'Er is nog niet genoeg institutioneel geld om Bitcoin op $30.000 te houden'

'Er is nog niet genoeg institutioneel geld om Bitcoin op $30.000 te houden'

Volgens Scott Minerd van Guggenheim moeten we iets minder bullish zijn over Bitcoin. Hij denkt dat er niet genoeg institutionele vraag is om de asset boven $30.000 te houden.

Bitcoin koers

De chief investment officer van de financiële dienstverlener vertelde bij Bloomberg Television dat de hij denkt dat institutionele groep beleggers niet groot genoeg is om de huidige prijzen te kunnen behouden. En dat is toch opmerkelijk: eerder noemde hij nog een prijsdoel van $400.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Op dit moment is de realiteit van de institutionele vraag die een prijs om de $35.000 of zelfs $30.000 te behouden er gewoon niet. is Ik denk niet dat de groep beleggers momenteel groot en diep genoeg is om deze waardering te ondersteunen. "

Minerd voegde eraan toe dat Bitcoin in zijn ogen op de lange termijn nog steeds een levensvatbare activaklasse is, ondanks dat de koers al 27% is gecorrigeerd sinds het hoogste punt ooit. Deze $42.000 werd bereikt op 8 januari.

Vlak voor de jaarwisseling stopte Guggenheim nog $500 miljoen in het fonds van Grayscale. Met 270 miljard dollar aan vermogen onder beheer en 2.400 man personeel in verschillende kantoren in New York, Chicago en Dublin is het geen kleine speler in de markt.

Neerwaartse druk

Minerd denkt ook dat deze neerwaartse druk nog veel verder kan gaan. Hij voegt eraan toe dat het "niet ongebruikelijk is om dit soort squeezes te zien".

Op 20 januari vertelde hij aan CNBC nog dat hij verwacht dat de prijzen volledig zullen terugkeren naar $20.000. In dat geval zou de correctie meer dan 50% bedragen. Dit is al wel in marktcycli gebeurd. De laatste keer dat BTC met meer dan de helft daalde, was in maart 2020, toen het in slechts drie weken daalde van iets meer dan $10.000 naar minder dan $5.000.

Voor de lange termijn blijft Guggenheim echter gewoon bullish. Die uitspraak van $400.000 blijft wat Minerd betreft gewoon staan.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties