‘Bitcoin komt met 28.800 dollar op cruciaal koersniveau’

De bitcoin koers is op 20 april onder de grens van 29.000 dollar gezakt en komt daarmee volgens verschillende handelaren op een cruciaal niveau terecht. Tot nu toe zorgen de dalingen volgens de populaire analist Checkmate nog niet voor paniek, maar hij kan dat nog niet volledig uitsluiten. Die paniek zou dan moeten plaatsvinden onder de mensen die de afgelopen dagen instapten boven de 30.000 dollar.

Cruciaal moment

Wat dat betreft is er op dit moment sprake van een cruciaal moment. Als dat deel van de markt besluit om uit te stappen, dan is de kans klein dat we op de korte termijn opnieuw de 30.000 dollar kunnen aanvallen. Een deel van de markt zal dan weer tot rust moeten komen en op een later moment overtuigd moeten raken van bitcoin.

Matthew Hyland is wat meer optimistisch over de koers op de korte termijn. Hij ziet binnen de dagelijkse grafiek dat de relative strength index (RSI) van bitcoin op het diepste punt in 30 dagen tijd zit.

De RSI geeft in principe inzicht in hoeverre bitcoin overgekocht of oververkocht is op een bepaalt prijsniveau. Een "reset" van de dagelijkse RSI kan betekenen dat er nog wat ruimte naar de bovenkant is voor bitcoin.

Volgens de Nederlandse analist Jelle is het huidige koersniveau ook razend belangrijk voor bitcoin. Als het de bulls lukt om dit niveau de komende week vast te houden, dan is er volgens hem een kans dat we de 30.000 dollar opnieuw doorbreken en er een "echte bullrun" kan starten.

Waarschuwing van John Bollinger

Verder bemoeit er zich met John Bollinger ook een grootheid uit de financiële wereld met de bitcoin koers. Bollinger is de bedenker van de veelgebruikt Bollinger Bands uit de technische analyse, die een soort steun- en weerstandlijnen in een grafiek vormen.

"Bitcoin is zojuist teruggetrokken naar zijn middelste Bollinger Band en het niveau waar het de vorige keer naar boven uitbrak. We noemen dat een logische plaats. Het is tijd om de aandacht op de grafiek te leggen!", zo schreef Bollinger op Twitter.

'Bitcoin komt met 28.800 dollar op cruciaal koersniveau'

In de bovenstaande grafiek zien we de Bollinger Bands aan het werk en lijkt bitcoin momenteel inderdaad in het midden van de banden te handelen. Wat dat betreft wordt het dus spannend of we de bovenkant of de onderkant gaan testen. Het sentiment lijkt wat te verzwakken, waardoor de meeste handelaren stiekem naar beneden kijken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....