Bitcoin SV geeft strijd om Bitcoin Cash naam op, koers stijgt in twee dagen met meer dan 100%

In de oorlog tussen de twee afsplitsingen van Bitcoin Cash lijkt Bitcoin ABC nu definitief als overwinnaar uit de bus te komen in de strijd om de naam en de BCH ticker. De hashwar lijkt echter nog in volle gang, en terwijl de gehele markt een diepe koersdaling meemaakte maakte de prijs van Bitcoin SV in twee dagen een koersstijging mee van meer dan 100%.

Bitcoin ABC is Bitcoin Cash

De strijd om de Bitcoin Cash naam en de BCH ticker lijkt voorbij te zijn. In een recent verschenen blogpost op de site van Coingeek schreef Calvin Ayre dat zij niet langer geïnteresseerd zijn in de Bitcoin Cash naam en BCH ticker. Volgens Calvin Ayre is Bitcoin SV namelijk ‘de echte Bitcoin’, en niet ‘de echte Bitcoin Cash’. Coingeek was voor de splitsing de grootste miningpool uit de Bitcoin Cash community en bezit op dit moment meer dan 50% van de de miners op het Bitcoin SV netwerk. Samen met Craig Wright is Calvin Ayre één van de twee voornaamste proponenten van Bitcoin SV.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

” We also no longer want the name Bitcoin Cash BCH as to us, Bitcoin SV is the original Bitcoin not the original Bitcoin Cash (whatever that even means).” – Calvin Ayre, coingeek.com

Coingeek lijkt verder aan te sturen op een permanente splitsing en roept beide zijden op replay protection in te voeren, waarmee voorkomen wordt dat transacties van de ene blockchain op de andere worden uitgevoerd. Het lijkt een overwinning voor Bitcoin ABC, dat nu meer dan ooit gezien wordt als de voortzetting van Bitcoin Cash (BCH). Daarmee profiteert het van de reeds bestaande ondersteuning op handelsbeurzen voor Bitcoin Cash. In een video van Bitcoin.com van afgelopen zondag riep Roger Ver ook de overwinning uit.

Bitcoin SV prijs verdubbelt

Bijzonder is dat de prijs van Bitcoin SV (BCHSV) ondanks het instorten van de gehele cryptovaluta-markt een uitzonderlijke koersstijging mee maakte. Hoewel de meeste cryptovaluta diep in het rood staan wist BCHSV in twee dagen tijd te stijgen van een dieptepunt van ongeveer $38 naar ruim $100 op het hoogste punt. Opmerkelijk is dat de koersstijging begon op 23 november, dezelfde datum waarop Coingeek aangaf af te zien van de Bitcoin Cash naam. Hetzelfde kan niet gezegd worden van Bitcoin Cash (BCH), dat net als de rest van de markt tot nieuwe dieptepunten daalde. De munt bevindt zich met $175 dollar per BCH op zijn laagste punt ooit.

Hashwar

Ondertussen zorgt de voortdurende hashwar nog steeds voor interessante resultaten. Een enkele keer leek het er op dat één zijde definitief de overhand zou verkrijgen, maar nog steeds weten beide blockchains een vergelijkbare hoeveelheid hashrate (processorkracht) te verzamelen. Wel vertoont de hashrate van beide blockchains een duidelijk zichtbare neergaande lijn. Dat is mogelijk te wijten aan de lage winstgevendheid van het minen op beide blockchains waardoor miners verkiezen elders te minen, of in het geheel te stoppen. Als gevolg van de daling in hashrate was het vandaag voor het eerst meer winstgevend om Bitcoin ABC (nu Bitcoin Cash (BCH)) te minen dan Bitcoin (BTC). Het minen van Bitcoin SV is nog steeds een stuk minder aantrekkelijk voor miners; op het moment van schrijven is het 115% meer winstgevend om Bitcoin (BTC) te minen dan Bitcoin SV. De winstgevendheid van het minen op een blockchain wordt onder andere bepaald door de marktprijs van de cryptovaluta en de hoeveelheid hashrate op het netwerk.

Bitcoin SV geeft strijd om Bitcoin Cash naam op, koers stijgt in twee dagen met meer dan 100%
Bron: cash.coin.dance

Coingeek Week

Bitcoin ABC mag dan wel de strijd om de naam Bitcoin Cash hebben gewonnen maar daarmee is de oorlog mogelijk nog niet voorbij. De strijd om de miners en de marktprijs duurt voort en mogelijk zullen nieuwe ontwikkelingen zich openbaren rondom het Coingeek Week evenement dat deze week in Londen plaatsvindt. Calvin Ayre gaf via Twitter eerder aan dat hij tijdens dit evenement documenten zal openbaren waaruit marktmanipulatie door het Bitcoin ABC-kamp zou blijken. Al langere tijd gaan de geruchten de rondte dat het Bitcoin SV-kamp via rechtszaken de oorlog een nieuwe dimensie zou willen geven.

Bitcoin Cash consensus aanpassing

In de Bitcoin Cash/ABC community wordt inmiddels gewerkt aan een upgrade van het consensus-protocol via Avalanche, dat een zogenaamd pre-consensus moet toevoegen om het netwerk beter tegen aanvallen te beveiligen. Critici uit het Bitcoin SV kamp wijzen er op dat Bitcoin Cash hiermee meer dan ooit afwijkt van ‘Satoshi’s vision’ uit de originele whitepaper. Eerder kregen de ontwikkelaars van Bitcoin ABC ook al kritiek omdat zij een controversiële reorg protection invoerden.

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer