vele zijn, is nog steeds één van de meest gelezen stukken op ons platform. Hoe kijkt deze Twitter-influencer (zijn Twitter-account Pacoiin telt 16.600 volgers, redactie) terug op 2018? En wat zijn zijn 3 tips voor2019?

Terugblik op 2018: van hype naar dip

“2018 begon als een waanzinnig, maar tegelijk een gevaarlijk jaar. Die run van bitcoin naar 20.000 was natuurlijk heel gaaf, maar je realiseert je ook dat een dergelijke run vrijwel altijd eindigt in een lange downtrend. Dat is niet meer dan logisch en echt niet het einde van de wereld zoals je in veel artikelen kon lezen. Bitcoin is al vele malen doodverklaard, maar leeft nog steeds. De huidige koers ligt rond de 3.900 dollar.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Zelf ben ik na de top van 20.000 dollar eerst nog wel met altcoins blijven handelen. Daar viel best nog wel wat te halen, maar tegen de zomer aan begon dit ook om te draaien en klapte echt alles.
Ik heb toen mijn verlies gepakt en mijn tegoeden voornamelijk weer in bitcoin gestoken. Hier en daar was nog een sprankje hoop, maar dat duurde vaak niet lang. Als we terugkijken naar de grote crash van bitcoin eind 2013, toen zijn er sindsdien wel goede trades te maken met kleinere altcoins, maar dat viel dit jaar ook grotendeels weg”.

“Voor de lange termijn is deze dip juist geweldig geweest. We zitten momenteel al in een bear markt van één jaar. De huidige prijs ligt net onder de 4.000 dollar. En dit prijsniveau is na een dip vanaf 20.000 dollar: een correctie van ruim 80 procent.

“Kijken we naar de gemiddeld groei – en neergangscycli van bitcoin, dan zitten we op de bodem van de ‘normale’ gemiddelde dip. Het kan altijd lager natuurlijk, wat sommige experts ook verwachten, maar bij een nieuwe dip vallen we dus onder het gemiddelde diepteniveau. Ik schat de kans vrij klein in dat we lang ónder deze cyclus blijven, ook gezien het institutionele geld dat zich klaarmaakt om in deze jonge markt in te stappen.”

Gestage groei bitcoin

“Ook als trader hoop ik dat bitcoin zich minder volatiel gaat gedragen en hoop ik op een gestage groei in 2019 een niveau van 10.000 dollar, dus zonder een ongezonde parabolische stijging. 2019 kan ook zomaar een tussenjaar worden. Ik zie om me heen dat veel traders meer verwachten van 2020 wanneer de bitcoin-block halvering plaatsvindt (deze halvering van 12,5 naar 6,25 BTC per block vindt rond mei 2020 plaats, redactie). Traditioneel gezien, hoewel je nooit kunt uitgaan van historische resultaten, vindt er in de maanden erna een behoorlijke bullrun plaats.”

Waves ‘pump’

“Zelf handel ik voornamelijk in altcoins en zit ik zelden in bitcoin. Zo ging de altcoin Waves onlangs nog ‘3x in bitcoinprijs’. Ik zie in 2019 ook nog genoeg kansen met altcoins. Dat Waves zo stijgt in een bearish markt, vind ik een positief signaal. We kwamen in het verleden dichtbij een totale marktwaarde van 1.000 miljard dollar. Ik denk dat in 2020 dat niveau haalbaar is met de halvering van de blokverloning in zicht.”

Ethereum en ICON

“Wel neem ik voor 2019 minder risico met kleinere altcoins en kijk ik in eerste instantie naar de grotere projecten die vorig jaar gigantisch op hun bek zijn gegaan, maar keihard werken aan nieuwe ontwikkelingen en support. Vandaar dat ik Ethereum en ICX in mijn top 3 heb opgenomen voor 2019.”

