Tether injecteert 1 miljard dollar in de markt, wat betekent dit voor bitcoin?

Opvallend, er is 1 miljard dollar aan extra Tether USDT bij gedolven. Hiermee is de dominantie van de stablecoin nog meer vergroot.

Volgens Paoio Ardoino, CTO van Tether zijn deze 1 miljard aan nieuwe munten geautoriseerd, maar nog niet uitgegeven. Dat betekent dat ze zijn gecreëerd op de blockchain, maar dat ze nog in beheer van Tether zijn en nog niet meetellen met de marktkapitalisatie van Tether. Maar zodra een marktpartij een verzoek doet aan Tether, worden ze 'uitgegeven'.

USDT is nog steeds de meest populaire stablecoin om mee te handelen en te bezitten. Voor handelaren is het handig om snel in en uit de soms zeer volatiele markt te stappen. Voor mensen met een zwakke lokale munt kan Tether een vluchthaven zijn, omdat het synthetische dollar is gedekt voor dollars. Die dekking varieerde in het verleden nogal, maar is de afgelopen wat stabieler.

Tether is in 2014 origineel uitgeven op Omni-chain, een sidechain van het bitcoinnetwerk. Maar met de komst van ethereum is de overstap en is er nu ruim 35 miljard USDT op het ethereumnetwerk gedolven. De naaste concurrent, de door Circle uitgegeven USDC, is goed voor minder dan 30 miljard tokens.

Dominantie Tether

Uit gegeven van The Block blijkt dat USDT nu meer dan 81,5 miljard aan dollar gekoppelde munten heeft uitgegeven. Geen enkele andere stablecoin komt zelfs maar in de buurt.

Marktvolgers zien een toename van Tether als een bullish signaal voor bitcoin en andere cryptocurrency's. Of dat ook zo gaat uitpakken, valt te bezien. Momenteel corrigeert bitcoin onder de $30.000, met een dip naar $27.828.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstetherusdt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...