Silicon Valley-investeerder: “Blockchain heeft impact op 60% van het wereldwijde GDP”

Richard Titus loopt al meer dan twintig jaar mee als durfinvesteerder in de techwereld van Silicon Valley. Met zijn investeringsvehikel ARK Fund en ARK Advisors (niet te verwarren met het protocol ARK) heeft hij al in meer dan 24 ICO’s geld gestoken, waaronder EOS, Po.et, Electron, Blockchain Terminal en Metacert. Hij wordt door diverse ICO-vergelijkingssites gezien als een “top ICO advisor”.

Security tokens

Titus wil het misverstand uit de wereld helpen dat er in de VS niet geinvesteerd kan worden in Initial Coin Offerings, kortweg ICO’s. Voor een investering in utility tokens en security tokens is er een juridisch raamwerk vanuit de Amerikaanse financiële autoriteiten. Als investeerder heeft Titus wel behoefte aan meer security tokens. Ook omdat een deel van de utility tokens gewoonweg nog niet liquide zijn. Titus: “Het is dus feitelijk geld dat vaststaat en nergens anders in geïnvesteerd kan worden. We zijn nu mogelijkheden aan het bekijken om in securitytokens te gaan investeren. Ik was een van de eersten die ook om een aandeel vroeg in een onderneming, dat blijkt nu goed uit te pakken.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Veel groter dan het internet”

Hij voorziet dat blockchain leidt tot een substantiële verandering, veel groter dan de impact het internetprotocol TCP IP en het web zelf. Titus: “Het web had impact op de retail en de uitgevers van informatie en muziek onder meer, maar de blockchain heeft impact op vertrouwen, identiteit, transacties, escrow-rekeningen etc. Dit gaat leiden tot een massieve verschuiving en ik voorzie een impact op het wereldwijde inkomen van 60 tot 70 procent.”

ICO-investeringen

Waar kijkt hij als investeerder met bijzondere interesse naar? Titus: “Ten eerste blockchainprojecten die een probleem in de echte wereld oplossen, in de supplychain, energie, media etc. Ten tweede heb ik interesse in projecten die de blockchain blokken faciliteren zoals trading systemen en wallets. Ten derde zijn tokens met een onderliggende waarde erg interessant zoals goud, zilver, valuta of vastgoed. Ik als investeerder moet weten waar de volgende trend naartoe gaat. Ik zie veel gebeuren bij EOS, ik heb bij ontwikkelaars veel enthousiasme gezien om daarvoor dapps te ontwikkelen.

Interview tijdens World Blockchain Forum

Bekijk hier het interview met Richard Titus van investeringsfonds ARK.

Lees meer over:
ICO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...