Mothership (MSP)

“En als klein project die groots kán worden, kies ik voor de Mothership ruilbeurs uit Estland. Na hun ICO zijn ze nu bijna twee jaar verder in hun ontwikkeling. Ik heb dermate vertrouwen in Mothership dat ze dicht tegen het niveau van Binance kunnen komen”.

“Momenteel is het nog een onzekere koop voor velen, omdat er nog geen ruilbeurs is gebouwd. Ook hun token MSP wordt op een kleine beurs verhandeld met weinig volume, wat duidt op weinig liquiditeit. De ATH van MSP was ruim zes keer hoger dan de huidige koers. De hype is volledig weg, wat goed is.”

Ze zijn gevestigd in Estland en zijn druk bezig om een Europese licentie te regelen. Ze bieden voor Europese handelaren ook “europaren” aan, waarmee je crypto kunt kopen en incasseren. Ik zie ook het nut in van hun eigen token. Een deel van de transactiekosten wordt betaald in MSP, of worden van de markt gehaald via een coinburn. Die strategie levert intrinsiek meer waarde voor hun token op, wat we al eerder zag bij de Binance Coin. De uitdaging zit hem erin dat de beurs er snel moet komen en dat een massa gebruik gaat maken van de beurs om liquiditeit te krijgen”

Samengevat, de top 3 van Pacoin

1. Mothership (MSP)

“Prijs is meer dan 6 keer onder alltime-high in BTC-prijs en 50 procent onder ICO-prijs in BTC. Ze beginnen met de ontwikkeling van de alpha-versie in februari. Marktwaarde vind ik extreem laag. Ik voorzie dat 2019 ook goed jaar voor ruilbeurzen wordt. USP’s van Mothership is een Europese licentie en aanbod van europaren Mothership kijrg top haar eigen beurs volume. Maar de meeste ‘low caps’ komen niet op de top exchanges.“

2. Ethereum (ETH)

“Omdat Ethereum nog steeds een hele populaire munt is. Vitalik blijft bouwen en die geeft niet om geld en er werken honderden ontwikkelaars aan deze virtuele computer voor Internet 3.0. En zodra geld gaat verschuiven naar altcoins, dan is Ethereum nog steeds één van de populairste tradingparen. Ik wil in 2019 ook naar minder risicovolle altcoins gaan en dan staat ethereum op één.”

3. ICON (ICX)

“Bij ICON wordt er nog steeds veel geïnvesteerd in ontwikkeling. Na de run van medio 2017, staat ICX er eindelijk weer laag bij. Gezien de potentie van hun technologie, team en partnerships, zie ik in ICON nog steeds een vaste top 10 kandidaat.”

De extra tip: Holo (HOT)

“Voor de belegger die nog meer risico wil lopen, noem ik de cryptomunt ‘HOT’, één van de laagste satoshi coins op Binance. Deze lage SAT-coins zijn aantrekkelijk voor dagtraders. Dit kan een potentieel zeer geschikte kandidaat zijn om te stijgen bij een volgende bullrun, hoewel dit ook afhankelijk is van de resultaten die het project neerzet.”

Disclaimer: De auteurs en de geïnterviewden op Bitcoin Magazine NL geven geen belegging- of investeringsadviezen. Deze adviezen hebben enkel een educatief doel. Investeren in cryptomunten is zeer risicovol. Bitcoin Magazine NL is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het gebruik van, of door informatie aangeboden op de website of door onvolledigheid op welke manier dan ook.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen

In de VS hebben exchange-traded funds (ETF's) voor bitcoin (BTC) ongekende handelsvolumes gezien sinds hun...

XRP koers verwachting Nieuws
Einde Rechtszaak Ripple vs SEC In April, Voorspelt Crypto Analist

Bekende crypto analist, Whalefud Capital, voorspelt dat de rechtszaak van Ripple vs. de SEC in...

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Nieuws
VS verbiedt crypto-adressen gekoppeld aan LockBit ransomwaregroep

De LockBit hackers hebben meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt, die samen meer dan $120 miljoen...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse Analist Michaël van de Poppe Ziet Mogelijke Bitcoin Correctie van 40%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer