10.000 bitcoin verplaatst, gelinkt aan BTC-e

10.000 bitcoin verplaatst, gelinkt aan BTC-e

Er is gisteren 10.000 bitcoin verplaatst. Het gaat niet zomaar over een miljoenenbedrag, maar om coins die gelinkt zijn aan de cryptobeurs BTC-e. Dat maakt dit een tamelijk bijzondere en tevens interessante betaling om eens wat verder naar te kijken.

BTC-e

Chainalysis schrijft over deze opmerkelijke gebeurtenis. Het is voor het eerst sinds april 2018 dat er een dermate grote betaling is gedaan die te maken heeft met BTC-e.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er hangen veel schimmige verhalen rondom de gestopte exchange en haar opvolger WEX. Er werden vorige maand twee kleine bitcoin betalingen gestuurd naar het Russische Webmoney. Na een extra testbetaling van 11 november ging er op 21 oktober nog eens 100 BTC naar het platform.

Momenteel zou er nog 9.950 BTC in het beheer zijn van de eigenaar. Alle andere coins zijn verplaatst via tussenpersonen, voordat ze op vier deposit-adressen bij twee grote beurzen terechtkwam.

Ook de mede-oprichter en CEO van Cryptoquant bevestigt het nieuws. Ki Young Ju merkt op dat 0,6% van het geld naar beurzen werd gestuurd.

Omdat de blockchain transparant is, kun je de geldstromen inzien.

10.000 bitcoin verplaatst, gelinkt aan BTC-e

Opmerkelijk genoeg zat het geld al zeven jaar in de wallet. Het is een bijzondere soap aan het worden.

Witwaszaak met Mt. Gox

Alexander Vinnik is (vermoedelijk) de exploitant van BTC-e en hij wordt beschuldigd van het witwassen van het geld van de beruchte hack van cryptobeurs Mount Gox. Hij zou dit via verschillende handelsplatformen hebben gedaan, waaronder BTC-e. Daarom is hij uitgeleverd aan de VS en staan veel UTXO's 'onder de tap'.

Mt. Gox was een in Tokio gevestigde cryptobeurs die ooit goed was voor meer dan 70% van de bitcoin transacties. In 2014 werd de beurs gehackt, waarna het een faillissement aanvroeg.

BTC-e ontving een deel van de gestolen tegoeden. De servers stonden in de Verenigde Staten. Het geld werd in beslag genomen door de Federal Bureau of Investigation (FBI) in 2017.

Young Ju deelt dat er 65 BTC (betrokken bij BTC-e) naar HitBTC is gestuurd. Hij roept de beurs op om dit geld te bevriezen.

Volgens Chainalysis bezat BTC-e op het moment van de sluiting nog steeds "een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin". In april 2018 er meer dan 30.000 BTC verplaatst. Nu dus wederom 10.000 BTC.

Wat de toedracht is van deze plotselinge betalingen is niet bekend. Het lijkt niet om een confiscatie te gaan, gezien de coins naar het niet al te bekende HitBTC zijn gestuurd.

Lees meer over:
Bitcoin hack Mt.Gox

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties