EXCLUSIEF Cryptobetaalprovider Circle: “Meer institutioneel geld stroomt naar crypto”

955 totale weergaven

Tijdens de World Blockchain Forum in Londen spraken we met Marieke Flament, de chief marketing officer van Circle wereldwijd en manager van de Europese activiteiten van Circle. Circle is van origine een Iers fintech startup en begonnen als betaalprovider. Bekend is dat Goldman Sachs van het begin een minderheidsaandeel in het bedrijf heeft genomen. Recentelijk heeft een consortium onder leiding van Bitmain er 110 miljoen dollar een kapitaalinjectie gegeven van 110 miljoen dollar. Ook zijn we eigenaar van de crypto ruilbeurs Poloniex. Ze hebben bijvoorbeeld de Circle Pay, Circle Trade en Circle Invest. De huidige bedrijfswaarde wordt geschat op 3 miljard dollar. Recentelijk kwam Circle in het nieuws door, net zoals Tether, een stablecoin op de markt te willen brengen, een cryptovaluta met als achterliggende waarde de dollar. Ook ziet Flament een groei in het aantal OTC-deals. Zij pleit ook voor meer regelgeving en stabiliteit voor de cryptovalutawereld.

Interview Circle

Bekijk hier het interview met Flament over de laatste ontwikkelingen bij Circle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...